3x de beste zonbescherming voor haar en hoofdhuid

zonnebescherming haar

Zodra de zomer zich laat zien en je weer een paar uur in de zon bent geweest krijg je er last van: een verbrande hoofdhuid. Een standaard plek die vaak vergeten wordt tijdens het insmeren. Maar het is ook een hele belangrijke plek, aangezien je huid hier extra gevoelig is voor zonlicht. Wat je kunt doen is je scheiding insmeren met zonnebrandcrème, maar dit wordt vaak zo vettig dat het ook niet meer prettig is. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele lichte zonnebrand sprays die je hoofdhuid én haar beschermen tegen de zon en haar schadelijke UV-stralen. Je haar heeft ook een goede zonbescherming nodig, zo drogen je lokken minder snel uit. In dit artikel laat ik je de beste zonbescherming voor haar en hoofdhuid zien. 

De beste zonnebrand voor haar en hoofdhuid

zonnebescherming haar
HairLust

Sun Defense Hair Mist

Ultra hydraterende leave-in spray met natuurlijk UV-filter voor zonbescherming van haar en hoofdhuid.

zonnebescherming haar
Haibu

Wella UV-Spray

Deze spray beschermt je haar en hoofdhuid tegen de schadelijke invloeden van de zon, chloor en zout.

Bol.com

Goldwell Sun Protect Spray

Professionele zonnebrand voor hoofdhuid en haar in een spray vorm met UV-bescherming.

Zonnebrand voor je haar

Het gebruik van zonnebrand op je haar is belangrijk om je lokken te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Net als je huid kan je haar namelijk ook beschadigd raken door de UV-straling van de zon. Dit kan leiden tot verkleuring, verzwakking en beschadiging van je lokken. Zonnebrand voor je haar helpt een beschermende laag te vormen om de UV-straling te blokkeren. Hierdoor is je haar minder vatbaar voor schade. 

Een bijkomend voordeel is dat zonnebrand voor je haar vaak ook hydraterende ingrediënten bevat, zoals oliën en vitamines. Dit helpt je haar om gehydrateerd te blijven en te voorkomen dat je lokken uitdrogen door de zon. In de zomer kan je haar ook worden blootgesteld aan andere schadelijke factoren, zoals zout water en chloor. Een spray kan je haar ook beschermen tegen deze schadelijke invloeden van buitenaf. 

Niet alleen je hoofdhuid, maar ook je haar is dus belangrijk om te beschermen tegen zonlicht. Wanneer je dat niet doet, zorgt de zon voor droog, dof en pluizig haar, gespleten haarpunten en zelfs ook verkleuring van het haar. Zonnebrand voor je haar en hoofdhuid gebruiken zorgt ervoor dat je haar ook wordt beschermd. Zo geniet je langer van verzorgd haar én je gekleurde lokken! En mocht je toch last hebben van schilfers of een gevoelige hoofdhuid, gebruik dan een shampoo voor een droge hoofdhuid

Zonnebrand voor je hoofdhuid

De hoofdhuid is een gevoelige plek die heel vaak blootgesteld wordt aan de schadelijke effecten van de zon. Als je hoofdhuid niet wordt beschermd, kan deze rood worden, geïrriteerd raken en zelfs blaren of schilfers ontwikkelen als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon. Gebruik daarom altijd zonnebrand spray met een hoge SPF (zonbeschermingsfactor). Door zonnebrand voor je hoofdhuid te gebruiken kun je ook het risico op huidkanker verminderen. 

Ook zorgen de hydraterende ingrediënten van een zonnebrand spray voor het behoud van een gezonde hoofdhuid. De natuurlijke vochtbalans van je hoofdhuid blijft behouden en de huid wordt gehydrateerd. Dit helpt enorm bij het voorkomen van een droge, jeukende hoofdhuid en het behouden van een gezonde haargroei. Het is belangrijk om de spray gelijkmatig over je hoofdhuid aan te brengen, vooral in je scheiding, op kale plekken en op dunner wordend haar. 

Zo gebruik je een zonnebrand spray

  • Vergeet je niet ruim van te voren in te smeren. Doe dit minimaal een halfuur vóór blootstelling aan de zon
  • Schud de zonnebrand spray voor het gebruik goed door, zodat alle bestanddelen goed gemixt zijn
  • Breng genoeg aan op je hoofdhuid en haar om de zonbeschermingsfactor te behalen
  • Word je haar toch vet na het insprayen? Gebruik droogshampoo om je lokken minder vet te maken
  • Toch verbrand? Vermijd de komende dagen dan zoveel mogelijk de zon

Aanbevolen artikelen