Skincare musthave: Vitamine C crème voor op je gezicht

vitamine c creme

Wist je dat het niet alleen enorm goed voor je is om vitamine C binnen te krijgen via je voeding, maar ook door het op je huid te smeren? Yes, je hoort het goed! Door dagcrème met vitamine C dagelijks te gebruiken, krijg je huid meer flexibiliteit en beschermt dit je huid tegen vervuiling, ontstekingen (bijvoorbeeld een verbrande huid door de zon) en irritaties. Vitamine C crème zorgt doorgaans ook voor extra veel hydratatie van je huid, omdat het een goede huidbarrière ondersteunt. Eigenlijk is vitamine C crème een mega hydratatie-boost voor je huid! 

Hoe het kan dat vitamine C crème zo goed voor je is? Vitamine C staat erom bekend dat deze je huid helpt om meer collageen (bindweefsel) te vormen. Hierdoor wordt je huid soepeler en veerkrachtiger en wordt je huid verstevigd. Vitamine C is ook een antioxidant waardoor deze de beschadigde huid kan repareren. Denk hierbij aan uv-schade door de zon. Na dagelijks gebruik zal je zien dat je doffe, vermoeide huid langzaam veranderd in een stralende huid met een natural glow!

De beste vitamine C crèmes voor je huid

Ben jij op zoek naar een crème met vitamine C erin verwerkt? Dit zijn onze aanraders!

Indeed Labs Vitamin C24 Gezichtscrème
The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone
The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer
Origins Ultra-Hydrating Energy-Boosting Gezichtscrème
Paula’s Choice C15 Super Booster
VitaSkin Vitamine C Collagen Boosting Serum

Dagcrème met vitamine C

Ziet jouw huid er op dit moment dof en vermoeid uit? Met een dagelijkse dosis dagcrème met Vitamine C op je gezicht krijg jij weer een frisse look! Wanneer je een crème gaat uitzoeken, zorg er dan wel voor dat er een hoge concentratie vitamine C in de crème is verwerkt. Alleen dan kan dit ingrediënt zijn werkt goed doen. Hoe je checkt of er genoeg in zit? Kijk hoe hoog vitamine C in de ingrediëntenlijst staat. Hoe hoger het staat vermeld op de lijst, hoe hoger de concentratie is. Zoek hiervoor bijvoorbeeld naar ‘ascorbic acid’ of ‘citrus limon peel water’ tussen de ingrediënten.

Vergeet voor gebruik van een vitamine C crème niet je huid goed te reinigen. Gebruik hiervoor een gezichtsreiniger apparaat of gezichtsborstel

Wist je dat een vitamine C crème het beste werkt in combinatie met een andere antioxidant, zoals vitamine E? Gebruik een serum of dagcrème met vitamine C én vitamine E erin verwerkt voor het allerbeste resultaat. Vitamine E zorgt ervoor dat werkzame ingrediënten dieper opgenomen kunnen worden in de huid, waardoor zij beter hun werk kunnen doen. Dit gouden duo kan er ook voor zorgen dat pigmentvlekken vermindert worden en beschermt je samen nóg beter tegen de zon. 

Alle vitaminen natuurlijk het beste helpen als je voldoende binnenkrijgt via je voeding. Eet gevarieerd met veel groente en fruit en zorg voor een goede nachtrust. Dit doet vooral wonderen voor je gezondheid en hoe je eruit ziet! 

Aanbevolen artikelen