Verzorgende haarolie zonder siliconen

haarolie zonder siliconen

Siliconen worden vaak in haarverzorgingsproducten verwerkt. Ze zorgen er namelijk voor dat je haar er gezond en glanzend uitziet. Er zijn twee soorten siliconen: oplosbare en onoplosbare siliconen.

Onoplosbare siliconen kunnen je haar blijvend beschadigen. Dit zijn siliconen die niet makkelijk oplossen in water. Onoplosbare siliconen leggen als het ware een laagje over je haar heen. Vaak heb je voor het verwijderen een krachtige reiniger (sulfaat) nodig die vaak net iets te agressief is voor je haar. Ook stapelen onoplosbare siliconen zich op op je haar, waardoor je haar zwaar en futloos wordt. Door het laagje kan je haar voedende ingrediënten ook niet meer goed opnemen.  Vooral wanneer je krullend haar hebt, is dit effect goed zichtbaar. Je krullen hebben niet meer de mooie vorm die ze vroeger hadden. Veel mensen stappen daarom over op een shampoo zonder siliconen, een conditioner zonder siliconen en gebruiken dus ook een haarolie zonder siliconen.

Oplosbare siliconen zijn echter veel minder schadelijk voor je lokken. Deze kunnen zicht niet opstapelen, omdat ze makkelijk oplossen in water. Oplosbare siliconen zorgen er alsnog voor dat je haar zachter wordt en er gezonder uitziet. Ook beschermen ze je haar tegen de hitte van haarstyling apparaten. Oplosbare siliconen kunnen dus geen kwaad. Voor het verwijderen van deze siliconen in je haar heb je vaak ook milde sulfaten nodig, die dus niet zo agressief zijn voor je haar. 

De beste haarolie zonder siliconen

Wij hebben het uitzoek werk al voor je gedaan! In deze lijst vind je 6x haarolie zonder siliconen. Ook vind je in deze lijst een aantal haarolies met oplosbare siliconen. Dat betekent dat er wel oplosbare siliconen inzitten die gelukkig niet schadelijk zijn.

The Ordinary Multi-Peptide Serum

Ultralicht haarserum dat de gezondheid van je haar ondersteunt. Voor een dikkere & vollere lokken. Haarolie zonder siliconen en alcohol.

Rituals Elixir Collection Intense Hair Oil

Geheel vrij van parabenen, sulfaten, alcohol en onoplosbare siliconen. Laat je haar intens glanzen.

Oolaboo Super Foodies Matcha Infused Oil

Geheel vrij van siliconen, parabenen en palmolie. Heeft een speciale formule met o.a. Matcha thee.

Olaplex No.7 Bonding Oil

Ontwikkelt met de originele Olaplex ingrediënten. Herstelt beschadigd haar op de beste manier. Bevat oplosbare siliconen die je haar niet verzwaren.

Goldwell Dualsenses Rich Repair Serum

Ideaal voor droog haar. Brengt lipiden in het haar voor soepel en zachte lokken. Bevat oplosbare siliconen.

Eleven Miracle Hair Treatment

Leave-in hair treatment met maar liefst 11 voordelen, waaronder anti-pluis en hittebescherming. Bevat oplosbare siliconen, dus niet schadelijk voor je haar.

Haarserum zonder siliconen

Wil jij zelf kunnen spotten of een haarserum of haarolie siliconenvrij is? Wanneer je Cetearyl Methicone of Cyclopentasiloxane op de ingrediëntenlijst ziet staan van een product, betekent dit dat er onoplosbare siliconen inzitten. Wanneer je daarentegen PEG-8 Dimethicone tegenkomt of een ander ingrediënt waar PEG voor staat, heb je te maken met oplosbare siliconen. Ook Dimethicone Copolyol, Lauryl Methicone Copolyol en Hydroxypropyl Polysiloxane zijn oplosbare siliconen. 

Wil jij een volledig haarverzorgingsroutine zonder schadelijke siliconen of andere ’troep’? Gebruik dan ook een shampoo zonder sulfaten en parabenen. In plaats van agressieve sulfaten die je haar te intens reinigen, vind je in deze producten mildere stoffen die veel zachter met je haar omgaan. Heb je krullen, dan wordt het je ook aangeraden om schadelijke siliconen zoveel mogelijk te vermijden. Je haar wordt veel veerkrachtiger zonder stoffen die je haar verzwaren. Ook agressieve sulfaten kunnen je natuurlijke krullen verstoren. Gebruik alleen producten voor krullend haar die speciaal gemaakt zijn voor jouw haartype. 

Aanbevolen artikelen