Haar krullen zonder hitte: heatless curls set

haar krullen zonder hitte

Je haar krullen zonder hitte is het beste wat je kunt doen om je haar gezond te houden. Want we weten het stiekem allemaal: haarstyling apparaten zoals een goede stijltang of een föhnborstel zijn helemaal niet goed voor je haar. Sterker nog: je haren breken hierdoor langzaam af. Het keratine wat in je haren zit smelt namelijk bij hoge temperaturen. Door hittebescherming te gebruiken kun je de schade nog wel beperken en gelukkig bestaat er zoiets als een Olaplex set waar je je haar weer mee kunt herstellen. Maar het is natuurlijk het allerbeste om beschadiging in het algemeen te voorkomen en je haar te krullen zonder gebruik van hitte. 

Haar krullen zonder hitte

Maar hoe krul je je haar zonder hitte? Zit je op TikTok, dan heb je waarschijnlijk de oplossing al voorbij zien komen: heatless curls! Met een heatless curls set krijg je prachtige krullen zonder hitte. De set bestaat uit een heatless curler die vaak gemaakt is van zijde of bamboe. Dit zorgt voor minder pluis en klitten in je haar en het voelt heel zacht aan. Ook zitten er in zo’n set vaak twee scrunchies om je haar mee vast te zetten. Soms zit er ook een haarklem bij om de heatless curler mee vast te zetten op je hoofd zodat jij je haren om de curler heen kan wikkelen. 

Waarom is het goed voor je haar?

  • Creëer stijlvol golvend haar zonder hitte
  • Geen hittebeschadiging aan je haar
  • Minder pluis en klitten in je haar

Er zijn dus eigenlijk geen redenen om geen heatless curler set te gebruiken. Het enige nadeel is dat krullen zonder hitte op deze manier langer duurt dan krullen met een hittestylingtool, zoals een automatische krultang. Een heatless curls set moet je minimaal een paar uur in je haar laten zitten, voordat er krullen tevoorschijn komen.

Hoe werkt het precies?

Zorg ervoor dat je haren nat of vochtig zijn wanneer je de heatless curler gebruikt. Verdeel je haar in 2 secties en zet dan met een haarklem de haarband vast aan de bovenkant van je haar. Nu kun je beginnen met het wikkelen van de eerste sectie haar om de haarband heen. Ben je bij het uiteinde gekomen, zet dan je haar vast met een scrunchie. Vervolgens doe je hetzelfde met de tweede sectie van je haar. Ook dit uiteinde zet je vast met een scrunchie. Wacht dan minimaal 4 uur voordat je je haren weer losmaakt. Je kunt in de tussentijd ook gaan slapen, zodat je de volgende dag opstaat met prachtige, golvende krullen in je haar! 

  1. Plaats de haarband over je haar
  2. Verdeel je haar in twee secties
  3. Wikkel je haar om de haarband heen
  4. De uiteindes maak je vast met de scrunchies
  5. Laat de haarband minimaal 4 uur in je haar zitten
  6. Maak je haar los en je hebt prachtige krullen zonder hitte!

De heatless curls set van HairLust

De Bamboo Heatless Curls Kit van HairLust bevat alles om glanzende krullen zonder hitte te maken. De kit bevat 1x een bamboe haarband en 2x bamboe scrunchies. Het is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, namelijk bamboe. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en de teelt en de oogst van de bamboeplant heeft weinig gevolgen voor het klimaat. De haarband is 95 – 98 cm lang en kan gebruikt worden bij elke haarlengte. 

Geen beschadigd haar meer

De heatless curler is de nieuwe manier om je haar te krullen zonder warmte. Stijl je je haar namelijk wel met warmte, dan zorgt dit ervoor dat je haar afbreekt. Je haar kan afbreken op verschillende manieren. De meest heftige vorm is het gebruiken van chemische behandelingen, zoals je haar verven, een permanentje nemen of blonderen. Ook kan blootstelling aan te veel zon, droge lucht, de zee, zwembadwater met veel chloor er ook voor zorgen dat je haar beschadigd raakt. Daarnaast zorgt wrijving, dus door je handdoek, haarborstel, kussensloop of hitte stylingtools er ook voor dat je haar beschadigt kan raken.

Een heatless curls set zorgt er eigenlijk op twee manieren voor dat je haar niet wordt beschadigd. Ten eerste hebben je lokken natuurlijk geen last meer van hitte, maar ook is een heatless curls set vaak gemaakt van zijde. Zijde veroorzaakt geen wrijving in je haar omdat de oppervlakte heel zacht is. En dan hebben wij nog niet gesproken over het belangrijkste voordeel: je krijgt er ook nog prachtige, golvende lokken van!

Need we say more? Probeer snel ook een heatless curler uit!

haar krullen zonder hitte

Aanbevolen artikelen