De 3 beste producten voor een hoofdhuid scrub

hoofdhuid scrub

Als er iets vervelend kan zijn, dan zijn dat wel schilfers op je hoofdhuid. Vooral als het er steeds meer worden. Het ontstaat vaak door een droge of geïrriteerde hoofdhuid en gaat meestal niet vanzelf weg. Wat je er wel aan kunt doen? Een hoofdhuid scrub kan je helpen om de velletjes te verwijderen en je hoofdhuid te kalmeren. Wanneer je je hoofdhuid gaat scrubben, kun je dit het beste in drie stappen doen. Hiervoor heb je een scrub, een hoofdhuid massage borstel en een verzorgende conditioner nodig. Het resultaat? Geen vette, droge of schilferige hoofdhuid meer, maar een gezonde huid die niet irriteert!

Stap 1: Een scrub voor je hoofdhuid

Wat je als eerst nodig hebt is een goede hoofdhuid scrub. De Hair & Scalp Detox Scrub van HairLust is een verfrissende scrub voor een droge, jeukende en/of vette hoofdhuid. De scrub verwijdert overtollige oliën en droge schilfers van de hoofdhuid. Dit doet het product op een milde wijze. De scrub is zowel geschikt voor vrouwen als mannen. Breng het product tijdens het douchen aan op je hoofdhuid of op een massage borstel. 

Stap 2: Hoofdhuid massage borstel

Met een hoofdhuid massage borstel kun je heel gemakkelijk je hoofdhuid scrubben. Nadat je de scrub hebt aangebracht, maak je kleine, ronde bewegingen met de borstel over je hoofdhuid. Heerlijk, zo’n ontspannende hoofdmassage! Niet alleen worden talg, vuil, roos en productresten nu verwijdert, ook verhoogd deze scalp massager de doorbloeding naar de hoofdhuid. Het resultaat: er worden perfecte omstandigheden gecreëerd voor een gezonde haargroei. Goed om te weten: deze borstel bestaat uit zacht siliconen materiaal. 

Stap 3: Conditioner voor hoofdhuid verzorging

Ben je klaar met scrubben, dan kun je een conditioner gebruiken met daarin de juiste hoofdhuid verzorging. De actieve stoffen uit deze Detox Conditioner hydrateren je haar en versterkt het haar zonder het haar hierbij te verzwaren, te oververzadigen of vettig te maken. Het is de perfecte conditioner voor een droge, geïrriteerde hoofdhuid. Ook fijn: er zitten geen siliconen, sulfaten, minerale oliën of andere schadelijke ingrediënten in. 

Waarom het goed is om je hoofdhuid te scrubben

Als je last hebt van roos of veel schilfers, verwijder je met een hoofdhuid scrub overtollig talg, productresten en ander vuil van je hoofdhuid tijdens het douchen. Daarna heb je veel minder last van schilfers in je haar. Ook zorgt het voor een gekalmeerde en minder geïrriteerde huid. Heb je al een lange tijd last van roos? Met regelmatig je hoofdhuid scrubben zorg je ervoor dat je de vorming van roos onder controle houdt. Heb je geen last van schilfers of roos, dan is het ook heel goed voor je haar om een regelmatig een hoofdhuid scrub te doen. De doorbloeding van je hoofdhuid neemt namelijk toe, wat er toe leidt dat de haarzakjes meer voedingsstoffen ontvangen. Dit heeft je haar nodig om goed te groeien. Bovendien geeft zo’n scrub ook een volume boost aan je haar. Dat is altijd fijn meegenomen natuurlijk! 

  • Je hebt minder last van schilfers en roos in je haar
  • Je jeukende, geïrriteerde hoofdhuid wordt gekalmeert
  • De bloedsomloop wordt gestimuleerd en haargroei ook
  • Je haar krijgt zichtbaar meer volume na een haar scrub

Ontdek de producten van HairLust

Bij HairLust kun je niet alleen een hoofdhuid scrub kopen, maar ook een hoofdhuid massage borstel en een leave-in hoofdhuid verzorging spray. Je kunt deze drie producten vinden in de Scalp Rehab Box, maar je kunt ze ook los van elkaar kopen. Met deze set kun je je hoofdhuid reinigen, exfolieren, stimuleren en voeden. De producten zijn geschikt voor alle haartypes. Niet alleen vind je producten voor de hoofdhuid bij dit merk, maar ook allerlei andere natuurlijke haarverzorgingsproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van haarvitamines voor gezond haar of een natuurlijke shampoo zonder siliconen en sulfaten? Het grootste voordeel van al deze producten is dat HairLust ze heeft gecreëerd om een gezonde haargroei te stimuleren. Hallo, grote bos gezond haar! Dat wil iedereen wel hebben, toch?

Aanbevolen artikelen