Self care favoriet: de Gua Sha steen

Gua sha kopen

Voor als je je afvraagt: wat is een Gua Sha steen? Dit is de nieuwe hype op het gebied van face sculpting. Deze tool helpt je namelijk met contouren en liften van je gezicht, waarbij je je gezichtspieren een massage geeft. Ook maakt deze de contouren van je gezicht strakker. Gua sha is oorspronkelijk een heel oud ritueel met als doel het verwijderen van afvalstoffen en een betere doorbloeding van de gezichtshuid. De Gua sha steen is als het ware een schraper waarmee je over je huid schraapt. Dit doe je altijd in combinatie met een olie, serum of dag- of nachtcrème. Klinkt misschien heftig, maar het doet helemaal geen pijn. In tegendeel, want het werkt juist erg ontspannend!  

Waarom een Gua sha steen gebruiken?

  • Stimuleert de bloedsomloop van je gezicht
  • Maakt de contouren van je gezicht strakker
  • Ontspannende massage voor je gezicht
  • Vermindert ontstekingen in het gezicht

Hier kun je een Gua Sha kopen:

Coucou Love verzorgingsset

In deze set vind je een Gua sha sheen en een gezichtsroller. Deze tools zijn beide gemaakt van 100% rozenkwarts; de liefdessteen. De gezichtsroller gebruik je om de bloedcirculatie te stimuleren. Vervolgens gebruik je de Gua sha steen om te sculpten. 

Crystallove Clear Quartz 

Deze Gua sha steen van Crystallove is gemaakt van een van de krachtigste helende en reinigende stenen: Clear Quartz. Deze steen brengt rust, evenwicht en harmonie en heeft een positieve invloed op het algemeen welbevinden van het lichaam. 

Love Earth Premium Jade

Deze gezicht verzorgingstool is een bijzondere edelsteen met een helende werking. Gemaakt van 100% jade natuursteen. Makkelijk te gebruiken en mee te nemen door het compacte design. De afmetingen zijn ongeveer 7 cm (lengte) x 4 cm (breedte).

Crystallove Amethyst Gezichtsverzorgingsset

Deze Crystallove Amethyst beauty set beschikt over een gezichtsmassage tool, Gua sha steen en een glazen flesje met olie en kristal. Stimuleert de energiepunten van het gezicht, bevordert de doorbloeding en verbetert de huidconditie.

Gua Sha massage voor je gezicht

Voeg een Gua Sha massage toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine! Je kunt elke dag een Gua Sha massage uitvoeren, maar bijvoorbeeld ook een enkele keer of een paar keer per week. Het ligt er maar net aan wat jij fijn vindt. Zie een Gua Sha steen massage als een ontspannende ‘work-out’ voor je gezicht. Begin eerst met het reinigen van je gezicht. Alleen met een schone huid krijg je het beste resultaat. Gebruik voor het reinigen bijvoorbeeld een gezichtsreiniger apparaat of een gezichtsborstel. Breng vervolgens je favoriete skincare crème, olie of serum aan op je gezicht. Zo smeert de Gua Sha steen gemakkelijker over je gezicht.

Vervolgens begin je met de massage. Maak hiervoor bewegingen van het midden naar de randen van je gezicht. Zet de steen niet loodrecht op je huid, maar zorg ervoor dat je de steen in een hoek van ongeveer 45 graden plaatst op je huid. 

De V-vormige kant van de steen kun je gebruiken om je kaaklijn te masseren vanaf je kin naar je oren. Met de lange/gebogen kant van de Gua sha steen kun je je jukbeenderen masseren vanaf je neus richting je oor. Masseer met de korte/bolle kant de huid onder je ogen. Hiervoor begin je ook vanaf de neus en werk je naar buiten. Als laatste gebruik je de rechte/lange kant van de steen om je voorhoofd en slapen te masseren.

Het kan ook zijn dat er op de verpakking een instructie staan, die kun je ook gebruiken voor het uitvoeren van de massage. Tip: voor een extra verkoelend en verfrissend effect bewaar je Gua sha steen in je koelkast.

Breng voordat je begint eerst een olie, serum of crème aan.

Maak vervolgens bewegingen van het midden van je gezicht naar de randen.

Aanbevolen artikelen