Hyaluronzuur crème is de hydratatie boost die je nodig hebt

hyaluronzuur creme

Staat een mooie, egale huid ook bovenaan op jouw wishlisht? Wil je dit bereiken, dan heeft jouw huid de juiste producten nodig én veel hydratatie. Of je nu een vette of een droge huid hebt of een type daartussen in: jouw gezichtshuid heeft elke dag de juiste hydratatie nodig. Gebruik je een crème met hyaluronzuur dan is dit dé dagelijkse boost waar je naar op zoek bent! Deze crème is op dit moment razend populair en dat is met een zeer goede reden. 

Waarom hyaluronzuur crème zo goed is voor je huid? Hyaluronzuur, ook wel natriumhyaluronaat genoemd, komt voor in je eigen lichaam. Het is een soort suiker dat vocht vasthoudt. Een crème met deze stof erin verwerkt zorgt dus voor een extra vochtregulerende werking waardoor je huid soepel blijft. Ook heeft hyaluronzuur, net als vitamine C, een antioxiderende werking. Hierdoor wordt je huid beschermt tegen vervuiling, irritaties en ontstekingen (zoals een verbrande huid door de zon). En goed nieuws: dit goedje is dus geschikt voor ieder huidtype, omdat het kalmerend werkt en dus erg mild is voor je huid.

De voordelen van hyaluronzuur crème: 

  • Je huid krijgt een mega hydratatie boost
  • Beschermt tegen irritaties, vervuiling en ontstekingen
  • Je huid ziet er frisser & jonger uit

Crème met hyaluronzuur

Wat je nog meer moet weten

Ben je op zoek naar een goede hyaluronzuur crème? Spiek dan even op de ingrediëntenlijst om te kijken hoe hoog hyaluronzuur op de lijst staat. Hoe hoger het namelijk op de ingrediëntenlijst staat, hoe meer er van deze stof in verwerkt zit. Zoek naar ‘hyaluronic acid’ en/of ‘sodium hyaluronate’, deze staan voor hyaluronzuur. 

Wist je dat hyaluronzuur je huid soepeler maakt en daardoor ook rimpels minder zichtbaar kunnen worden? Ze zorgen ervoor dat je rimpels ‘opgevuld’ worden, omdat het zo’n goede hydraterende werking heeft. Naast dat het stofje verwerkt wordt in crèmes, wordt het ook vaak aan gezichtsserums, gezichtsmaskers en toners toegevoegd. Zodra je bij jezelf de effectieve werking ziet van deze crème, kan het zeker geen kwaad om ook andere producten te proberen waar hyaluronzuur in verwerkt is. 

Als je dagelijks een crème met hyaluronzuur gebruikt nadat je je gezicht hebt gereinigd met een gezichtsreiniger apparaat of een gezichtsborstel, kun je al snel op korte termijn merken dat je huid goed gehydrateerd wordt. Maar voor de meeste huidverzorgingsproducten geldt dat het tot 8 weken kan duren voordat het lange termijn effect zichtbaar is en dat geldt dus ook voor hyaluronzuur crème. Even geduld hebben dus voor het optimale effect!

Hyaluronzuur is geschikt voor ieder huidtype, maar bij gezichtsverzorging voor een vette huid heb je dit minder hard nodig dan wanneer je een droge huid hebt. Heb je een vette huid, dan maakt je huid al genoeg talg/vocht aan. Het kan alsnog geen kwaad om een goed, hydraterend product te gebruiken. Heb je een droge, gemengde of normale huid, dan heb je extra baat bij het gebruiken van een goede hydraterende crème. 

Aanbevolen artikelen