De beste Olaplex sets voor beschadigd haar

olaplex set

Is jouw haar erg beschadigd door bijvoorbeeld haarkleuring, haarstyling apparaten of zonlicht? Een Olaplex set is dan de haarbehandeling die jij nodig hebt! Dit merk is favoriet bij veel haarliefhebbers. Waarom dit merk zo geliefd is? Olaplex is een van de enige merken die het haar van binnenuit herstelt. Dit komt door het actieve ingrediënt bis-aminopropyl diglycol dimaleate. Deze stof kan zwavelbruggen herstellen in het haar, waardoor je beschadigde haar weer terug in de oorspronkelijke vorm terecht komt. Ideaal dus bij haar dat afbreekt door haarkleuringen. Of haar dat te vaak is blootgesteld aan hittestylingsproducten. Olaplex is ook zeer geschikt voor geblondeerd haar. In een Olaplex set vind je geen schadelijke siliconen, sulfaten en andere ’troep’ vinden. Het merk heeft verschillende producten uitgebracht. Denk hierbij aan shampoos, conditioners, maar ook haarmaskers, haarolies en meer.

Voor ervaringen van gebruikers van Olaplex lees je mijn uitgebreide Olaplex review.

Let op: kijk goed uit waar je producten van Olaplex koopt. Er zijn onder andere op Bol.com nep Olaplex producten in omloop. In dit artikel zijn links naar de webshop van John Beerens geplaatst, omdat dit een officieel verkooppunt van Olaplex is. 

Olaplex sets voor beschadigd haar

olaplex set
Haibu

Olaplex set No.3 t/m 5

Deze populaire set bevat een Shampoo, een Conditioner en een Hair Perfector. De Hair Perfector breng je voor het douchen aan en laat je 15 minuten intrekken in je haar. Het resultaat: de gebroken structuur van je haar wordt weer opgebouwd en de algehele uitstraling van je haar is verbeterd. Voor een nog diepere werking kun je dit product langer dan 15 minuten laten intrekken in je haar.

Deze Olaplex set beschikt over:

 • Olaplex No.3 Hair Perfector
 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Olaplex No.5 Bond Maintenance
Haibu

Olaplex set No.4 + 5 + 8

Een handige basis haarverzorgingsset. Naast een ultra verzorgende shampoo en conditioner, vind je in deze set ook nog het beste haarmasker. Dit masker is zeer geconcentreerd en herstelt beschadigd haar. Haar dat futloos was, wordt weer sterk en gezond. Hoe het werkt? Gebruik de No.4 Shampoo en de No. 5 Conditioner onder de douche. No.8 Bond Intense Moisture Mask breng je vervolgens aan op handdoekdroog haar. Laat intrekken en spoel daarna weer uit. 

Deze set beschikt over:

 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner
 • Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask
olaplex set
Haibu

Olaplex set voor blond haar

Deze set is geschikt voor geblondeerd haar en bevat standaard de shampoo zonder siliconen en conditioner zonder siliconen van Olaplex. Daarnaast zit er ook een No. 4P Blonde Toning Shampoo in dit setje (een zilvershampoo en tevens de beste shampoo voor blond haar) en de No.6 Bond Smoother Styling Crème. Dit is een herstellende leave-in haarcrème. Een makkelijk product, want je hoeft hem niet uit te spoelen. Met deze 4 Olaplex bestsellers kun jij je geblondeerde haar optimaal verzorgen en versterken. 

Deze Olaplex set bestaat uit:

 • Olaplex No.3 Hair Perfector
 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner
 • Olaplex No.6 Bond Smoother
olaplex set
Haibu

Olaplex set No.3 t/m 7

Wil jij liever een uitgebreide set met Olaplex producten? Met deze set heb jij alles in huis voor gezond haar! Naast een Shampoo, Conditioner en de Hair Perfector, beschikt deze set ook over de Bond Smoother en een Bonding Oil. Dit is een haarolie zonder siliconen en zorgt voor een stralende finish van je haar. Geschikt voor ieder haartype en hiermee heb je bovendien nooit meer gespleten haarpunten.

Deze Olaplex set beschikt over:

 • Olaplex No.3 Hair Perfector
 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner
 • Olaplex No.6 Bond Smoother
 • Olaplex No.7 Bonding Oil
Haibu

Olaplex set No.0 & No.3 t/m 8

Ga all out en koop een volledige behandelset voor je haar. Deze set bevat de complete thuisbehandeling. In deze kit vind je een Shampoo, Conditioner, Hair Perfector, Hair Smoother, Hair Treatment, Bonding Oil en een Bond Intense Moisture Mask. Met dit haarmasker wordt je haar intens gevoed, zonder het te verzwaren. Je ziet gelijk resultaat en je haar wordt weer gezonder en sterker! 

Deze Olaplex set bestaat uit:

 • Olaplex No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment
 • Olaplex No.3 Hair Perfector
 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner
 • Olaplex No.6 Bond Smoother
 • Olaplex No.7 Bonding Oil
 • Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask

Van beschadigd haar naar hersteld haar

Met deze diverse Olaplex set behandelingen voor thuis, wordt je haar eindelijk weer volledig herstelt. En het fijne is dat het resultaat blijvend is. Je haar keert gelukkig niet meer zomaar terug naar zijn beschadigde vorm wanneer je met de behandeling stopt. Er zijn in totaal 9 verschillende Olaplex producten. No.1 en No.2 worden alleen toegepast in de salon en de overige producten kun je allemaal thuis gebruiken en zelf toepassen. Voor extra voeding van binnenuit kun je haarvitamines gebruiken. 

Alle Olaplex producten bevatten geen siliconen, parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten. Alle producten zijn bovendien 100% vegan en niet op dieren getest. Ook heeft Olaplex patent op het unieke ingrediënt bis-aminopropyl diglycol dimaleate. Er zijn andere merken die ook plexen hebben ontwikkeld. Echter heeft Olaplex een unieke werking waarbij zwavelbruggen permanent herstelt worden.

olaplex set
olaplex set

Veelgestelde vragen

Is een Olaplex set geschikt voor krullen?

Ja! Alle Olaplex producten zijn CG vriendelijk. Er bestaan nogal veel tegenstrijdige berichten of Olaplex producten Curly Girl vriendelijk zijn of niet. Er zitten namelijk wel siliconen in de producten. Echter zijn deze oplosbaar in water en zijn ze dus niet gevaarlijk voor je krullen. Onoplosbare siliconen zijn daarentegen wel gevaarlijk voor je krullen. Deze kunnen namelijk je krullen verzwaren. Olaplex bevat alleen geen onoplosbare siliconen, maar oplosbare siliconen. Je kunt deze producten dus gewoon gebruiken wanneer je krullend haar hebt.

Wat zijn officiële verkooppunten van Olaplex?

Koop een Olaplex set alleen bij een officiële verkooppunt van dit merk. Er zijn namelijk neppe producten in omloop en die werken bij lange na niet zo goed als de échte producten. Officiële verkooppunten zijn onder andere Douglas en Haibu.

Kun je een Olaplex set thuis gebruiken?

Jazeker! No.1 en No.2 worden kunnen alleen toegepast worden in de salon en de overige producten kun je allemaal thuis gebruiken en zelf toepassen. De producten zijn makkelijk te gebruiken. Lees goed de gebruiksaanwijzing van te voren. Sommige producten moet je bijvoorbeeld aanbrengen in droog haar en andere producten weer in nat haar.

Kun je de producten los van elkaar gebruiken?

Je kunt de producten ook los van elkaar gebruiken. Het is niet nodig om alle producten in huis te hebben. Je kunt bijvoorbeeld prima één product gebruiken of bijvoorbeeld de salonbehandelingen overslaan. Het is wel zo dat de Olaplex producten elkaar versterken. Wanneer je ze samen gebruikt werken ze dus het allerbeste!
 

Aanbevolen artikelen