8x de beste stoom stijltangen van 2024

stoom stijltang

Dat de hitte van een stijltang niet goed is voor je haar, weten we allemaal. Je kunt je haar beschermen door altijd een hitte beschermende spray te gebruiken, maar je kunt ook voor een ander haarstyling apparaat gaan die je haar minder beschadigd, zoals een stijltang met stoom. Waar een andere goede stijltang alleen de hitte van platen gebruikt om je haren te stijlen, gebruik deze stijltang ook stoom tijdens het stijlen van je haar. Door de hete stoom gaan je haarschubben open en kan de stoom goed intrekken. Je haar wordt tijdens gebruik goed beschermd en gehydrateerd door deze stoom. Gevolg: je haren drogen niet uit door de hitte van de verwarmingsplaten en haar wordt super shiny!

Dit zijn de beste stoom stijltangen

stoom stijltang
Bol.com

1. Steampod 3.0 van L’Oréal

De LÓréal Steampod is misschien wel de meest populaire stoom stijltang. Deze tang transformeert én beschermt je haar tegelijkertijd door onder andere het gebruik van stoom. Wil je super stijl en glanzend haar hebben, dan is dit daar de perfecte tool voor!

De Steampod 3.0 heeft een voorganger, namelijk de Steampod 2.0. In vergelijking is de nieuwste variant een stuk duurder, maar deze is wel lichter en dunner door het geïntegreerd waterreservoir. Ook beschikt deze over een 360 graden roterend snoer die zijn voorganger niet heeft. 

De stijltang met stoom krijgt een score van 4,4 uit 5 sterren op Bol.com. Gebruikers vinden het product absoluut het geld waard. Ze geven aan dat je haar ontzettend stijl en glad wordt, vooral in combinatie met de producten uit de Steampod 3.0 lijn. Je haar droog niet uit en voelt gezonder aan. Hoe fijn!

✓ Meest populaire stoom stijltang
✓ Voor super stijl en glanzend haar zonder uitdroging
✓ Roterend draad en geïntegreerd waterreservoir
– De Steampod 3.0 is best prijzig

Temperatuur: 180°C, 200 °C en 210°C

5/5
Bol.com

2. BaByliss Steam Pure Stoom Stijltang

De Micro Steam Stijltang is de nieuwste innovatie van BaByliss. Deze stijltang van BaByliss zorgt niet alleen voor een mooie stijle look, door de chromen ronde buitenkant kun je ook heel gemakkelijk slag of krullen creëren. Ideaal om meer variatie in je haar aan te brengen!

De micro steam zorgt voor herstel van het haar tijdens het stijlen. Ook zitten er kammetjes op die je eventueel kan verwijderen. Deze zorgt ervoor dat je haar evenredig over de platen wordt verdeeld. Dankzij de ionische functie en Diamond Ceramic coating op de platen van de stoom stijltang, krijgt je look een glanzende finish. Ook zit er een hittebestendige mat bij, zodat je de tang veilig op kan bergen. 

De stijltang met stoom krijgt een score van 4,5 uit 5 sterren op Bol.com (met 120 beoordelingen). Dat is een hele goede score! Gebruikers van het product geven aan dat ze erg tevreden zijn, vooral met de extra glans die je lokken krijgen na gebruik. Door de extra brede platen van 39 mm is het een goede stijltang voor dik haar.

✓ Stijl- en krultang in één
✓ Inclusief hittebestendig opberg matje
✓ Diamond ceramic coating

Temperatuur: 150°C tot 230°C

4.6/5
Bol.com

3. Simver Professionele Stoom Stijltang 3.0

Veel stijl- en krultangen drogen je haar uit en beschadigen je haar. Deze stoom stijltang van Simver voorkomt dat je haarpunten uitdrogen en afbreken. Het apparaat zorgt zelfs voor 78% minder haarbeschadiging dan een normale stijltang!

Door de stoomfunctie krijgt je haar een mooie, gestijlde look dat minstens 4 dagen goed in model blijft zitten. De stijltang beschikt ook over keramische platen die de hitte zo goed mogelijk verdelen. Ook deze functie voorkomt beschadiging en afbrekende haarpuntjes.

De tang beschikt over 6 verschillende temperatuurstanden en 2 verschillende stoomstanden. Het grootste voordeel van deze tang is dat deze redelijk goedkoop is. De stijltang met stoom krijgt een score van 4,5 uit 5 sterren (met 253 reviews). Je kunt er dus vanuit gaan dat je een goede koop maakt!

✓ Redelijk betaalbare stoom stijltang
✓ 78% minder beschadiging dan een normale stijltang
✓ Uitgerust met keramische platen

Temperatuur: 140°C tot 230°C

5/5
stijltang met stoom
Bol.com

4. Swanliss Steam Plus 

De Swanliss Steam Plus behoort ook tot de beste stoom stijltangen. Deze stijltang wordt geleverd met een potje arganolie voor je haar die beschermt tegen de hitte en je haar tegelijkertijd zijdezacht maakt. Er zit een display op de stijltang waarmee je handig de temperatuur mee kunt instellen.

De Steam Plus heeft een stoomgenerator met ingebouwd waterreservoir, keramische platen en werkt op ionen technologie. Om het haar te ontwarren zit er een extra kam opzet bij. De Steam Plus is erg gebruiksvriendelijk en maakt het haar super glad. Een stijltang met stoom dat je haar niet slap, maar vol maakt!

✓ Stoom stijltang inclusief arganolie
✓ Extra kam om het haar te ontwarren
✓ Geschikt voor stijlen en krullen

Temperatuur: 150°C tot 230°C

4.6/5
Bol.com

5. BaByliss Steam Lustre Styler

De Steam Lustre Styler van BaByliss is favoriet van veel haarliefhebbers. Wat fijn is aan deze tang, is het feit dat de platen extra breed zijn. Zo ben je een stuk sneller klaar dan normaal! Deze stoom stijltang is geschikt voor iedere haartype, maar specifiek voor dun/breekbaar/dik haar. 

Door de ionische functie krijg je pluisvrij haar en er zit een meedraaiend snoer op, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Naast stijlen kun je de stoom stijltang ook gebruiken voor het creëren van slag of krullen door de afgeronde behuizing van de platen.

Als ik dan ook nadelen moet noemen, is één nadeel dat de tang in vergelijking met andere stoom stijltangen vrij groot en zwaar is. Het andere nadeel is dat de tang door de bredere platen minder geschikt is voor kort haar.

✓ Sneller stijlen door de extra brede platen
✓ Speciaal voor dun/breekbaar/dik haar
✓ Meedraaiend snoer voor bewegingsvrijheid

Temperatuur: 170°C tot 230°C

4.6/5
Bol.com

6. BaByliss I-Pro 230 Stoom Stijltang

De BaByliss I-Pro 230 is een keramische stijltang met 5 verschillende temperatuurinstellingen. Deze stoom stijltang is geschikt voor ieder haartype. Zelfs wanneer je krullend haar, kroeshaar of gekleurd haar hebt.

De stoom zorgt voor bescherming van de vochtbalans in je haar. Ook zitten er ingebouwde steil kammen in deze BaByliss stijltang. Zo wordt je haar beter verspreid over de tang en krijg je je haar in één keer stijlen helemaal glad.

Het enige nadeel is dat je met de platte platen van deze stijltang geen krullen in je haar kunt maken. Wel heeft deze tang één groot pluspunt: deze krultang van BaByliss is erg betaalbaar.

✓ In te stellen op 170 tot 230 graden
✓ Betaalbare stijltang met stoom
✓ Alleen geschikt voor stijlen, niet voor krullen

Temperatuur: 170°C tot 230°C

4.3/5
stoom stijltang
Bol.com

7. Remington Hydraluxe Pro S9001 Stoomstijltang

Deze stoom stijltang van Remington bevat een Hydracare Mist-technologie. Wanneer je je lokken gladder maakt in de stijltang, komt er nevel vrij die het haar extra hydrateert. Je kunt je haar zo op een lagere temperatuur stijlen met een beter resultaat.

Nevel wordt nog sneller opgenomen in het haar dan stoom, waardoor je minder water nodig hebt om een goed vochtgehalte te bereiken voor de styling. Bovendien zorgt de stijltang ervoor dat de nevel wordt aangebracht op je haar vóórdat deze gestijld wordt. Hierdoor blijft het vochtgehalte van je haar in balans.

De stijltang met stoom krijgt een score van 4,5 uit 5 sterren op Bol.com. Gebruikers van het product geven aan dat de tang er mooi uit ziet en licht in gewicht is. Ook voelt je haar na het stijlen super zacht aan en pluist deze echt een heel stuk minder! 

✓ Stijltang met nevel in plaats van stoom
✓ Je haar krijgt een hoog vochtgehalte
– Geen ionentechnologie

Temperatuur: 150°C tot 230°C

3.7/5
stoom stijltang
Haibu

8. MAX Pro STEAM+ Stoom stijltang

Wil jij een paar dagen lang kunnen genieten van extreem stijl haar? Met de STEAM+ stijltang van Max Pro blijven jouw lokken lekker langer stijl! Door de combinatie van stoom, ionen technologie en het MOHI Hair Serum wat je erbij krijgt geleverd, krijg jij zijdezacht haar met een natuurlijke glans.

Het is een krachtige styling tool met 100% titanium platen die je kunt instellen op 3 verschillende stoom standen. Er wordt een extra reservoir bijgeleverd en een vul flesje. Deze vul je met gedemineraliseerd water. Door de verstelbare temperatuur is de stoom stijltang geschikt voor ieder haartype. 

Na 60 minuten ongebruikt te zijn, schakelt de tang zichzelf automatisch uit. Door de dubbele voltage kun je hem ook gebruiken in het buitenland. 

✓ Krachtige styling tool met titanium platen
✓ Ideaal voor extreem stijl haar dat lang blijft zitten
✓ Inclusief haarserum, extra reservoir en vul flesje

Temperatuur: 150°C tot 235°C

3.4/5

Wat is de beste stoom stijltang?

Om deze lijst met de beste stoom stijltangen op te zetten, heb ik een klein online onderzoek gedaan. Hierbij heb ik vooral gekeken naar de reviews die de styling tools online hebben gekregen. Deze heb ik met elkaar vergeleken en daar kwam deze lijst uit! Volgens mijn onderzoek is de Steampod 3.0 van L’Oréal de beste stoom stijltang. Deze styling tool is het meest verkocht en is daarmee dus erg populair. De stijltang met stoom maakt je haar in een aantal seconden super stijl, zacht en glanzend. Gebruikers van het product geven aan dat zij erg tevreden zijn. Hoewel de tang aan de prijzige kant is, is deze zeker de prijs waard. Zelfs het meest onbehandelbare haar ziet er na een stijlbeurt met de Steampod 3.0 fantastisch uit!

Welke stoom stijltang is geschikt voor dik haar?

Heb jij erg dik haar waarbij je een stijltang vaak meerdere keren over één lok moet strijken voor enig resultaat? Over het algemeen is dik haar een stuk stugger dan normaal haar. Met een goedkope stijltang ben je dan vaak duurder uit, want deze zijn niet krachtig genoeg om dik haar te bewerken. Het gevolg is dat je vaker je haar moet bewerken met een stijltang om zo tot het gewenste resultaat te komen. Een stoom stijltang die wel geschikt is voor dik haar is de BaByliss Steam Pure Stoom Stijltang. Deze styling tool beschikt namelijk over extra brede platen van 39 mm, waardoor je met één slag je lokken kunt bewerken. En dat ook nog met een lagere temperatuur dan normaal. Dat is veel beter voor je dikkere haar! 

Is een stijltang met stoom beter voor je haar?

Een stoom stijltang gebruiken is de meest veilige manier om je haar te stijlen. Het stoom dat vrijkomt zorgt er namelijk voor dat je haarschubben open gaan staan. Hierdoor kan de stoom goed intrekken. Het gevolg is dat je haar hierdoor goed wordt beschermd tijdens het stijlen. Ook is het gemakkelijker om je haar in de gewenste vorm te brengen door de stoomverzachting.

Bovendien droogt je haar niet uit door extreme hitte van de verwarmingsplaten. Omdat je haar door het stoom makkelijker te bewerken is, kun je de temperatuur van een stoom stijltang veel lager zetten dan een standaard stijltang. Zo kun je toch effectief je haar stijlen, zonder het haar te beschadigen.  Daarnaast geeft het stoom je haar een extra glans mee. Een stijltang met stoom is dus beter voor je haar dan een ‘normale’ stijltang je haar alleen kan bewerken met verwarmingselementen. 

Wanneer je een stoom stijltang in huis hebt, probeer dan altijd je haar op de laagste temperatuur te stijlen. Geeft dit niet het resultaat dat je wilt? Verhoog dan de temperatuur stapje voor stapje. Over het algemeen is het beter om je een lok één keer met 210 graden te stijlen dan twee keer met 170 graden. Dus experimenteer eerst goed welke temperatuur het beste werkt bij jouw haartype. En goed om te weten: gebruik altijd een hittebescherming spray voordat je gaat stijlen. 

@leanne_page Testing the Loreal steam pod 💗 #hairroutine #steampod #hairtutorial #haircare ♬ Blah Blah Poker Face – DAVO

L’Oréal Steampod 3.0 review van Leanne

In de bovenstaande TikTok video kun je goed zien wat het effect is van de Steampod 3.0 stoom stijltang van L’Oréal op je haar. In deze review video laat Leanne zien wat het effect is van de styling tool op haar lokken. Ze heeft pluizige krullen van zichzelf, maar na gebruik van de tang heeft ze prachtige, glanzende lokken die helemaal stijl zijn. Dit resultaat krijg je niet met een gewone stijltang!

@sarasaadia Okay I loveee @babyliss 😍 #steamstraightener #hairtool #hairtutorial #firstimpressions ♬ Some Say – Adam Ulanicki

BaByliss Steam Pure review van Sara

In deze TikTok video geeft Sara een kleine review van de BaByliss Steam Pure Stoom stijltang. In deze video kun je heel mooi het effect van dit product zien! Sara is heeft van nature veel pluizende krullen, maar nadat ze haar lokken bewerkt heeft met deze stoom stijltang zijn deze binnen no time super stijl, glad en glanzend. Wauw, het resultaat ziet er echt prachtig uit!

Aanbevolen artikelen