8x de beste stoom stijltangen van 2023

stoom stijltang

Dat de hitte van een stijltang niet goed is voor je haar, weten we allemaal. Je kunt je haar beschermen door altijd een hitte beschermende spray te gebruiken, maar je kunt ook voor een ander haarstyling apparaat gaan die je haar minder beschadigd, zoals een stijltang met stoom. Waar een andere goede stijltang alleen de hitte van platen gebruikt om je haren te stijlen, gebruik deze stijltang ook stoom tijdens het stijlen van je haar. Door de hete stoom gaan je haarschubben open en kan de stoom goed intrekken. Je haar wordt tijdens gebruik goed beschermd en gehydrateerd door deze stoom. Gevolg: je haren drogen niet uit door de hitte van de verwarmingsplaten en haar wordt super shiny!

Een stoom stijltang gebruiken is de meest veilige manier om te stijlen. En als we nog een tip mogen geven: stijl je haar altijd eerste op de laagste temperatuur die de stijltang met stoom heeft. Geeft dit niet het resultaat dat je wilt? Verhoog dan de temperatuur. Het is ook beter voor je haar om een lok één keer met 210 graden te stijlen dan twee keer met 170 graden. Dus experimenteer eerst goed welke temperatuur bij jouw haar het beste werkt. Voor meer volume kun je in plaats van een stoom stijltang ook eens een föhnborstel proberen. 

Dit zijn de beste stoom stijltangen

stoom stijltang
Bol.com

1. Steampod 3.0 van L’Oréal

De LÓréal Steampod is erg populair. Deze stijltang transformeert én beschermt je haar tegelijkertijd door onder andere het gebruik van stoom. Wil je super stijl & glanzend haar hebben, dan is dit daar de perfecte tool voor! De Steampod 3.0 heeft een 360 graden roterend snoer en is lichter en dunner dan de Steampod 2.0. Ook heeft deze stijltang met stoom een geïntegreerd waterreservoir. Breng voor gebruik altijd een serum, melk of crème aan om je haar extra verzorging te geven tijdens het stijlen. Hiervoor kun je de producten gebruiken uit de Steampod 3.0 lijn die speciaal zijn gemaakt zijn om te gebruiken samen met deze stijltang. 

✓ In te stellen op 180, 200 en 210 graden
✓ Roterend draad, geïntegreerd kammetje & waterreservoir
✓ Geschikt voor stijlen en krullen

5/5
Bol.com

2. Simver Professionele Stoom Stijltang 3.0

Veel stijl- en krultangen drogen je haar uit en beschadigen je haar. Deze stoom stijltang van Simver voorkomt dat je haarpunten uitdrogen en afbreken. Het apparaat zorgt zelfs voor 78% minder haarbeschadiging dan een normale stijltang! Door de stoomfunctie krijgt je haar een mooie, gestijlde look dat minstens 4 dagen goed in model blijft zitten. De stijltang beschikt ook over keramische platen die de hitte zo goed mogelijk verdelen. Ook deze functie voorkomt beschadiging en afbrekende haarpuntjes. De tang beschikt over 6 verschillende temperatuurstanden en 2 verschillende stoomstanden. 

✓ In te stellen op 140 tot 230 graden
✓78% minder beschadiging dan een normale stijltang
✓ Uitgerust met keramische platen

5/5
stijltang met stoom
Bol.com

3. Swanliss Steam Plus 

De Swanliss Steam Plus behoort ook tot de beste stoom stijltangen. Deze stijltang wordt geleverd met een potje arganolie voor je haar die beschermt tegen de hitte en je haar tegelijkertijd zijdezacht maakt. Er zit een display op de stijltang waarmee je handig de temperatuur mee kunt instellen. De Steam Plus heeft een stoomgenerator met ingebouwd waterreservoir, keramische platen en werkt op ionen technologie. Om het haar te ontwarren zit er een extra kam opzet bij. De Steam Plus is erg gebruiksvriendelijk en maakt het haar super glad. Een stijltang met stoom dat je haar niet slap, maar vol maakt.

✓ In te stellen van 150 tot 230 graden
✓ Stoom stijltang inclusief arganolie
✓ Geschikt voor stijlen en krullen

4.6/5
Bol.com

4. BaByliss Micro Stoom Stijltang

De Micro Steam Stijltang is de nieuwste innovatie van BaByliss. Deze stijltang van BaByliss zorgt niet alleen voor een mooie stijle look, door de chromen ronde buitenkant kun je ook heel gemakkelijk slag of krullen creëren. Ideaal om meer variatie aan te brengen! De micro steam zorgt voor herstel van het haar tijdens het stijlen. Ook zitten er kammetjes op die je eventueel kan verwijderen. Deze zorgt ervoor dat je haar evenredig over de platen wordt verdeeld. Dankzij de ionische functie en Diamond Ceramic coating op de platen van de stoom stijltang, krijgt je look een glanzende finish. Ook zit er een hittebestendige mat bij, zodat je de tang veilig op kan bergen. 

✓ In te stellen op 150 tot 230 graden
✓ Inclusief hittebestendig opberg matje
✓ Diamond ceramic coating

4.6/5
Bol.com

5. BaByliss Steam Lustre Styler

De Steam Lustre Styler van BaByliss is favoriet van veel haarliefhebbers. Deze stoom stijltang is geschikt voor iedere haartype, maar specifiek voor dun/breekbaar/dik haar. Wat fijn is aan deze tang, is het feit dat de platen extra breed zijn. Zo ben je sneller klaar. Het enige nadeel is dat de tang minder geschikt is voor stijl haar. Door de ionische functie krijg je pluisvrij haar en er zit een meedraaiend snoer op, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Naast stijlen kun je de stoom stijltang ook gebruiken voor het creëren van slag of krullen door de afgeronde behuizing van de platen.

✓ In te stellen op 170 tot 230 graden
✓ Sneller stylen door de extra brede platen
✓ Speciaal voor dun/breekbaar/dik haar

4.6/5
Bol.com

6. BaByliss I-Pro 230 Stoom Stijltang

De BaByliss I-Pro 230 is een keramische stijltang met 5 verschillende temperatuurinstellingen. Deze stoom stijltang is geschikt voor ieder haartype. Zelfs wanneer je krullend haar, kroeshaar of gekleurd haar hebt. De stoom zorgt voor bescherming van de vochtbalans in je haar. Ook zitten er ingebouwde steil kammen in deze BaByliss stijltang. Zo wordt je haar beter verspreid over de tang en krijg je je haar in één keer stijlen helemaal glad. Het enige nadeel is dat je met de platte platen van deze stijltang geen krullen in je haar kunt maken. Wel heeft deze tang een groot pluspunt: deze krultang van BaByliss is erg betaalbaar.

✓ In te stellen op 170 tot 230 graden
✓ Betaalbare stijltang met stoom
✓ Alleen geschikt voor stijlen, niet voor krullen

4.3/5
stoom stijltang
Bol.com

7. Remington Hydraluxe Pro S9001 Stoomstijltang

Deze stoom stijltang van Remington bevat een Hydracare Mist-technologie. Wanneer je je lokken gladder maakt in de stijltang, komt er nevel vrij die het haar extra hydrateert. Je kunt je haar op een lagere temperatuur stijlen met een beter resultaat. Nevel wordt nog sneller opgenomen in het haar dan stoom, waardoor je minder water nodig hebt om een goed vochtgehalte te bereiken voor de styling. Bovendien zorgt de stijltang ervoor dat de nevel wordt aangebracht op je haar vóórdat deze gestijld wordt. Hierdoor blijft het vochtgehalte van je haar in balans.

✓ In te stellen op 150 tot 230 graden
✓ Geen draadloos of 360 graden draaiend draad
✓ 0% hittebeschadiging

3.7/5
stoom stijltang
Haibu

8. MAX Pro STEAM+ Stoom stijltang

Wil jij langer stijl haar hebben? Met de STEAM+ stijltang van Max Pro blijven jouw lokken langer stijl! Door de combinatie van stoom, ionen technologie en het MOHI Hair Serum wat je erbij krijgt geleverd, krijg jij zijdezacht haar met een natuurlijke glans. Vul voor het stijlen het waterreservoir aan op de stijltang met stoom. Dit dient gevuld te worden met gedemineraliseerd water. Met de afgeronde platen kun je ook slag of krullen maken.

✓ In te stellen op 150 tot 235 graden
✓ Inclusief haar serum
✓ Geen keramische warmte elementen

3.4/5

Veelgestelde vragen

Wat is de beste stoom stijltang?

De populairste en tevens ook de beste stoom stijltang is de Steampod 3.0 van L’Oréal. Deze stijltang maakt je haar in een aantal seconden super stijl, zacht en glanzend. De online reviews van deze stijltang met stoom zijn lovend. Er wordt vaak aangegeven dat mensen erg tevreden zijn over dit product. Hoewel de tang aan de prijzige kant is, is hij zijn prijs zeker waard. Zelfs het meest onbehandelbare haar ziet er na een stijlbeurt met de Steampod 3.0 fantastisch uit.

Welke stoom stijltang is geschikt voor dik haar?

Over het algemeen is dik haar een stuk stugger dan normaal haar. Met een goedkope stijltang ben je vaak duurder uit, want deze werken niet zo goed op stug haar. Het gevolg is dat je vaker je haar moet bewerken met een stijltang om zo tot het gewenste resultaat te komen. Een stoom stijltang die snel dik haar kan stijlen is de Steampod 3.0, de Dyson Corrale en de Swanliss Steam Plus. De laatste bevat extra brede platen wat ook voordelig is voor dik haar.

Is een stijltang met stoom goed voor je haar?

Het stoom van een stoom stijltang zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan waardoor de stoom goed kan intrekken. Het gevolg hiervan is dat je haar hierdoor goed beschermd wordt tijdens het stijlen. Je haar droogt niet uit door de hitte van de verwarmingsplaten. Ook geeft het je haar een extra glans mee. Een stijltang met stoom is dus beter voor je haar dan een ‘normale’ stijltang met alleen maar verwarmingselementen die je haar bewerken. Stijlen met een tang zorgt alsnog voor haarbeschadiging, maar dan in mindere mate. Gebruik altijd een hittebescherming spray voordat je gaat stijlen.

Bij welke stoom stijltang krijg ik arganolie?

Wanneer je de Swanliss Steam Plus koopt, krijg je er een potje arganolie bij. Deze arganolie beschermt je haar tegen de hitte van de stoom stijltang en maakt je haar tegelijkertijd zijdezacht. De Swanliss stijltang met stoom behoort ook tot één van de beste stoom stijltangen. Er zit een display op en de Steam Plus heeft een ingebouwde waterreservoir, keramische platen en werkt op ionen technologie.

Aanbevolen artikelen