Gezichtsverzorging voor een vette huid

gezichtsverzorging vette huid

Heb je een vette gezichtshuid, dan herken je dit voornamelijk aan een glimmend gezicht. Vaak gebeurd dit in de T-zone (kin, neus en voorhoofd). Je make-up blijft daardoor vaak moeilijk zitten, zoals je foundation na een lange nacht stappen of een lange dag werken. Het kan ook zijn dat je daarnaast last hebt van onzuiverheden door een verhoogde talgproductie, waardoor je poriën sneller dicht gaan zitten. Een vette huid kan er ook voor zorgen dat je poriën sneller verstopt raken. Een goede gezichtsverzorging voor een vette huid begint bij het reguleren van de talg die door je huid geproduceerd wordt. Regelmatig je gezicht reinigen met een milde reiniger is belangrijk. Ook heeft een vette gezichtshuid veel hydratatie nodig. Meer gezichtsverzorging tips tegen een vette huid lees je in dit artikel!

Beste producten voor een vette huid

Welke producten kun je nou het beste gebruiken voor een goede gezichtsverzorging voor een vette huid? Wij zetten het voor je op een rij!

#1 Milde gezichtsreiniging

Het kan lijken alsof je vette huid veel aankan wat betreft ruwe reinigingsproducten. Maar niets is minder waar. In veel make-up removers of reinigingsproducten zit bijvoorbeeld alcohol verwerkt, iets waar een vette huid juist heftig op kan reageren. Gebruik altijd make up removers en reinigingsproducten zonder alcohol en met salicylzuur. Salicylzuur maakt de hoornlaag van je huid namelijk zacht en zorgt voor een egale en gezonde huid. Vooral voor een vette huid is de werking erg sterk: salicylzuur lost namelijk een hoop talg op, omdat deze vet oplosbaar is.

Vermijd sulfaten, want deze kunnen ook zorgen voor huidirritatie. Ze lossen vet op, maar ook de nuttige huidvet waardoor je een vochtarme huid kan krijgen met irritaties. Met een vette gezichtshuid heb je vaak de neiging om al het vuil van je gezicht af te ‘schrobben’ met bijvoorbeeld een harde scrub. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een zachte peeling. Hoe liever je voor je huid bent, hoe beter dit is voor je vette gezichtshuid!

Er zijn ook speciale gezichtsreiniger apparaten en gezichtsborstels die je kunnen helpen om je huid extra schoon te maken, zonder dat ze je huid beschadigen.

#2 Hydraterende gezichtsverzorging

Je zou het in eerste instantie niet denken, maar ook een vette huid heeft goede hydratatie nodig! Welk huidtype je ook hebt, hydrateren is voor iedereen belangrijk. Ga wel voor een lichte, olievrije crème die is gemaakt voor jouw vette of gemengde huid. Er zijn een heleboel vocht inbrengende crèmes te vinden die niet té vet zijn voor je gezichtshuid. Ga hiervoor op zoek naar producten die specifiek voor jouw huidtype zijn gemaakt. Zoek ook naar het ingrediënt hyaluronzuur in gezichtsverzorgingsproducten. Dit stofje staat erom bekend dat deze de huid van veel vocht kan voorzien en is dus een erg fijn goedje voor het hydrateren van je huid. Hyaluronzuur is erg mild (perfect voor jouw vette huid!) en kan worden gebruikt als verzorging voor alle huidtypes. Ook vitamine C crème is een goede hydratatie-boost voor je huid!

#3 Matterende of olievrije foundation

Met de beste gezichtsverzorging en het gebruik van een foundation die bij jouw huid past, zal je merken dat je huid minder snel gaat glimmen. Gebruik een foundation die ervoor is gemaakt om jouw vette gezichtshuid te matteren gedurende de dag. Gebruik geen foundation met een dikke textuur, maar gebruik een lichte foundation zonder olie of vetten die je huid nog meer laten glimmen omdat ze je talgproductie erger maken. Er zijn diverse foundation te vinden die precies doen wat ze op de verpakking vermelden. Zoek naar producten waarop ‘mattifying’, ‘longlasting’ en/of ‘oil free’ staat vermeld. Het kan zijn dat je al snel bij foundations uitkomt die prijziger zijn dat je gewend bent, maar zij bevatten vaak betere ingrediënten die je zeker nodig hebt voor jouw huidtype.

#4 Gebruik blotting paper

Ben jij ook altijd jaloers op mensen die gedurende een (lange) dag hun foundation niet opnieuw hoeven aan te brengen of extra poeder hoeven aan te brengen tegen glans? Say no more! Blotting paper is dé oplossing: dit zijn namelijk speciale matterende velletjes papier die je kunt aanbrengen nadat je bent gaan glimmen. Je hoeft niet te wrijven, maar je laat het blotting paper alleen het overtollige talg absorberen. Het gevolg: je hebt weer een matte gezichtshuid zonder glans. Ook zitten ze vaak in een compacte verpakking waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen in je handtas. Hoe handig is dat?

Gezichtsverzorging voor een vette huid

Heb je een vette gezichtshuid, dan is het belangrijk dat je goede producten gebruikt die helpen de talgproductie te reguleren. Gebruik milde reinigingsproducten en gebruik hydraterende verzorgingsproducten. Ook de juiste foundation gebruiken is belangrijk: gebruik je een dikke foundation dan stimuleert dit de talgproductie alleen maar. Gebruik je een foundation met een lichte structuur zonder olie, dan blijft je gezichtshuid langer mat. Het is belangrijk dat je huid kan blijven ademen. Ook is het belangrijk voor elke huidtype dat je je huid goed beschermt tegen schadelijke uv-straling. Gebruik hiervoor de beste dagcrème met SPF.

Volg je alle stappen op voor een goede verzorging voor een vette huid, dan kan het natuurlijk alsnog gebeuren dat je huid af en toe gaat glimmen. Laten we eerlijk zijn: deze producten zorgen er niet opeens voor dat je een ander huidtype krijgt, maar ze kunnen je overtollige talgproductie wel reguleren waardoor je er minder last van hebt. Ben je erg onzeker over je gezichtshuid, hou dan in gedachten dat iedereen wel iets heeft waar hij of zij onzeker over is. Blijf experimenteren met verschillende producten en je zult zien dat je meer zelfvertrouwen krijgt als je de perfecte combinatie producten voor jouw huid gevonden hebt die enorm goed werken.

Aanbevolen artikelen