Je gezicht shapen? Gebruik deze contour make-up!

contour make up

Met het contouren van je gezicht kun je je gezicht shapen, zodat je meer diepte krijgt. Je kunt namelijk bepaalde plekken op je gezicht highlighten en op andere plekken schaduw aanbrengen waardoor je je gezicht een andere vorm lijkt te hebben. Het grote voordeel? Hiervoor hoef je geen pijnlijke plastische chirurgie te ondergaan. Met een donkere bronzer kun je schaduw aanbrengen en met een lichte highlighter kun je plekken op je gezicht accentueren. Ben jij nog een dummy wat betreft het contouren van je gezicht en weet je niet waar je moet beginnen? Wij leggen stap voor stap uit hoe jij je gezicht het beste kan contouren en laten je de beste contour make-up zien!

Contour make-up voor je gezicht

Stap 1: Schaduw aanbrengen

De eerste stap van het contouren van je gezicht is het aanbrengen van contour met een donkere kleur. Gebruik hiervoor geen bronzer, want deze bevat vaak een shimmer waarmee je iets kan accentueren. Speciale make-up om te contouren bevat juist geen shimmer en is mat. Hiermee kun je veel beter een schaduw aanbrengen. Heb je je foundation al aangebracht? Dan kun je de contour aanbrengen op je jukbeenderen. Zuig je wangen naar binnen en breng de contour aan op de plek waar de kuil in je wang ontstaat. Ook kun je contour aanbrengen aan de zijkanten van je neus, langs de haarlijn van je voorhoofd en aan beide kanten van je kaak om deze smaller te laten lijken.

Hoe donker deze contour make-up moet zijn? Ga ervan uit dat de contour ongeveer twee tot drie tinten donkerder is dan je gezicht. Heeft je huid een koele ondertoon? Ga dan voor een grijs-bruine contourkleur. Als je gezicht een warme ondertoon heeft, gebruik dan contour make-up met een rood-bruine kleur. Er zijn verschillende soorten contour make-up. Gebruik een poeder of stick wanneer je een droge huid of een vette huid hebt. Heb je een normale of gecombineerde huid, dan zijn een stick of vloeibare contour erg geschikt voor jou. 

Stap 2: Highlighter aanbrengen

Als het goed is heb donkere contour make-up aangebracht die twee tot drie tinten donkerder is dan je gezichtshuid. Voor de highlighter geldt: gebruik er een die één tot twee tinten lichter is dan je huid. Breng het aan net boven de contour op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op het puntje van je neus. Ook een highlighter kun je in verschillende vormen kopen: ga voor een poeder in bijvoorbeeld een highlighter palette, stick of een vloeibare highlighter.

Stap 3: Blenden

Je hebt nu als het goed is allemaal strepen op je gezicht staan. Time to blend it! Heb je een stick of crème aangebracht, dan kun je deze gemakkelijk blenden met een vochtige beautyblender. Ook kun je in plaats daarvan een speciale contourkwast gebruiken om de kleuren mee te vervagen. Zorg ervoor dat de donkere en lichte contour met elkaar mengen, maar dat dat het niet helemaal in elkaar overloopt. Het verschil moet je nog goed kunnen zien.

Hierna is het contouren van je gezicht helemaal klaar! Maak je look af door nog een blusher aan te brengen en fixing spray te gebruiken. Na het aanbrengen van deze spray blijft je make-up langer zitten.

Aanbevolen artikelen