Oogschaduw voor blauwe ogen? Deze kleuren matchen perfect!

Kleuren die goed bij elkaar passen, versterken elkaar. Zo werkt dat ook met oogschaduw. Wanneer je de juiste tinten oogschaduw voor je blauwe ogen gebruikt, vallen je ogen nóg beter op. Net als met je kleding komt de ene kleur net wat beter uit dan de andere. De enige tool om dat goed te meten is de kleurencirkel van Johannes Itten. Johannes staat nog altijd bekend om zijn kleurenleer. In de kleurencirkel die hedendaags nog vaak gebruikt wordt, zie je bijvoorbeeld dat blauw (koele kleur) recht tegenover oranje (warme kleur) staat. Dat betekent dat ze een perfecte match zijn. Niet alleen oranje overigens, alle aarde tinten zijn een goede match met blauwe ogen. Ook zie je in de kleurencirkel dat naast lichtblauw, onder andere donkerblauw en nog meer koele tinten staan. Deze kleuren hemelen elkaar op, dus zorgen er ook voor dat je blauwe ogen geaccentueerd worden.

Samengevat zijn dit de kleuren die over het algemeen goed matchen met blauwe ogen:

  • Koele tinten (grijs, lila, paars, donkerblauw)
  • Aarde tinten (koper, oranje, bruin, goud)
Om het je makkelijker te maken, hebben wij de beste oogschaduw voor blauwe ogen op een rij gezet.

Oogschaduw palette voor blauwe ogen

Met koele tinten

IsaDora Eye Color Bar Oogschaduw

Een neutraal oogschaduw palette voor blauwe ogen met matte & shimmer oogschaduw. Met fluweelzachte finish!

NYX Perfect Filter Oogschaduw

Dit palette van NYX heeft een vegan formule, dus is cruelty free gemaakt. Maar liefst 10 tinten rijk gepigmenteerde oogschaduw.

Douglas Interstellar Smokey Oogschaduw Palette

Palette met 14 tinten oogschaduw die ideaal zijn om smokey eyes met een twist te maken. Onder andere met prachtige blauwtonen.

Morphe 18A Blue Ya Away Oogschaduw Palette

Zeer gepigmenteerde oogschaduw van koele kleuren roze tot intens blauw en zwart. Get ready om in de spotlights te staan!

Oogschaduw palette voor blauwe ogen

Met aarde tinten

Urban Decay Naked Heat Oogschaduw palette

Een oogschaduw palette met sensuele, warme kleuren. Van mat roodbruin tot diep donkerbrons met een shimmer.

NYX Away We Glow Shadow Palette Oogschaduw

Ga voor opvallend! Dit zomerse palette heeft 10 romige, zachte brons-, perzik- en roségoudtinten. Ideaal voor blauwe ogen!

Too Faced Sweet Peach Eye Shadow Collection

In deze palette vind je neutrale kleuren met een kleurrijke twist. Met koraal, bruine, paarse en perzikroze kleuren. 

Rimmel London Magnifeyes Oogschaduw

Een alles-in-1 palette met aarde tinten. Dit palette bevat niet alleen oogschaduw, maar ook liner en highlighter!

Oogschaduw bij blauwe ogen

Welke kleuren oogschaduw bij blauwe ogen het beste passen, hangt ook af van de ondertoon van je huid. Als je een koele ondertoon hebt, ben je bijvoorbeeld (erg) bleek, staan zilveren sieraden je beter dan gouden sieraden en heeft je huid een roze, rode of blauwe ondertoon. Koele kleuren oogschaduw bij blauwe ogen staan je dan waarschijnlijk het mooist, zoals blauw, grijs, zilver, roze of paars. Heb je een warme ondertoon, dan staan gouden sieraden je beter, is je huid nooit echt wit en heeft je huid een gele of gouden ondertoon. Dan komen je blauwe ogen waarschijnlijk meer tot recht bij warme kleuren, zoals goud, bruin, oranje of bronze (aarde tinten).

Nog meer tips om je blauwe ogen te accentueren? Hier komen ze!

  • Wil je het lekker subtiel houden? Gebruik dan een grijze kleur oogschaduw. Blauwe ogen komen hierdoor mooi uit, plus het is een neutrale kleur die je goed kunt matchen met bijvoorbeeld iedere outfit die je draagt.¬†
  • Experimenteer ook eens met een blauwe eyeliner. Hiervoor hoef je natuurlijk niet voor een felle knalkleur te gaan, je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een subtiele donkerblauwe kleur.¬†
  • Ga een keer niet voor een zwarte smokey eye, maar mix verschillende donkere aarde tinten voor een stijlvolle smokey eye.
  • Breng een wit oogpotlood aan op het onderste randje van je ooglid voor een extra frisse en opvallende blik.
  • Gebruik een oogprimer om ervoor te zorgen dat je oogschaduw extra goed blijft zitten. Wist je dat je ook oogprimers kunt kopen met highlighter effect? Deze laten je blik n√≥g meer stralen.¬†
  • Probeer in plaats van een zwarte mascara eens een bruine mascara te gebruiken. Hierdoor krijg je een ‘lichte look’ die waarschijnlijk ook erg goed past bij je uitstraling. Just try it!

Aanbevolen artikelen