Een vette huid? Dit zijn de beste tips (volgens een expert)

vette huid

In dit artikel heb ik de beste tips verzameld tegen een vette huid. Ik heb namelijk zelf ook last van een vettige huid in mijn gezicht. Ik ben er nu eenmaal mee geboren. Mijn hele leven lang heb ik geprobeerd om van mijn vette huid af te komen. Spoiler alert: dat kun je niet. Maar je kunt er wel mee leren leven. Er zijn producten die je kunnen helpen om de overtollige talgproductie te verminderen. Welke producten dat zijn? Die laat ik je in dit artikel zien! Een vette huid is niet iets waar simpele middeltjes voor zijn om al het vet voorgoed te mee te verwijderen. Je kunt nu eenmaal niet de kenmerken van je huid veranderen. Wat je wel kan doen is op zoek gaan naar goede producten. Neem de tips tegen een vette huid mee uit dit artikel, maar blijf onderzoeken naar welke producten het beste voor jou werken!

vette huid
Bol.com

Tip 1: Gebruik regelmatig een gezichtsstomer

Een wat? Ja echt, een gezichtsstomer bestaat! Dit is by far de allerbeste tip tegen een vette huid die ik je wil meegeven. Nadat ik thuis kwam van een dagje sauna viel me iets op. De dag erna bleef mijn foundation namelijk opeens ontzettend goed zitten. Meestal heb ik al snel last van een glanzende huid. De dag na mijn sauna bezoek dus niet. Maar wat bleek: de sauna zorgt ervoor dat je gaat zweten en dit zorgt er weer voor dat je lichaam schoon wordt. Zo ook de poriën in je gezicht. Hetzelfde geldt voor een (stomende) douche. En toen ik eenmaal op de hoogte was dat er ook speciale gezichtsstomers bestaan, kon mijn geluk niet meer op. Dit is zo’n fijn product tegen een vette huid! Tip: Een dagje sauna doet dus ook wonderen voor je vettige huid.

tips tegen vette huid
Bol.com

Tip 2: Milde reiniging voor een vette huid

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een goede reiniging een must voor je vette huid. Hierdoor vermindert de overtollige talgproductie van je huid. Reinig dan ook elke ochtend en elke avond je gezicht goed. En daarmee bedoel ik niet een watje met micellair water over je gezicht halen of een reinigingsdoekje. Nee, ik heb het over écht reinigen. Dus met lauwwarm water en een milde reinigingsgel voor je gezicht. Een reinigingsgel met alcohol is echt een no go. Hier reageert je vettige huid alleen maar heel heftig op. En dat willen we niet. Ook sulfaten kun je het beste vermijden met een vette huid. Welk ingrediënt je wel wilt? Dat is salicynzuur. Dit ingrediënt lost namelijk een hoop talg op, omdat deze vet oplosbaar is. 

Bol.com

Tip 3: Gebruik een luchtige dagcreme

Vertrouw mij; je wil geen vettige crèmes op je gezicht smeren. Daar wordt je gezicht alleen nóg vettiger van! En dit heb je vaak wel door wanneer je een nieuwe crème probeert. Wordt je gezicht er vettiger van, gebruik hem dan niet meer. Luchtig is het keyword voor de beste gezichtsverzorging. Vermijd alle crèmes die je gezichtshuid vettig maken. Daarnaast zou je verwachten dat een vettige huid helemaal niet zo veel hydratatie nodig heeft. Niets is minder waar! Ook een vettige huid heeft hydratatie nodig. Dit kan juist ervoor zorgen dat je gezichtshuid geen extra talg produceert. De beste dagcrème voor mijn vette huid is die van Dr. Hauschka. Dit is een erg luchtige dagcrème die mijn huid absoluut niet vettig maakt, maar wel hydrateert. 

vette huid
de Bijenkorf

Tip 4: Gezichtsmasker tegen een vette huid

Er is maar één beste gezichtsmasker die ik je van harte kan aanbevelen wanneer je een vette huid hebt. Dat is het Instant Detox Masker Vinergetic C+ van Caudalie. Dit masker is viraal gegaan op TikTok nadat een beauty influencer lyrisch was over dit product. En niet alleen zij, want na haar video hebben veel mensen het product gekocht en zij waren er net zo lyrisch over. En ja, één daarvan ben ik zelf. Ik heb dit masker ook gekocht en ik ben helemaal om. Het gezichtsmasker reinigt de huid van onzuiverheden, verwijdert overtollig talg en zorgt dat je poriën kleiner worden. Het resultaat is een super zachte gereinigde huid die niet snel zal glimmen. Geloof mij! Het is een roze gezichtsmasker en prima voor een wekelijks me-time momentje. 

tips tegen vette huid
Bol.com

Tip 5: Ga voor een matterende foundation

Je vette huid vraagt om speciale aandacht. Oók wanneer het om foundation gaat. Je foundation is namelijk erg belangrijk. Je wilt dat deze lekker lang blijft zitten en niet dat talg al snel je make-up look verpest. Kies daarom voor een speciale foundation voor de vette huid. Deze bevat ingrediënten die je huid matteren, verminderen de talgproductie en verbergen je grove poriën. Een matterende foundation is vaak ook olievrij. Olie op olie werkt namelijk niet zo goed. De foundation die voor mij het beste werkt is de Estée Lauder Double Wear Stay-In Place Foundation die je in maar liefst 30 verschillende tinten kunt kopen. De foundation blijft heel erg lang goed zitten op een vette huid. Pas na ongeveer 6 uur krijg je (tenminste, ik dan) weer last van glimmende oppervlaktes. 

Boozyshop

Tip 6: Gebruik poeder dat talg opneemt

De kans is groot dat je midden op je werkdag al last hebt van je vette huid. Je neus of voorhoofd begint te glimmen. En aan het einde van je werkdag zit je foundation niet meer goed. Bij poederen is het toverwoord! Niet elke poeder is goed genoeg voor een vette huid. Ook hier heb je echt een speciale poeder nodig die goed genoeg werkt. De poeder die voor mij het beste werkt is de Coty Airspun Loose Face Powder Translucent die je kunt kopen bij Boozyshop. Daarvoor heb ik altijd een poeder gebruikt die je bij de drogist kunt kopen. Maar deze poeder werkt zóveel beter! Ik doe hem ’s ochtends al op nadat ik mijn foundation heb aangebracht. Zo blijft mijn foundation langer zitten. Ook als het even moet, poeder ik bij. Dan lijkt het weer net alsof ik net make-up heb opgedaan en zit alles weer op z’n plaats. Oh, en je hebt absoluut geen glimmende oppervlaktes meer! Deze poeder is echt mijn lifesaver

Aanbevolen artikelen