Top 10 beste föhnborstels van 2023

fohnborstel

Wil jij een fijne föhnborstel kopen? Het uitzoeken van de juiste borstel kan lastig zijn. Er zijn diverse types: je hebt föhnborstels die automatisch roteren, maar ook föhnborstels die dit niet doen. Ook bestaan er keramische föhnborstels met een keramische coating die je haar beschermen tegen de warmte van de haarstyling tool. Let wel goed op bij het kopen van een föhnborstel dat zo’n borstel je haar niet veel krullen geeft. Een föhnborstel geeft je haar volume en na gebruik krijg je stijl haar of een beetje slag. Om veel krullen in je haar te maken, gebruik je bijvoorbeeld een automatische krultang. Ook vallen veel föhnborstels groter uit dan je denkt, dus let daar ook op bij de aankoop. Veel borstels hebben als extra eigenschap dat ze een keramische coating hebben of gebruik maken van ionentechnologie. Hierdoor krijg je minder pluizig haar. 

Dit zijn de beste föhnborstels

fohnborstel
Bol.com

BaByliss Air Style AS136E Föhnborstel

Deze BaByliss Air Style föhnborstel is favoriet van vele haarliefhebbers. Dit is een krulborstel met vier opzetstukken: een blaasmond, stijlborstel, conisch opzetstuk en een ronde borstel. Wanneer je deze föhnborstel gebruikt op licht vochtig haar, ben je het snelst klaar. Gebruik de ronde borstel voor slag in je haar, de stijlborstel voor stijl haar (je krijgt je haar overigens hiermee niet zo stijl als met een stijltang) en gebruik het conisch opzetstuk voor springerige slag. 

✓ Inclusief 4 opzetstukken
✓ De ronde borstel is 50 mm
✓ Meedraaiend snoer van 2,5 meter
– Geen roterende föhnborstel

5/5
fohnborstel
Bol.com

BaByliss Beliss Big Hair Roterende Föhnborstel

BaByliss komt vaak voor in deze top 10 beste föhnborstels en dat is niet voor niets! Deze Beliss Big Hair roterende föhnborstel is een complete set voor je haar. Ook hier zitten 4 verschillende opzetstukken in, waaronder twee formaten ronde borstels. Eén is 50 mm breed en roterend en de ander is 20 mm breed en niet-roterend. Ook zit er een straightening opzetstuk bij en een blaasmond. 

✓ Deze föhnborstel is roterend
✓ Inclusief 4 opzetstukken 
✓ 2 ronde borstels van 50 mm en 20 mm

4.7/5
fohnborstel
Bol.com

BaByliss Pro Blue Lightning Air Styler Krulborstel

Wil jij een look creëren alsof je net van de kapper komt? Met deze Blue Lightning Airstyler lukt dat jou! En let goed op de naam van deze föhnborstel, want dit apparaat doet ontzettend snel zijn werk. De keramische warmteverdeling in de borstel zorgt ervoor dat je haar wordt beschermd tegen de warmte. Ook heeft deze föhnborstel een meedraaiend snoer. 

✓ Meerdere blaassnelheden
✓ De ronde borstel is 32 mm
– Roteert niet automatisch

4.5/5
beste fohnborstel
Bol.com

BaByliss Smooth & Pro Airstyler Föhnborstel

Een van de beste föhnborstels die daardoor een plekje in de top 5 verdient is de Smooth & Pro Airstyler van BaByliss. Bij deze föhnborstel krijg je twee ronde borstels om slag of juist volume mee te creëren. Met een coolshot (koudere lucht) kun je het stylen van je haar mee afsluiten. Op deze manier blijft je haar langer in model zitten en krijg je extra glans in je lokken. Het filter van de föhnborstel kun je verwijderen, zodat je hem goed schoon kan maken. 

✓ Twee ronde borstels (38 mm en 20 mm)
✓ Twee blaassnelheden & 2 temperatuurinstellingen
✓ Met coolshot zodat je haar langer in model blijft
– Geen roterende föhnborstel

4.2/5
revlon haardroger
Bol.com

Revlon One Step Hair Dryer

De One Step Hair Dryer is een populaire föhnborstel en wij snappen wel waarom! De Revlon haardroger is een zeer krachtige haar tool waarmee je op een mooie manier volume kan creëeren en het lijkt alsof je iedere dag net van de kapper komt. Er zit ionentechnologie op, zodat pluis haar geen kans krijgt. Er zit tevens een keramische coating op die zorgt voor minder hittebeschadiging aan je haar. Een koelknop zit er ook op om na het föhnen je haar te fixeren. Let op: er zit een kleine schroevendraaier bij waarmee je de Verenigd Koningkrijk stekker gemakkelijk kunt veranderen in een stekker die te gebruiken is in Europa. 

✓ Ronde borstel van 30 tot 40 mm
✓ Geschikt voor middellang tot kort haar
✓ Keramische coating, ionentechnologie en coolshot
– Geen roterende föhnborstel

4.2/5
Bol.com

Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel

Deze ovale föhnborstel van Remington zorgt er met zijn vorm voor dat je meer volume kan creëren. Je kunt gemakkelijker bij je haaraanzet komen, zodat je hoger in je haar al volume kan maken. Mocht je je zorgen maken over hittebeschadiging, dan is deze föhnborstel de beste optie. Met de Hydracare temperatuur instelling, kun je op een lagere temperatuur dan normaal je haar stylen. Ook zit er een keramische coating overheen, zodat je haar meer hydratatie en glans krijgt. Elke dag je haar stylen is dus minder gevaarlijk met deze Remington föhn. Bovendien kun je kiezen uit 3 warmtestanden en 2 snelheden. 

✓ Stylen op een lagere temperatuur
✓ De ovale föhnborstel geeft meer volume
– Niet geschikt voor kort haar
– Geen roterende borstel

4/5
beste fohnborstel
Bol.com

LifeGoods 3-in-1 Magic Brush Föhnborstel

Een populaire & betaalbare föhnborstel is de 3-in-1 Magic Brush van LifeGoods. Deze borstel is een föhn, krulborstel en stijltang in één. Na gebruik zal je merken dat je haar direct zachter en gladder aanvoelt. Er zit een keramische coating op dat ervoor zorgt dat de warmte gelijkmatig over de borstel wordt verspreid. De ionische technologie voorkomt pluizig haar. Er zitten 3 temperatuurstanden op (high, middle en low) en het snoer is 360 graden meedraaiend. 

✓ Met keramische coating en ionentechnologie
– Niet geschikt voor kort haar
– De borstel roteert niet automatisch

3.7/5
Bol.com

Remington Keratin Protect Föhnborstel

Is het voor jou belangrijk dat je haar er gezond uitziet? Dan is deze Keratin Protect föhnborstel van Remington ideaal voor jou! De borstel verrijkt je haar geleidelijk met keratine en amandelolie. De borstel roteert twee verschillende kanten op en heeft een opzetstuk met gemengde borstelharen van 50 mm en een borstelkop van 40 mm met zachte borstelharen. Er zitten 2 temperatuurstanden op en 2 snelheden. Ook zit er een cool shot op voor fixatie van je haar.

✓ Twee ronde borstels (40 mm en 50 mm)
✓ Met keratine en amandelolie
✓ Roterende föhnborstel
– Niet geschikt voor kort haar

3.4/5
Bol.com

BaByliss Big Hair Dual Roterende Föhnborstel

De Big Hair Dual föhnborstel van BaByliss is krachtig en heeft een evenredige lucht verdeling over de hele borstel. Aan de bovenkant van de borstel zitten meer gaatjes dan aan de onderkant van de borstel. Het resultaat is een evenredige lucht verdeling en perfect gestylede lokken zonder dat je ze nog een keer moet bewerken. De roterende föhnborstel heeft een opzetstuk van 50 mm en een van 40 mm, beide met een keramische coating. Ook krijg je bij deze borstel een beschermhoes cadeau. 

✓ Twee ronde borstels (50 mm en 40 mm)
✓ Met keramische coating en ionentechnologie
✓ De borstel roteert automatisch
– Weinig borstelharen
– Ligt zwaar in je hand

3.2/5

Philips ProCare Airstyler HP8656

Wat zo bijzonder is aan de ProCare Airstyler van Philips? Deze borstel heeft maar liefst 5 verschillende opzetstukken. Dit zijn: een spuitkop (voor een gerichte luchtstroom), een intrekbare borstelpen (om eenvoudig krullen te maken), platte borstel (om te ontkrullen), een thermoborstel (voor gladmaken/golven) en een volumizer voor extra volume bij de haaraanzet. Er zitten 3 flexibele warmte- en snelheidsinstellingen op en ook heeft deze Philips föhn een keramische coating. Ook wordt er gebruik gemaakt van ionentechnologie. 

✓ Met 5 verschillende opzetstukken (drogen & stylen)
✓ De ronde borstel is 38 mm
✓ Met Volumizer voor meer volume bij de haaraanzet
– De borstels roteren niet automatisch

2.7/5

Veelgestelde vragen

Wat is de beste föhnborstel?

Volgens ons onderzoek is de BaByliss Air Style AS136E de beste föhnborstel. Deze heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het grootste pluspunt is dat deze föhnborstel zijn werk ontzettend goed doet, oftewel: het resultaat is verbluffend en in een handomdraai ziet je haar eruit alsof je van de kapper komt. Bovendien zitten er ook 4 opzetstukken bij met ieders een andere functie.

Wat is de beste roterende föhnborstel?

De BaByliss Beliss Big Hair AS960E is de beste roterende föhnborstel. Deze borstel heeft een ionische anti-frizz functie waardoor je minder pluizig haar krijgt. Ook roteert de föhnborstel automatisch, waardoor jij geen draaiende beweging meer hoeft te maken. Er zitten 4 verwisselbare opzetstukken bij voor het drogen, volumiseren, polijsten en steilen van je lokken.

Hoe gebruik je een föhnborstel?

Een föhnborstel is zeer makkelijk in gebruik. Het beste resultaat krijg je wanneer je niet gaat föhnen op erg nat haar, maar op licht vochtig haar. Pak een pluk bij je hoofdhuid en zet hem in de föhnborstel. Maak een draaiende beweging wanneer je de borstel naar beneden beweegt. Maak een draaiende beweging van je haar af naar buiten voor meer volume.

Aanbevolen artikelen