6x fijne wellness resorts voor een dagje sauna

dagje sauna

Een hele dag uittrekken om een rondje te doen langs verschillende sauna’s. Veel mensen kunnen op die manier helemaal tot ontspanning komen. Tussendoor een verfrissende duik nemen in een warm of koud bad of heerlijk relaxen in een stille ruimte. Klinkt alleen al super relaxed, toch? Wil jij ook zo’n ontspannend dagje sauna ondernemen, dan hebben wij voor jou een lijst samengesteld met daarin de beste wellness resorts in Nederland. Dit zijn stuk voor stuk luxe wellness spa’s waar ontspanning op de eerste plek staat. Waar je bij het ene resort als het ware een reis kan maken door verschillende wereldse wellness tradities te ervaren, is een ander resort juist uniek door zijn heilzame thermale baden of panoramasauna met unieke vergezichten. En je vindt ze verspreid door heel Nederland! En daarnaast kun je natuurlijk ook een vakantiehuisje met sauna of een vakantiehuis met sunshower huren.

De beste plekken voor een dagje sauna

Thermae 2000

Thermae 2000 is een bijzondere spa in het Limburgse heuvellandschap waar het thermale bronwater uit de eigen omgeving van de Cauberg komt. Het water zit vol mineralen en heeft een ontspannende en heilzame werking. Thermae 2000 beschikt over 9 verschillende sauna’s en 2 stoombaden. Uniek aan dit wellness centrum is het prachtige uitzicht dat je hebt vanuit de sauna op het Limburgse heuvellandschap. De Panoramasauna heeft dan ook het beste uitzicht. Ook ben je dichtbij Valkenburg én Maastricht; twee culturele steden waar veel te beleven valt. 

✓ Thermaal bronwater & panoramisch uitzicht
✓ Gelegen in Valkenburg en vlakbij Maastricht
✓ 9 verschillende sauna’s

Thermen Bussloo

Bij Thermen Bussloo ervaar je traditionele wellness uit verschillende werelddelen. Hier vind je namelijk 15 unieke sauna’s met hun eigen wereldse karakter. Ideaal voor jullie dagje sauna voor 2 personen! Zo heb je bijvoorbeeld de Russische Banja sauna waar je de verkwikkende kracht van berkenboom kun ervaren, de Azië Sauna met harmonieuze oosterse geluiden en de traditionele Finse sauna. Ook vind je er onder andere een Maxicaanse cenote zoutwaterbad, een culinair restaurant en kun je overnachten in het wellnesshotel.

✓ Wereldse wellness belevenissen
✓ Op 10 km afstand van Apeldoorn
✓ 15 verschillende sauna’s

Elysium

Nog een populair wellness centrum in Nederland is Elysium in Bleiswijk. Tijdens je dagje sauna kun je kiezen uit maar liefst 29 verschillende sauna’s. Er zijn sauna’s met lage temperaturen voor beginners, maar ook sauna’s met hogere temperaturen voor mensen die vaker naar de sauna gaan. Daarnaast zijn er ook diverse warme en koude baden met temperaturen van 8°C tot boven de 30°C. De populairste baden zijn het Zoutwaterbad waarin je blijft drijven door de hoge concentratie zout en het Hamam bad waarin je je in Oosterse sferen waant.

✓ Op 14 km afstand van Rotterdam
✓ 29 verschillende sauna’s

Veluwse Bron

Gelegen in een idyllische omgeving en aan een natuurmeer vind je het wellnessresort de Veluwse Bron. Deze spa beschikt over een aantal bijzondere sauna’s, zwembaden en stoombaden. Een droombestemming voor jouw dagje sauna in Nederland! Naast een aantal traditionele sauna’s vind je hier ook onder andere een wildobservatiesauna, luisterboeksauna, Pakistaanse sauna en een stoomgrotsauna. Ook vind je hier diverse warme en koude baden voor pauzes tussen je saunabezoeken door. De meest populaire baden zijn het zoutwaterbad en het kruidenbad.

✓ Idyllische omgeving aan een natuurmeer
✓ Op 16 km afstand van Apeldoorn
✓ 22 verschillende sauna’s

Thermen Soesterberg

Beleven doe je met al je zintuigen. En deze worden allemaal geprikkeld tijdens een bezoek aan Thermen Soesterberg, te vinden in het groen nabij de Utrechtse Heuvelrug. Uniek aan dit wellness resort: het Sauna Theater. Elke opgieting is hier een ware show, inclusief videowall, gastopgieters en natuurlijk hoge temperaturen. Sowieso dat jij hier een unieke wellness ervaring beleeft! Nog meer sauna’s die je hier vindt, zijn: een zuiverende zoutsteensauna, een vitaliserende kristalsauna en panoramasauna met wijds uitzicht. Ook kun je tijdens een rustmoment naar de tuin waar je kunt ontspannen in het groen.

✓ Unieke beleving in het Sauna Theater
✓ Op 16 km afstand van Utrecht
✓ 16 verschillende sauna’s

Fort Resort Beemster

Een stuk kleinschaliger, maar daardoor ook heel bijzonder. Fort Resort Beemster is een stijlvol & duurzaam wellness resort in de buurt van Amsterdam. Relax in de Kelo sauna of in een van de andere 4 bijzondere sauna’s. Ook beschikt het wellness resort over binnen- en buitenbaden en kun je er diverse behandelingen boeken, zoals hammam-rituelen, bodywraps en massages. Rust uit op het privé strandje of droom weg op een waterbed in een van de rustruimtes. 

✓ Kleinschalig, stijlvol & duurzaam
✓ Op 20 km afstand van hartje Amsterdam
✓ 5 verschillende sauna’s

Een dagje sauna voor 2 personen

Vaak trekken mensen er met 2 personen op uit om een dagje sauna te ondernemen. Dit kan je partner zijn, maar ook een vriend, vriendin of familielid. En dat een dagje sauna goed voor je is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Niet alleen is pure ontspanning op zijn tijd ontzettend goed voor je lichaam & geest. De temperatuurverschillen zorgen namelijk ook voor een goede doorbloeding van je lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd, doordat je lichaam gaat zweten. Ook zorgt een saunabezoek voor een hogere weerstand, ontspant het je spieren en verlicht het stress en spanning.  Kortom: je profiteert alleen maar van voordelen tijdens een dagje sauna!

Voel je je vermoeid na een dagje naar de sauna te zijn geweest? Geen zorgen, want dat is heel normaal. Hoe je lichaam reageert op temperatuurverschillen is te vergelijken met een sportsessie. Je hartslag versneld om het zweet af te kunnen voeren door je huidporiën. Daarnaast raakt je geest ook volledig ontspannen. Er worden endorfines aangemaakt tijdens je saunabezoek. Deze zorgen voor een rustgevend gevoel. Waarschijnlijk zal je erg lekker slapen na een dagje sauna. Lekker vroeg naar bed dus in de avond, zodat je de volgende dag weer helemaal fris & opgeladen bent!