Retinol serum kopen? Dit is onze top 6!

retinol serum kopen

Wil jij graag retinol serum kopen? Grote kans dat je daarmee een aantal ouderdomstekenen wil bestrijden. Je hebt fijne lijntjes, hyperpigmentatie of andere ouderdomskwaaltjes in je gezicht die je graag wilt verminderen. Gebruik retinol serum om dit tegen te gaan. Retinol wordt ook wel aangeduid als vitamine A en is een krachtige antioxidant. Retinol helpt ook de collageenproductie van je huid te stimuleren. Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Ook wordt retinol weleens gebruikt bij een acne-gevoelige huid, puistjes en eczeem. 

Waar moet je op letten voor gebruik?

Ga je retinol serum kopen voor de eerste keer? Houd er dan rekening mee dat het serum voor je gezicht bij de eerste keren in gebruik schilfering, irratie en/of uitslag kan veroorzaken. Als dat gebeurt is er een grote kans dat je huid eerst een toleratie moet opbouwen. Pas daarna raakt je huid gewend aan retinol serum. Veel retinol serums bevatten gelukkig ook kalmerende ingrediënten om de huid alvast iets te verzachten. 

Waar kan ik de beste retinol serum kopen?

Er zijn heel veel plekken waar je goede retinol serums kunt kopen, ook online. Dit is onze top 6!

The Ordinary Retinol 1% in Squalane

✓ Bestrijdt ouderdomstekenen
✓ Voor een gelijkmatige huidstructuur
✓ Oplossing van 1% pure retinol

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Retinol Serum

✓ Vermindert fijne lijntjes
✓ Bevat vitamine C en E
✓ Kalmerende eigenschappen

La Roche-Posay Redermic Retinol B3 Serum

✓ Met verzachtende vitamine B3
✓ Anti-rimpel serum voor gezicht
✓ Egaliseert de teint met pigmentatie

SIMIA Original Active Retinol Serum

✓ Bevat 2,5% actieve retinol
✓ Verjongende werking op de huid

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Night Serum

✓ Krachtige lijnverwijderende voordelen
✓ Ceramides voor herstellen huidbarrière

Pixi Overnight Retinol Oil

✓ Verbetert fijne lijntjes en poriën
✓ Met peptiden en ceramiden

Hoe gebruik ik retinol serum?

Gebruik retinol serum altijd in de avond, om blootstelling aan de zon te voorkomen. Reinig eerst je gezicht goed voordat je het serum aanbrengt. Voor het beste resultaat heb je maar een paar druppels nodig. Gebruik na het aanbrengen nog een vocht inbrengende crème op je gezicht. Bij een gevoelige huid gebruik je het serum eerst om de paar avonden. Dus niet gelijk elke avond. Vervolgens kun je het gebruik opbouwen. 

Wil je voor de eerste keer retinol serum kopen en gebruiken, dan kan het zijn dat de eerste dagen/weken dat je het gebruikt je huid onrustig wordt. Je huid is druk bezig met het verwijderen van narigheden. Dit wordt ook wel purging genoemd en zal nooit langer aanhouden dan 1 maand. Krijgt je echter irritaties in je gezicht die je nog nooit eerder hebt gekregen, dan kan het zijn dat je huid te gevoelig is voor retinol. Het wordt je dan aangeraden om te stoppen met het gebruiken van dit serum. Het is normaal om een trekkerige huid met wellicht schilfertjes en kleine bultjes te krijgen.

Gebruik overdag altijd een dagcrème met SPF om verdere huidveroudering tegen te gaan. Retinol kan je huid namelijk gevoeliger maken voor de zon. 

Aanbevolen artikelen