Zonnebrand voor je hoofdhuid: 5 aanraders!

zonnebrand hoofdhuid

Zodra je weer een hele dag in de zon bent geweest, krijg je er last van: een verbrande hoofdhuid. Je hebt je helemaal ingesmeerd met zonnebrandcrème, maar juist dit gedeelte rond je haarscheiding heb je overgeslagen. Een belangrijke plek, want hier is je huid extra gevoelig voor zonlicht omdat deze er recht op staat. Vaak wordt dit gedeelte per ongeluk overslagen bij het beschermen tegen zonlicht. Om je hoofdhuid te beschermen, kun je natuurlijk een hoedje of een petje dragen. Maar wat je ook kan proberen is zonnebrand voor je hoofdhuid. Wanneer je gewone zonnebrand op je haar aanbrengt, wordt deze gemakkelijk vet. Gelukkig zijn daar dus speciale zonnebrandcrèmes voor!

Waarom je hoofdhuid goed beschermen?

✓ Voorkom dat je hoofdhuid verbrand door de zon
✓ Zonnebrand voor je hoofdhuid maakt je haar niet vet

De beste zonnebrand voor je hoofdhuid

Byron Bay Hair & Scalp

Wil jij een zonnebrand spray voor je hoofdhuid en haar met een heerlijke zomerse geur? Gebruik dan de Hair & Scalp sunspray van Byron Bay! Deze zonnebrand met SPF 20 beschermt je (geverfde) haar tegen verkleuring van de zon. En is geliefd bij vele mensen, omdat deze een heerlijke zomerse geur heeft! Speciaal gemaakt voor de hoofdhuid. 

Biodermal Zonnebrand spray voor de gevoelige huid

De formule van deze Zonnebrand spray voor de gevoelige huid van Biodermal is zeer geschikt om de hoofdhuid mee in de smeren. De spray is parfumvrij en is niet vet of plakkerig. Ook zorgt het Triple Moist Complex ervoor dat de huid langdurig en intensief gehydrateerd wordt.

Nuxe Sun Moisturizing Protective Milky Oil for Hair

Deze Milky Oil van Nuxe beschermt haar en hoofdhuid tegen de zon. Het rijst eiwitectract beschermt tegen UVA en UVB stralen en daarnaast zit er ook kokosolie in verwerkt, wat een rustgevende werking heeft op je huid. De zonnebrand heeft een lichte textuur, dat snel wordt geabsorbeerd door het haar en maakt je lokken dus niet vet.

Garnier Ambre Solaire UV Water

Dit UV water van Garnier beschermt je hoofdhuid maximaal tegen verbranding door de zon. Tegelijkertijd is de textuur zo licht & verfrissend als water. In deze zonnebrand voor de hoofdhuid zit ook Aloë Water in verwerkt, om de huid te verfrissen en te hydrateren. Met een zonnefactor van 50 is deze ook zeer geschikt voor de lichte huid.

Etos Zonnebrand Spray voor hoofdhuid

Deze zonnebrand spray van Etos biedt bescherming aan de kwetsbare hoofdhuid. De UVA-filters hebben huidveroudering tegen te gaan en de UVB-filters beschermen de huid maximaal. Ook belooft deze zonnebrand spray niet vet te zijn, is deze waterresistant en trekt deze snel in. Tevens zit er panthenol in verwerkt dat de huid hydrateert.

Zonnebrand voor je haar en hoofdhuid

Niet alleen je hoofdhuid, maar ook je haar is belangrijk om te beschermen tegen zonlicht. Wanneer je dat niet doet, zorgt de zon voor droog, dof en pluizig haar, gespleten haarpunten en zelfs ook verkleuring van het haar. Zonnebrand voor je haar en hoofdhuid gebruiken zorgt ervoor dat je haar ook beschermd wordt. Geniet langer van verzorgd haar en je gekleurde lokken. 

Tips voor het gebruik van zonnebrand voor je hoofdhuid

  • Schud de zonnebrand spray voor het gebruik goed door zodat alle bestanddelen goed gemixt zijn.
  • Smeer je minimaal een halfuur voor blootstelling aan de zon in.
  • Breng minimaal 3 ml aan op je hoofdhuid om de zonnebeschermingsfactor te behalen. 
  • Word je haar toch vet na het insprayen? Gebruik droogshampoo om je lokken minder vet te maken.
  • Toch verbrand? Vermijd dan zoveel mogelijk de zon de komende dagen.

Aanbevolen artikelen