Zo kies je het haarstyling apparaat dat bij je past

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel haarstyling apparaten, waardoor het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Eén ding waar je zeker op moet letten, is je eigen haartype. Dit is een zeer belangrijke uitvalsbasis voor het kiezen van een stijltang, krultang of föhn(borstel). Er zijn namelijk diverse haartypes die enorm van elkaar verschillen. Zo kun je dun/fijn haar hebben of juist erg dik haar. Of wellicht is je kapsel erg kort, heb je een krullende haarbos of heb je juist heel erg lang haar. In deze blog leg ik je uit waar je precies op moet letten bij het uitkiezen van het juiste haarstyling apparaat.

Kort haar

Kort haar is een haarstijl waarbij het haar niet langer is dan de schouders. De lengte kan variëren, maar in het algemeen wordt alles korter dan schouderlengte als kort haar beschouwd. Kort haar is een populaire keuze voor mensen die een makkelijke en onderhoudsvriendelijke haarstijl willen. Kort haar is namelijk veel makkelijker te stylen en je bent veel minder lang bezig. Ga dan ook voor de beste stijltang voor kort haar. Een ‘normale’ stijltang is ongeveer 25 tot 30 cm lang, een mini stijltang is ongeveer 15 tot 20 cm lang. De platen van een kleine stijltang zijn een stuk kleiner. Zo klein dat zelfs mensen met erg kort haar hun haar er mee kunnen stijlen en je gemakkelijker bij de haaraanzet kunt komen. Dit formaat is ook perfect voor precisiestyling! Ben je op zoek naar de beste krultang voor kort haar? Ga dan voor een mini krultang met een kleine diameter. Op deze manier kun jij je korte kapsel het beste stylen. 

Lang haar

Lang haar is een haarstijl waarbij het haar langer is dan de schouders. Over het algemeen wordt alles wat langer dan schouderlengte als lang haar beschouwd. Lang haar is een populaire keuze voor mensen die van veelzijdigheid houden. Lang haar kan namelijk op verschillende manieren worden gestyled, dus je kunt er elke dag een andere look mee creëren. Ben je op zoek naar een stijltang voor lang haar? Ga dan op zoek naar een variant met extra lange platen. Zo kun je meer haar in één keer stijlen. Wat betreft krultangen, kun je het beste kiezen voor een krultang met een lange staaf. Hierdoor kan je gemakkelijk je lange lokken om de staaf heen wikkelen en krullen. En kom je geen ruimte te kort! Ook kun je het beste een krultang met een grote diameter van ongeveer 32 mm gaan. Zo creëer je hele mooie krullen in je haar. 

Dun haar

Fijn haar is een haartype waarbij de individuele haren een kleine diameter hebben. Dit betekent dat je haren dun en tenger aanvoelen en tegelijkertijd over weinig volume beschikken. Fijn haar is kwetsbaarder voor hitte, waardoor het sneller kan breken. Let er daarom op bij het kopen van een haarstyling apparaat, dat deze minimaal op 150 °C kan worden gezet. Deze temperatuur is het beste voor dun/haar fijn. Bij een stijltang is het belangrijk dat je haren gemakkelijk langs de platen kunnen bewegen. Enige uitsteeksels kunnen er al voor zorgen dat je haar afbreekt. Daarnaast zijn smalle platen het handigst, omdat je haren maar kort aan de hitte blootgesteld hoeven te worden, willen ze stijl worden. Voor een krultang geldt hetzelfde. Het is fijner als je een dunne krultang uitkiest, zodat je meer volume krijgt in je fijne haar. 

Dik haar

Dik haar is een haartype waarbij de individuele haren een grote diameter hebben. Dat betekent dat de haren dikker en steviger aanvoelen dan fijn haar. Dik haar is veel stugger dan fijn haar, waardoor het lastiger te stylen is. Ook hebben dikke haren vaak moeite om vocht vast te houden, waardoor het sneller droog kan worden. Wil je een goede stijltang uitzoeken, dan kun je het beste gaan voor een stijltang met brede platen die jouw lokken in één keer kunnen temmen. Zo heb je minder herhalingen nodig. Ook moet je de temperatuur op minimaal 200 °C kunnen zetten. Dit is de beste temperatuur om dik haar te stylen. Wil je dik haar krullen, dan kun je het beste een krultang gebruiken met een grote diameter van 32 mm of hoger. Hoe groter het oppervlakte van de krultang is, hoe beter en gemakkelijker je dik haar kunt krullen. 

Wil je meer tips en inspiratie lezen over de beste haarstyling apparaten? Neem dan een kijkje op Haarstylingfavorieten.nl!

Aanbevolen artikelen