Dit zijn de 8 beste wafeltangen voor je haar

wafeltang

Wafels in je haar zijn weer helemaal terug! Waar vroeger kleine wafels in je haar helemaal hip waren, mogen ze nu wat subtieler en grover zijn. Je kunt wafels in je haar maken met kleine vlechtjes, maar het is veel makkelijker om hiervoor een speciale wafeltang te gebruiken. Met de normale goede stijltang of goede krultang krijg je dit namelijk niet voor elkaar. Een wafeltang heeft speciale platen die een wave effect in je haar creëren. Eén haarlok bewerk je meerdere keren met een waver krultang van boven tot beneden. Dit herhaal je iedere keer op een andere haarlok. Op deze manier creëer je overal in je haar hetzelfde gewafelde effect. Ben je benieuwd naar de beste wafeltangen voor je haar? Hier komen ze!

wafeltang
Bol.com

1. BaByliss The Crimper 2165CE Wafeltang

De BaByliss krultang is over het algemeen erg geliefd, maar deze wafeltang van hetzelfde merk is dat ook! Het merk staat erom bekend dat zij kwalitatieve haarstyling tools produceren voor een relatief goede lage prijs. Met deze waver krultang maak je prachtige wafelkrullen. Er zitten 10 verschillende temperatuurstanden op tussen de 120 en 210 °C. Er zit een keramische coating op voor hittebescherming. Met de tang kun je kleine waves maken. Voor grotere golven gebruik je een golven krultang.

✓ Beste wafeltang met keramische coating
✓ Voor zachte golven & beach waves
✓ Temperatuur: tussen 120 en 210 °C

Bol.com

2. Loreaux Triplewaver Wafeltang

Met deze Loreaux Triplewaver maak je in een handomdraai de mooiste beach waves. Je kunt gemakkelijk en zonder hittebeschadiging een mooi resultaat creëeren door de verschillende warme-instellingen (van 100°C tot 230°C). De beste wafeltang beschikt over 3 titanium staven met elk een diameter van 32 mm en met ionentechnologie voor glanzend, pluisvrij haar. Binnen 20 seconden is de haartool op temperatuur en na 60 minuten wordt deze automatisch uitgeschakeld. Er zit een extra lang snoer bij die 360° kan draaien. Handig!

✓ Wafeltang met titanium staven
✓ Voor het creëren van beach waves
✓ Temperatuur: tussen 100 en 230 °C

wafeltang
Bol.com

3. Toivo Wafeltang HS31 ProCare

Wil je prachtige beach waves creëren, dan kun je ook deze beste wafeltang gebruiken van Toivo. Bij deze tang zit een 360 graden meedraaiende kabel. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller je haar kunt krullen, zonder dat je van grip moet wisselen. Super handig! De tang is binnen 30 seconden op temperatuur en klaar om te gebruiken. Ook produceert de krultang voor beach waves negatieve ionen. Dit zorgt voor glanzende lokken die lang in model blijven. De temperatuur is in te stellen van 140 tot 220 °C.

✓ Wafeltang met 360 graden meedraaiende kabel
✓ Geschikt voor zowel dun als dik haar
✓ Temperatuur: tussen 140 en 220 °C

wafeltang
Bol.com

4. Remington ProLuxe Wave Krultang

Je hebt vast al wel eens van de Remington krultang gehoord. Maar dit merk heeft ook een hele goede wafeltang in het assortiment! En nog een speciale ook, aangezien je met deze tang maar liefst 4 verschillende wavy styles in je haar kunt creëren. Met een draaiknop kun je de diepte van de waver veranderen, zodat je ook van look kunt veranderen. Binnen 30 seconden is het apparaat op temperatuur en klaar om te gebruiken. Er zit een 3 meter lang draaibaar snoer bij en de tang maakt gebruik van intelligente opiheat technologie. 

✓ Wafeltang met verstelbare draaiknop
✓ Creëert 4 verschillende wavy styles
✓ Temperatuur: maximaal 210 °C

waver krultang
Haibu

5. BaByliss Pro 60 mm Wafeltang

Deze wafeltang van BaByliss beschikt over zwevende platen die drie keer zo hard en sterk zijn als andere tangen uit deze categorie. Het resultaat zijn perfecte waves die lang blijven zitten. De temperatuur is in te stellen op vijf verschillende warmtestanden. Het apparaat is makkelijk in gebruik door het meedraaiende snoer van 2,70 meter. Met deze waver krultang kun je hele kleine waves maken in je haar. Ideaal voor wanneer je naar een festival of feestje gaat!

✓ Wafeltang voor kleine waves in je haar
✓ Met zwevende platen die extra sterk zijn
✓ Temperatuur: tussen 140 en 230 °C

waver krultang
Bol.com

6. BaByliss Pro Titanium Waver Krultang

Wil jij grove beach waves creëren in je haar? Daar is deze beste wafeltang perfect voor! De haarstyling tool beschikt over een antislip handvat, een 2,70 meter lang, meedraaiend snoer en maar liefst 23 verschillende temperatuurstanden van 140 tot 220 °C. Het resultaat zijn grove wave krullen die perfect zijn voor een casual gelegenheid. De tang schakelt automatisch uit wanneer deze al een tijdje niet in gebruik is. Lekker veilig! En zo hoef je niet meer na te denken wanneer je het huis al verlaten hebt, of je de tang aan hebt laten staan of niet. 

✓ Wafeltang voor grove beach waves
✓ Schakelt zichzelf automatisch uit
✓ Temperatuur: tussen 140 en 210 °C

wafeltang haar
Bol.com

7. Mellian Wafeltang 3-delige Waver Krultang

Wil jij met je wafeltang ook perfecte krullen kunnen maken? Met dit apparaat is dat mogelijk! Bij deze waver krultang zitten namelijk 2 krultang opzetstukken van 32 mm & 25 mm. Naast deze opzetstukken zit er ook een hittebestendige handschoen bij en een luxe box. Met deze tang creëer je de beste waves én krullen van salonkwaliteit. Er zit een LCD-scherm op waarop je de temperatuurstand kunt zien en er zit ook een 360 graden draaibaar snoer bij, zodat de haartool gemakkelijk in gebruik is. 

✓ Wafeltang met 2 extra krultang opzetstukken
✓ Creëert waves en krullen van salonkwaliteit
✓ Temperatuur: tussen 60 en 220 °C

Bol.com

8. Bombé Waver Wafeltang Baby Pink

Krijg jij niet de juiste waves met een krultang? Gebruik dan deze wafeltang waarmee je glanzende beachy waves kunt maken in een paar minuten. Deze waver krultang beschikt over een LCD scherm, 25 mm cilinders voor een speelse look en een 360 graden draaibaar snoer. Op de platen zit toermalijn keramisch glazuur voor een glanzende finish van je waves. Tevens wordt er een borstel, haar clips en een handschoen bijgeleverd. De tang is binnen 60 seconden klaar voor gebruik.

✓ Wafeltang met 25 mm cilinders 
✓ Creëert golvend haar met een speelse look
✓ Temperatuur: tussen 80 en 210 °C

Hoe gebruik je een wafeltang?

Een wafeltang is best makkelijk te gebruiken. Pak een pluk haar en breng de wafeltang een paar centimeter vanaf de haarkruin aan op de lok. Klap de tang dicht en laat deze een paar seconden op dezelfde plek zitten, zodat de golven gevormd kunnen worden. Klap de wafeltang daarna weer open en breng de tang vervolgens een stukje lager aan op je lok. Net zolang tot je de hele lok golvend hebt gemaakt. Dit herhaal je iedere keer op een nieuwe haarlok. Net zolang tot je je hele haar hebt gedaan.

Wat is de beste wafeltang?

De beste wafeltang volgens ons onderzoek is de BaByliss The Crimper 2165CE. Deze kreeg de meest positieve online reviews bij meerdere webwinkels, zoals Bol.com en Coolblue. Gebruikers zijn voornamelijk blij met de volume die het je haar geeft en het mooie effect. Ook blijven de krullen na gebruik lang in je haar zitten. De professionele krultang maakt de mooiste wafelkrullen. Er zitten 10 verschillende temperatuurstanden op, net als een keramische coating voor hittebescherming van je haar. Ook zit er een extra lang snoer bij, wat natuurlijk altijd handig is!

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Wil je de beste wafeltang aanschaffen, dan moet je van te voren met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten op welke temperatuur je de tang maximaal kunt instellen. Voor dik haar is namelijk een hoge temperatuur, zoals 210 graden, perfect. Voor dun haar heb je een lagere temperatuur nodig. Vaak geldt ook dat hoe professionele de haarstyling tool is, hoe hoger je de temperatuur kunt instellen. 

Ten tweede is het belangrijk om altijd de online reviews te checken. Zijn gebruikers blij met het product? Voldoet het product aan de verwachtingen? Gelukkig kun je bijna altijd wel eerlijke online reviews lezen. En als laatste is het belangrijk om van te voren goed te weten welke eigenschappen je belangrijk vind. Moeten de platen keramisch zijn of is een keramische coating ook goed? En wil je grote of kleine wafelkrullen creëeren? Dan moet je natuurlijk goed kijken welke krullen de wafeltang kan creëren.

Welke wafeltang is het beste voor kort haar?

Op zoek naar de beste krultang voor kort haar? Dan wil je natuurlijk een tang die niet te breed is, zodat je haar goed door de tang bewerkt kan worden en er geen rare wafelkrullen ontstaan die niet helemaal af zijn. Je kunt dan het beste de Remington ProLuxe Wave Krultang gebruiken. Hier zit namelijk een draaiknop op waarmee je de diepte van de waver kunt veranderen. Voor kort haar heb je niet zo’n grote diepte nodig. Er zitten 4 verschillende wavy styles op waarmee je dus ook van look kunt veranderen. De temperatuur is in te stellen op maximaal 210 graden. Er zit een extra lang snoer bij van 3 meter en binnen 30 seconden is het apparaat klaar voor gebruik!

Aanbevolen artikelen