Dit zijn de fijnste zelfbruiner druppels

zelfbruiner druppels

Of het nu een koude winter is waardoor je gezicht een grauwe kleur heeft of het hartje zomer is en je graag met een gezonde kleur naar buiten wilt. Als jouw gezicht ook wel een gezonde sunkissed glow kan gebruiken, zijn zelfbruinende druppels dé oplossing! Om een goede tan te krijgen kun je ook onder de zonnebank te gaan liggen of op vakantie gaan om daar wat zon te pakken. Maar iedereen weet anno 2021 wel hoe slecht de invloed is van te veel zon op je huid. Zelfbruiner druppels gebruiken is dan de meest veilige oplossing! Meng een aantal druppels met je dagcrème en je hebt gelijk al een natuurlijke, gezonde kleur te pakken. 

Zorg voor een egale ondergrond voordat je tanning drops op je gezicht gaat opbrengen. Dus: reinig eerst je huid goed en zorg ervoor dat je sowieso wekelijks je gezicht scrubt met een milde scrub. Deze verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. Hoeveel druppels je het beste kunt gebruiken? Gebruik op de eerste dag 3 à 4 druppels om je teint te versterken en gebruik daarna 1 à 2 druppels per dag om je gloed te behouden. 

De beste zelfbruiner druppels voor je gezicht

Hoe werken zelfbruiner druppels?

Door eenmalig bruiningsdruppels aan te brengen op je gezicht, ervaar je al een aantal dagen lang een bruinere gloed. Hoe dat effect ontstaat? Zelfbruiner bevat de werkzame stof dihydroxyacetone, ook wel DHA genoemd. Er ontstaat een bruine teint, omdat dit ingrediënt met dode huidcellen reageert. DHA kan de dode huidcellen in de bovenste laag van je huid namelijk verkleuren. Na een paar dagen verdwijnt deze verkleuring weer, want deze huidcellen vernieuwen zich snel. Het verschil met het effect van zonlicht is dat DHA niet de dieper gelegen cellen aantasten van je huid. Een super fijn voordeel, want te veel UV-straling is nooit goed voor je huid!

De voordelen van bruiningsdruppels

  • Je kunt een mooie kleur opbouwen door dagelijks in de ochtend een aantal druppels te gebruiken. Het zal lijken alsof je net een dagje op het strand bent geweest. En ja, ook in de winter kun je dit effect creëren! 
  • Een zelfbruiner voor het gezicht is vaak speciaal gemaakt voor het gebruik op je gezicht. Het laat niet veel strepen na en het effect ziet er erg natuurlijk uit.
  • Zelfbruiner gebruiken in welke vorm dan ook is altijd veiliger & gezonder dan lang in de zon zitten. Gebruik zonnebrand met bronzer voor bescherming én om een tan te ‘faken’.
  • Sommige druppels zijn ook geschikt voor op je lichaam. Meng een aantal druppels in je bodylotion of aftersun om ook je lichaam een mooie teint te geven.

De nadelen van bruiningsdruppels

  • In zelfbruiner druppels wordt vaak parfum verwerkt, omdat de zelfbruiner vaak van zichzelf niet zo lekker ruikt. Het zou kunnen zijn dat je gezicht niet zo goed tegen parfum kan, maar de meerderheid heeft hier geen last van.
  • Verwacht niet dat je gelijk resultaat ziet, want het duurt minimaal een uur voordat je het effect kunt merken. Het kan dus even duren voordat het helemaal is ingetrokken en zijn werking laat zien. Smeer dus niet te veel op! 😉
  • Vergeet niet je handpalmen goed te wassen na gebruik. Deze kunnen een oranje gloed krijgen wanneer je de restjes zelfbruiner niet goed wegspoelt.

Wil je wel een sunkissed look, maar liever niet door zelfbruiner druppels? Ontdek het effect van getinte dagcrème

Aanbevolen artikelen