Review: Florevita Prostyler 32 mm + IonicPro 60 mm Föhnborstel

florevita

Mocht je een föhnborstel willen kopen, dan loopt dit zeer waarschijnlijk uit op een lange zoektocht. Er zijn namelijk tegenwoordig zoveel föhnborstels te vinden! Om het kaf van het koren te scheiden, test ik zelf regelmatig nieuwe haarstyling apparaten uit. Zo ook de Florevita Prostyler en Florevita IonicPro Föhnborstel. Florevita ken je wellicht nog niet, maar dit nog relatief onbekende merk staat klaar om de markt te veroveren. Maar zijn de föhnborstels van dit merk wel zo goed als ze beweren? Ik test het voor je uit en geef je mijn ongezouten mening in deze eerlijke review!

Florevita Prostyler 32 mm

Twee opzetstukken:

  • Grote droogborstel (maakt je haar stijl en droog)
  • Krulborstel 32 mm (zorgt voor veel volume)
florevita

Florevita IonicPro 60 mm

Twee opzetstukken:

  • Kleine droogborstel (maakt je haar stijl en droog)
  • Grote föhnborstel 60 mm (voor een 90’s blowout)

Over de föhnborstels van Florevita

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen de twee föhnborstels van Florevita. Zo beschikken ze allebei over twee opzetstukken, namelijk een stijlborstel en een föhnborstel. Deze zijn voorzien van een titanium met keramische coating. Dat betekent dat je haar optimaal beschermt is tegen extreme hitte. Beide varianten zijn voorzien van een extra lange kabel van 2 meter met een 360° draaiende koord. Dat zorgt ervoor dat je lekker veel bewegingsruimte hebt voor de spiegel. Op beide haartools zitten 3 verschillende blaas- en warmtestanden. Deze kun je niet los van elkaar instellen. 

Daarnaast zijn er een aantal verschillen. De Florevita Prostyler 32 mm beschikt over een grote droogborstel en een kleine krulborstel voor extra veel volume. De motor heeft een vermogen van 1000 W. De Florevita IonicPro beschikt daarentegen over een kleinere droogborstel en juist een grote föhnborstel voor golvend haar. De motor is met 1200 W een stuk krachtiger en ook zit er ionentechnologie op voor pluisvrij haar. Ook is deze variant niet geschikt voor kort haar, maar wel voor normaal tot lang haar. Op beide haartools zit helaas geen Coolshot functie, maar wel een handige Cooltip. 

De föhnborstels krijgen een erg goede score op Bol.com, namelijk 4,5 uit 5 sterren (met 55 beoordelingen). 

florevita review
Het resultaat na gebruik van de Florevita Prostyler
florevita review
En hier zie je het resultaat van de achterkant

Mijn ervaring met de föhnborstels

Allereerst heb ik de Florevita Prostyler 32 mm geprobeerd. Ik was namelijk het meest benieuwd naar deze krulborstel. Ik hou van volume in mijn haar en met een kleine krulborstel kun je altijd meer volume creëren dan een grotere föhnborstel. Wat mij gelijk opviel, is het geluid dat hij maakt. Ik heb meerdere föhnborstels geprobeerd, maar deze maakt weinig lawaai. Dat is al een pluspunt! Eerst gebruik ik de droogborstel om mijn haar te borstelen, droog te maken en te stijlen. Deze heeft naar mijn mening een erg fijn formaat, aangezien deze lekker groot is. Vervolgens heb ik de Prostyler gebruikt om lekker veel volume te creëren in mijn haar. En wauw, dat werkt erg goed! Maar dan ook nog even de nadelen: je kunt helaas de blaas- en warmtestanden niet los van elkaar instellen. Ook zit er geen Coolshot functie op, maar wél een erg handige Cooltip. Hierdoor verbrand je je hand niet zo snel! 

Daarnaast heb ik de Florevita IonicPro 60 mm getest. Deze föhnborstel is een stuk groter en daar kun je dan ook minder volume in je haar mee creëren. Maar wat je er wel mee kan, is een prachtige 90’s blowout maken. Dus: licht golvend haar dat met een klein beetje volume mooi langs je gezicht valt. Het resultaat vind ik zelf iets minder mooi, maar dat is puur mijn smaak. Ik hou gewoon persoonlijk van meer volume/krullen in mijn haar. Daarnaast dacht ik dat er een display op zat door het design, maar dit is niet het geval. En ook bij deze tool valt het mij op dat het lawaai erg meevalt, in vergelijking met andere föhnborstels. Ook vind ik het mooi dat mijn haar een soort van gepolijst wordt, waardoor mijn lokken erg mooi gaan glazen. Ook de stijlborstel die erbij zit werkt prima!

Bij beide föhnborstels valt het mij op dat de opzetstukken erg warm worden tijdens het gebruik. Goed oppassen dus dat je je handen niet verbrand!

Conclusie

Ben je op zoek naar een föhnborstel die prima werkt? Dan zit je bij Florevita goed. Voor een relatief lage prijs krijg je waar voor je geld. De föhnborstels doen hun werk goed. Het ligt aan je persoonlijke voorkeur of je voor volumineuze krullen of golvend haar wil gaan. De opzetstukken blijven goed vastzitten. Maar voor meer luxe, zoals een Coolshot functie en/of een luxere design kun je wellicht beter voor een ander merk gaan. Maar dan betaal je ook (iets) meer!

Aanbevolen artikelen