Olaplex review: eerlijke mening & ervaringen (zelf getest!)

olaplex review

Zijn de producten van Olaplex het geld waard? Dat is een vraag die ik mezelf lang gesteld heb. Dit haarmerk staat namelijk bekend om het feit dat zij beschadigd haar weer kunnen herstellen. Maar helaas zijn de producten van dit merk allemaal best prijzig. Het heeft even geduurd, maar ook ik kon de verleiding niet weerstaan en heb een aantal Olaplex producten gekocht en getest. Om precies te zijn heb ik de producten een aantal maanden gebruikt, net zolang tot ze allemaal op waren. Daardoor kan ik jou nu mijn eerlijke mening vertellen in deze Olaplex review! Ook ben ik op zoek gegaan naar de eerlijke meningen van andere gebruikers. Die heb ik ook meegenomen in dit artikel om een algemeen beeld te schetsen. 

Wat is Olaplex?

Olaplex is bekend geworden om de Olaplex serie en dan vooral om de Olaplex No.3 Hair Perfector. De eerste twee ‘stappen’ uit de serie (No.1 en No.2) kun je bij de kapper laten doen. En de overige stappen uit de serie kun je thuis zelf uitvoeren. In totaal zijn er 9 verschillende producten van Olaplex en ieder jaar voegen ze daar weer nieuwe producten aan toe. Fijn om te weten: je kunt de producten ook los van elkaar gebruiken. No. 3 is bijvoorbeeld een special treatment die je vóór het douchen aanbrengt in je haar. Uniek aan de hele Olaplex serie is de unieke werkzame stof (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) in verwerkt dat de beschadigde zwavelbruggen in je haar weer herstelt. Gebroken haar krijgt op deze manier weer een normale, gezonde structuur. Althans, dat beloven ze!

beste haarmasker
Haarspullen.nl

Review: Olaplex No. 3 Hair Perfector

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik vind Olaplex No. 3 één van de beste haarverzorgingsproducten die ik bezit! Olaplex is bekend geworden door dit product; hiermee begon namelijk de hele hype. Je brengt het product aan op droog of vochtig haar. Vervolgens laat je het 10 minuten inwerken en spoel je het daarna uit in de douche en begin je met je normale doucheroutine.

Ik breng dit beste haarmasker zelf echter aan op droog haar en vervolgens laat ik het een paar uur intrekken in mijn haar terwijl ik een knotje draag. Daarna spoel ik het uit onder de douche en breng daarna shampoo en conditioner aan. En eerlijk? Al na één keer gebruiken is het resultaat gelijk op te merken. Mijn haar voelt sterker, gladder en gezonder aan. Ik kan dit product aan iedereen aanraden!

olaplex review shampoo
Haarspullen.nl

Review: Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Naast de No. 3 Hair Perfector heb ik zelf de Olaplex No. 4 Shampoo ook geprobeerd. Mijn mening? Ik vind het een hele fijne shampoo. Met mijn droge haar heb ik namelijk soms last van shampoos die mijn haar erg stug maken. En ik heb altijd een goede hydraterende shampoo nodig, want anders ‘pakt’ mijn haar de shampoo niet.Bij de Olaplex shampoo heb ik daar in ieder geval geen last van.

Dit is wat mij betreft één van de beste hydraterende shampoos! Maar of dit een hele speciale shampoo is? Dat denk ik niet. Er bestaan wel meer goede shampoos (in dezelfde hoge prijsklasse) die hetzelfde effect geven. 

olaplex review conditioner
Haarspullen.nl

Review: Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Ook de Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner heb ik zelf getest. En goed om te weten is dat ik erg beschadigd haar heb. Ik gebruik namelijk regelmatig een krultang en een stijltang en ik laat om de paar maanden blonde highlights zetten bij de kapper. Dit zorgt ervoor dat mijn haar wel de nodige verzorging en vooral hydratatie nodig heeft. Daarom gebruik ik altijd een conditioner.

Ik heb ook hele strenge eisen aan een conditioner, want mijn haar moet na gebruik makkelijk doorkambaar zijn en mijn haar moet na gebruik sterk en gezond aanvoelen. De meeste conditioners zijn niet goed genoeg. Maar de conditioner van Olaplex gelukkig wel! Ook deze doet goed zijn werk, net als de shampoo. Maar of deze speciaal is? Dat niet. Ook voor dit product geldt dat er andere conditioner zijn (in dezelfde hoge prijsklasse) die hetzelfde resultaat geven. 

olaplex review haarolie
Haarspullen.nl

Review: Olaplex No. 7 Bonding Oil

Als laatste heb ik ook de haarolie van Olaplex getest, de No. 7 Bonding Oil. Ik gebruik na iedere douchebeurt een haarolie om mijn haar minder pluizend te maken. Ook voor een goede haarolie heb ik specifieke eisen. Deze moet namelijk geen vet laagje achter laten in mijn haar en natuurlijk wil ik minder pluis en meer glans.

Of de haarolie van Olaplex daar aan voldoet? Gelukkig wel! Ik vind het een mega fijn haarproduct, omdat hij precies voldoet aan deze eisen. Je kunt hem op droog of vochtig haar aanbrengen voor het herstellen en versterken van je lokken. Goed om te weten: deze olie beschermt het haar ook tegen uv-straling en hitte tot maar liefst 230 graden! Daarmee is het ook een hele goede heat protector. 

Mijn eerlijke mening over de producten

Als ik heel eerlijk mag zijn in mijn review, vind ik de Olaplex No. 3 Hair Perfector het beste product van alle Olaplex producten die ik zelf heb getest. Ik ben namelijk nog geen enkel ander product tegengekomen dat hetzelfde resultaat geeft. De Olaplex No.3 Hair Perfector maakt wat mij betreft écht het verschil voor beschadigd haar. Het product gebruik je vóór het douchen als een soort haarmasker. Het advies is om deze 10 minuten in te laten trekken, maar ik laat deze altijd een paar uur intrekken voor het beste resultaat. En het fijne is dat je na één keer gebruiken al resultaat ziet. Je haar voelt niet alleen anders (sterker en gladder), maar ziet er ook gezonder uit. De shampoo, conditioner en haarolie van Olaplex zijn ook stuk voor stuk hele goede haarproducten. Maar er zijn ook andere haarproducten die hetzelfde resultaat geven. Deze zitten weliswaar in dezelfde hoge prijsklasse, maar daarin zijn deze Olaplex producten dus niet per se uniek. 

"De Olaplex Hair Perfector No. 3 maakt écht het verschil voor beschadigd haar."
Maaike Sanders
Beautyfavorieten.nl
olaplex review
Mijn (glanzende) haar na gebruik van Olaplex
olaplex review
De Olaplex No.3 Hair Perfector is mijn favoriet!

Wat zijn andere ervaringen van gebruikers?

Heel erg leuk dat ik erg tevreden ben, maar wat vinden andere gebruikers van de Olaplex producten en wat zijn hun ervaringen? Op het onafhankelijke review platform WeAreEves krijgt het haarmerk een beoordeling van 4,5 uit 5 sterren. Er zijn in totaal 199 reviews achtergelaten, waarvan verreweg de meerderheid zeer lovend is over onder andere de No.3 Hair Perfector. Mensen geven aan dat dit een wonderproduct is en ze direct na 1x gebruik al resultaat zien.

Olaplex krijgt op Trustpilot echter een beoordeling van slechts 1,8 uit 5 sterren. Hier zijn in totaal 363 reviews achtergelaten. Toen ik deze reviews voor het eerst las, snapte ik het eerst niet. Sommige mensen hier geven namelijk aan dat zij slechte ervaringen met Olaplex hebben. Namelijk bijvoorbeeld haaruitval en een jeukende hoofdhuid.  Maar wat blijkt: waarschijnlijk hebben deze mensen neppe Olaplex producten gekocht. Want daar zijn er heel veel van in de omloop! Let dus goed op waar je Olaplex producten haalt. Doe dit alleen bij officiële verkooppunten en bijvoorbeeld niet op Bol.com. 

Welk Olaplex product is het beste?

Uit mijn Olaplex review komt de No. 3 Hair Perfector als beste uit de test. Volgens andere gebruikers is dit ook een product dat voor een ontzettend goed resultaat zorgt. Het is ook een uniek product; er is geen ander product op de markt dat hetzelfde is of hetzelfde resultaat geeft. Het beste Olaplex product is dus de No. 3 Hair Perfector. Echter is er daarnaast nog een goed Olaplex product dat absoluut een goede koop is, namelijk de No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment. Ook dit product is uniek; er is geen enkel ander product dat hierop lijkt en hetzelfde resultaat geeft. Helaas heb ik zelf dit product niet getest, maar als ik de online reviews van andere gebruikers mag geloven doet dit product ook ontzettend goed zijn werk. 

Zijn de Olaplex producten je geld waard? 

Ik kan hier heel gemakkelijk ‘JA’ op antwoorden! Niet alleen omdat ik de producten zelf heb gebruikt en heel erg tevreden ben, maar ook omdat de rest van het internet vol staat met positieve ervaringen. Zelf vind ik de No.3 Hair Perfector het beste product uit de hele Olaplex serie. De shampoo, conditioner en haarolie zijn ook erg fijn, maar maken het verschil niet. En dat doet de Hair Perfector No. 3 wél. Hou er ook rekening mee dat Olaplex alleen geschikt is voor mensen met beschadigd haar. Heb je al gezond haar, dan kun je beter andere haarverzorgingsproducten gebruiken die beter passen bij de behoeftes van je haar. 

Let op: Kijk uit waar je producten van Olaplex koopt. Er zijn o.a. op Bol.com neppe producten in omloop. In dit artikel zijn affiliate links naar de webshop van Haarspullen.nl geplaatst, omdat dit een officieel verkooppunt van Olaplex is. Ook koop ik het hier altijd zelf.

Aanbevolen artikelen