Deze 6 vloeibare highlighters geven de perfecte glow

vloeibare highlighter

De beste manier om je gezicht nét wat meer te laten opvallen? Een vloeibare highlighter is het antwoord! Niet alleen voor als je naar een feestelijke gelegenheid gaat, ook voor je dagelijkse make-up look is dit een blijvertje. Breng wat aan op je jukbeenderen, aan de binnenkant van je oog, op het puntje van je neus, onder je wenkbrauwen en/of net boven je bovenlip. Je zult zien dat dit de deze delen van je gezicht ophemelt. Het zet bepaalde plekken in het licht; vandaar ook de naam. Highlighten is onderdeel van contour make-up. Hierbij breng je schaduw aan op plekken op je gezicht om ze te verdoezelen, terwijl je met (vloeibare) highlighter andere plekken juist benadrukt. Met contouren kun je je gezicht op deze manier shapen, zodat je meer diepte krijgt.

Highlighters zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Een vloeibare highlighter gebruiken heeft als voordeel dat deze makkelijker kan blenden met je huid dan bijvoorbeeld een highlighter in poedervorm. Dit ziet er vaak veel natuurlijker uit. Vloeibare highlighter vind je vaak in verschillende tinten: bronze/gouden tint voor een warme gloed (perfect voor de gebruinde of donkere huid), witte/champagne tint (meer geschikt voor de blekere huid) of een roze kleur voor een blusher effect die vaak bij iedereen goed past. Hoeveel highlighter je opbrengt, bepaal je zelf. Breng een subtiele hoeveelheid aan voor je dagelijkse make-up look of nét wat meer voor een feestelijke look.

De beste vloeibare highlighters

vloeibare highlighter
Bol.com

NYX Born to Glow Liquid Illuminator Highlighter

vloeibare highlighter
Bol.com

Maybelline Gigi Hadid Liquid Strobe

vloeibare highlighter
Douglas

Benefit High Beam Highlighter

Sleek Liquid Elixir Highlighter

L’Oreal Paris Glow Mon Amour Highlighter Drops

Armani Neo Nude A-Line

De voordelen van liquid highlighter

Naast een vloeibare vorm kun je highlighter ook in een poeder of crème variant kopen. Het hangt af van je huidtype welke variant het beste bij je past. Heb je een vette huid, dan kan het zijn dat een highlighter in poedervorm het beste bij jou past. Heb je een droge huid, dan is juist een liquid highlighter de beste optie. Probeer en experimenteer met verschillende vormen. Poeder breng je meestal aan met een speciale highlighter kwast, terwijl je liquid highlighter beter met een sponsje of je vingers kunt aanbrengen.

Een highlighter gebruiken zorgt voor een mini optische illusie. Door het bijvoorbeeld aan te brengen aan je binnenste ooghoeken, lijken je ogen groter en krijg je gelijk een frissere uitstraling. Highlighter net onder je wenkbrauwen aanbrengen zorgt voor een eyelift en een stipje aanbrengen op de bovenkant van je neus zorgt ervoor dat deze er smaller uitziet. Voor vollere lippen breng je ook nog wat aan net boven de bovenkant van je lippen. 

Heb je nog nooit highlighter aangebracht? Oefen eerst een paar keer in een ruimte met voldoende licht. Zo zie je gelijk of je niet te veel hebt aangebracht voor een subtiele glans. Wist je dat je liquid highlighter ook kunt gebruiken om een natural glow te faken op je gezicht? Meng een druppel vloeibare highlighter met je foundation en je hele gezicht krijgt een subtiele glow. Voor een stralend effect op de rest van je lichaam kan je ook een bodylotion met glitter gebruiken om ook deze extra te laten stralen. 

Aanbevolen artikelen