Review: TravX 6-in-1 Airstyler (standaard + PRO)

travx airstyler review

Omdat de originele Dyson Airwrap met honderden euro’s veel te duur is, zijn er veel goede Dyson Airwrap alternatieven op de markt gekomen. Waaronder de TravX 6-in-1 Airstyler. Met zes verschillende opzetstukken kun je je haar in elk gewenst model föhnen. En, net als de Dyson Airwrap, kun je je haren zonder extreme hitte krullen met de kruller opzetstukken. De luchtstroom zorgt ervoor dat je lokken zich automatisch om de kruller heen wikkelen. Het resultaat is een prachtige coupe, alsof je net van de kapper komt. Klinkt goed, toch? Het grootste voordeel is namelijk dat deze dupe stukken goedkoper is dan het origineel. In dit artikel lees je mijn eerlijke review over de TravX Airstyler PRO + standaard variant. Ik heb ze namelijk allebei uitgebreid getest!

TravX 6-in-1 Airstyler (standaard)

Zes opzetstukken:

 • Föhn
 • Stijlborstel
 • Kruller (links- en rechtsom)
 • Krulborstel
 • Anti-klit borstel
 • Diffuser

Eigenschappen:

 • 1000 W
 • 3 standen (laag – middel – hoog)
 • Bijgeleverd: reisetui + haarclips
travx airstyler review

TravX 6-in-1 Airstyler (PRO)

Zes opzetstukken:

 • Föhn
 • Stijlborstel
 • Kruller (links- en rechtsom)
 • Krulborstel
 • Blaasmond
 • Diffuser

Eigenschappen:

 • 1400 W
 • 3 warmtestanden & 3 blaasstanden
 • Coolshot functie
 • Luxe design

Het verschil met de Dyson Airwrap

De TravX multistyler wordt vaak vergeleken met de Dyson Airwrap. Deze haarstyling tool beschikt namelijk over een aantal overeenkomende eigenschappen. Voor het gemak vergelijk ik nu de TravX 6-in-1 Airstyler PRO met de Dyson Airwrap, omdat deze haartool het meest dicht in de buurt komt. Deze tool beschikt namelijk ook over een luxe design. De TravX Airstyler is mat zwart en beschikt over lichtgrijze knopjes. De Dyson Airwrap beschikt echter over wat meer kleur en is ook in andere varianten verkrijgbaar. Ook krijg je bij de Dyson Airwrap een luxe opbergcase bijgeleverd, maar bij TravX is de opbergdoos niet heel luxe. 

Het grootste verschil zit hem sowieso in de prijs. Voor de Dyson Airwrap ben je honderden euro’s kwijt. Voor de TravX betaal je ongeveer 150 euro. Toch moet ik even streng zijn wat betreft de kwaliteit. Deze voldoet namelijk niet aan de hoge eisen als die van de Dyson Airwrap, maar is wel gewoon goed te noemen. De TravX Airstyler is ook voorzien van een Coolshot functie. Met deze koele lucht functie kun je je lokken fixeren, waardoor deze langer in model blijven zitten. Daarnaast kun je de temperatuur en de blaaskracht afzonderlijk van elkaar verstellen op 3 standen, net als de Dyson Airwrap.

travx airwrap review
Het resultaat na gebruik van de kruller opzetstukken
travx airwrap review
En hier zie je de krullen van de achterkant

Mijn ervaring met de multistylers

TravX 6-in-1 Airstyler (PRO)

Ik val gelijk met de deur in huis: ik vind de TravX 6-in-1 Airstyler (PRO) écht een goede Dyson Airwrap dupe. In het begin was ik erg sceptisch of dit wel een goede multistyler zou zijn, maar al na de eerste keer proberen ben ik om. De kruller opzetstukken werken namelijk erg goed! Ik kan hier hele mooie krullen mee creëren (zie foto hierboven) met veel volume. De kruller opzetstukken hebben nét de goede lengte voor mijn lange haar. Heb jij langer haar, dan zijn deze opzetstukken wel helaas te kort voor jou.

De stijlborstel werkt prima, net als de blaasmond en de kleine föhnborstel. Het valt mij wel op dat de föhn erg luidruchtig is. Maar dat is wel vaker het geval bij airstylers. En het fijne is ook dat er drie blaasstanden en drie warmtestanden opzitten. Op ieder moment kun je dit naar wens instellen. Ik heb zelf mijn haren geföhned op de hoogste blaasstand en de hoogste temperatuur. En ook fijn: voor mijn gevoel blijven de krullen ook na de tijd erg lang zitten!

TravX 6-in-1 Airstyler (standaard)

Ook heb ik de TravX 6-in-1 Airstyler (standaard) geprobeerd. Deze is bijna de helft goedkoper dan de PRO variant. Deze airstyler heeft niet zo’n luxe design, maar beschikt ook over zes opzetstukken. Deze zijn wel net iets anders. Zo beschikt de standaard variant over een iets kleinere stijlborstel en een anti-klit borstel. De diffuser en de kleine föhnborstel opzetstukken zijn vrijwel hetzelfde. Echter zit er geen blaasmond bij (dat was wel handig geweest!), maar worden er wel handige haarclips en een reisetui bijgeleverd.

En de kruller opzetstukken? Die werken net iets minder goed voor mijn gevoel, omdat de motor van de föhn minder krachtig is. Ook kun je de blaasstanden niet apart van de warmtestanden in stellen. Er zijn namelijk ‘maar’ drie standen in totaal. Dus om mooie krullen te kunnen maken, kun je beter voor de PRO variant gaan. Al helemaal als je dik haar hebt. Ik heb namelijk het gevoel dat deze standaard variant alleen geschikt voor dun haar is, omdat deze niet zo heel krachtig is. Ook zit er geen Coolshot functie op. 

Conclusie

Of de TravX Airstyler een goede multistyler is? Naar mijn mening kan ik hier zeker een JA op beantwoorden! Vooral de TravX Aistyler PRO kan ik je aanraden, aangezien ik dit ook een hele goede Dyson Airwrap dupe vind. Maar als de prijs te hoog voor je is en je van jezelf dun haar hebt, is de standaard variant ook een fijne optie. Bij dik en/of lang haar kun je ook beter voor de PRO variant gaan. 

Tip: Op de website van TravX vind je de allerlaagste prijs!

Aanbevolen artikelen