5x de ideale mini krultang voor op reis

compacte krullen

Een mini krultang is een perfecte uitvinding voor als je veel reist. Door het compacte formaat neem je hem eenvoudig overal mee naartoe, waardoor je waar dan ook geniet van een prachtig kapsel. Maak slag of krullen met de beste automatische haarkruller, geniet van spiraalvormige krullen door een haarkruller met dunne diameter te gebruiken of creëer extra volume en slag met een kleine krultang met breed krul opzetstuk. 

Een mini krultang voor op reis heeft echter nog veel meer voordelen. Een kleine krultang warmt snel op, is energiezuiniger, is meestal ook geschikt voor kort haar en hij is fijn in gebruik, ook voor beginners.  Wil jij een kleine krultang voor kort haar of lang haar? Draadloos, automatisch of met een extra dikke of dunne diameter? Maar weet je niet zo goed welke bij jouw haar en haartype past? We zetten de beste varianten voor je op een rijtje!

mini krultang

1. Philips StyleCare Multistyler

Een van de beste mini krultangen, is de Philips StyleCare Multistyler. Wat al helemaal mooi is, is dat het direct een mini stijltang is. Deze multistyler wordt geleverd met een krul opzetstuk en een stijltang opzetstuk, waardoor je moeiteloos allerlei stijlen creëert. Je verwisselt de opzetstukken heel eenvoudig, dit maakt het een perfecte tool voor op reis! Wat erg fijn is, is dat er een stijlgids wordt meegeleverd waar maar liefst tien verschillende stijlen in staan. Daarnaast krijg je bij deze beste mini krultang voor op reis haarelastieken en een haarlus meegeleverd. 

De kleine krultang is binnen 60 seconden volledig opgewarmd waarna je jouw haren in model kan brengen. Dankzij de keramische coating wordt de warmte goed verdeeld, waardoor je haren minder snel beschadigen en na gebruik zijdezacht aanvoelen. Het snoer van deze mini krultang voor kort haar en lang haar is 1.8 meter lang waardoor je veel bewegingsruimte hebt. 

Een ander pluspunt is dat de mini krul- en stijltang in 1 over een cooltip beschikt, waardoor je het uiteinde eenvoudig kan vastpakken zonder je vingers te verbranden. Deze kleine krultang kent één klein nadeel: de temperatuur is niet instelbaar. De standaard temperatuur is 210 °C waardoor deze niet voor ieder haartype geschikt is. 

Temperatuur: 210 °C (één hittestand)

mini krultang

2. Tistar HD 2502 Draadloze Krultang

Wat is nóg fijner dan een mini krultang? Een draadloze variant met een compact formaat! Het is de perfecte krultang voor op reis of onderweg, maar ook de beste krultang voor kort haar én langer haar. De tool van Tristar is erg populair door het elegante en snoerloze design, maar natuurlijk ook doordat hij prachtige kapsels kan creëren. 

Na het opladen gaat hij maar liefst 40 minuten mee. Dit is meer dan genoeg tijd om jouw haren te krullen. Er zijn drie temperatuurinstellingen, waardoor je altijd een temperatuur kan instellen die bij jouw haartype past. En vergeet je de mini krultang uit te schakelen? Geen paniek: na 20 minuten schakelt hij vanzelf uit. Met deze kleine krultang maak je de mooiste glanzende krullen, mede doordat de warmte goed wordt verdeeld dankzij de keramische coating. Doordat het uiteinde koel blijft kan je deze gemakkelijk vastpakken. 

Het nadeel van deze mini krultang, is dat hij behoorlijk lang moet opladen. Na drie uur laden gaat hij 40 minuten mee. Echter is het wel een erg goede en kleine krultang voor een klein prijsje die óók nog eens fijn is in gebruik door het draadloze ontwerp. Ben je dus veel onderweg, wil je overal snoerloos je haren kunnen krullen en maakt het voor jou niet uit dat hij wat langer moet opladen? Dan is dit nog steeds een erg goed product voor jou. 

Temperatuur: 170 tot 210 °C (drie hittestanden)

kleine krultang

3. BaByliss 19 mm Krultang C319E

Een ideale mini krultang voor kort haar is de BaByliss 19mm tang. Deze kleine krultang met klem zet jouw haren eenvoudig vast en creëert de mooiste krullen in je korte haar. Doordat hij maar liefst 10 temperatuurinstellingen kent kan je altijd de geschikte temperatuur instellen, waardoor hij perfect is voor zowel dik als dun en fijn haar. Je stelt hem eenvoudig in tussen 110 °C en 180 °C. 

Uniek aan deze kleine krultang voor op reis is dat hij een geavanceerd verwarmingssysteem heeft, wat normaliter alleen te vinden is in stijltangen. Dankzij ionentechnologie behoort pluizig haar tot de verleden tijd en door de Satin Touch coating worden jouw lokken extra goed beschermd en voorzien van nóg meer glans. 

Het nadeel aan deze compacte BaByliss haarkruller, is dat hij niet over een keramische coating beschikt. Hierdoor wordt de warmte wat minder goed verdeeld. Ook is dit echt een mini krultang voor kort haar en niet al te dik haar: doordat hij tot maximaal 180 °C verwarmt krijg je lastiger gefixeerde krullen in stug en dik haar.

Temperatuur: 110 tot 180 °C (tien hittestanden)

reis krultang

4. Curlglam Original Pro

Een mini krultang is vaak extra geschikt voor kort haar, maar deze is juist perfect voor langer haar. We hebben het over de draadloze en oplaadbare Curlglam Original Pro: de ideale en compacte automatische haarkruller. Het is een andere kleine krultang dan je misschien gewend bent. Je plaatst er namelijk een pluk haar in, waarna het product deze automatisch ronddraait en er een glanzende krul in maakt. Hij draait rechts- en linksom waardoor je een mooi evenwicht in je haar krijgt. 

Deze krultang voor op reis past in iedere handtas en is heel eenvoudig op te laden en in te stellen. Zorg dat hij is opgeladen via USB, stel hem in op 150 °C tot 200 °C (in totaal zijn er zes temperaturen in te stellen), stel de krultijd in en plaats je haarpluk in de automatische haarkruller. Je ziet op het LCD-schermpje precies hoelang je nog moet krullen. De haarkruller beschikt over een roterende keramische tang, de warmte wordt goed verdeeld en je haren komen er pluisvrij, glanzend én prachtig gekruld uit. 

Extra fijn is dat deze automatische haarkruller van Curlglam ook via een powerbank op te laden is. Het nadeel is dat hij sneller leeg is als je op de hoogste temperatuur en de langste krultijd krult. 

Temperatuur: 150 tot 200 °C (zes hittestanden)

5. Carmen CT4620 Chopstick Krultang

Met een chopstick krultang maak je prachtige spiraalvormige krullen. Een hele fijne variant is de Carmen CT4620 chopstick krultang. Het woord “chopstick” zegt eigenlijk al heel veel: hij heeft een dunne diameter, vergelijkbaar met de dikte van chopsticks. Dankzij een diameter van maar 10 mm maak je mooie en strakke spiraalvormige krullen, wat met de andere genoemde mini krultangen niet haalbaar is. Wil jij een bos met pijpenkrullen in plaats van subtiele slag? Dan is deze kleine krultang perfect! 

Deze mini chopstick krultang kent veel voordelen. Hij is geschikt voor alle haarlengtes, beschikt over een keramische coating waardoor de warmte goed wordt verdeeld en hij is fijn in gebruik dankzij het 360° draaibare snoer van 1.8 meter lang. Ook schakelt hij automatisch uit na één uur. De Carmen mini krultang voor kort haar en lang haar beschikt over een cooltip, maar gebruikers raden het gebruik van een warmtehandschoen wel aan. Door het dunne ontwerp schijn je toch wat makkelijker je vingers te verbranden, dus neem liever het zekere voor het onzekere.

Temperatuur: 200 °C

Aanbevolen artikelen