6x de meest gewilde stijlborstels van het moment

stijlborstel

Een stijlborstel is een haarstyling tool die is ontworpen om het haar glad te maken en te stijlen, zonder dat er een goede stijltang aan te pas komt. Het lijkt op een gewone haarborstel, maar bevat hitte-elementen die het haar stijl maken terwijl je je haar borstelt. Stijlborstels zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen je veel tijd besparen bij het stijlen van je haar. Het enige wat je hoeft te doen is je haar in secties verdelen en de stijlborstel hier overheen borstelen, vanaf de wortels tot de uiteinden. Hou de borstel niet te lang op dezelfde plek om schade aan het haar te voorkomen. Hoewel stijlborstels minder schade aan het haar veroorzaken dan stijltangen, gebruiken ze nog steeds hitte en kunnen ze het haar alsnog beschadigen. Gebruik daarom altijd een hittebeschermer voordat je begint met stijlen en vermijd overmatig gebruik. 

beste stijlborstel
Bol.com

1. Philips StyleCare Essential Stijlborstel

Nog een goede stijlborstel met de meest positieve reviews is de Philips StyleCare Essential Borstel. Deze haarstyling tool is voorzien van een Toermalijn-keramische laag die je haar beschermt tegen de hitte en zorgt voor glad, glanzend en pluisvrij haar. De ThermoProtect-Technologie zorgt voor een constante temperatuur om oververhitting te voorkomen. Er zitten twee temperatuurstanden op: 170°C en 200°C. Ook is de borstel gebruiksklaar binnen 50 seconden. 

✓ Temperatuur: 170°C en 200°C
✓ Meest positieve reviews op Bol.com
✓ Voorzien van Toermalijn-keramische laag

Bol.com

2. BaByliss Air Style Multistyler

Als je niet alleen op zoek bent naar een stijlborstel, maar ook naar andere manieren om je haar te stylen, dan is deze multistyler wellicht een optie! Deze borstel beschikt over meerdere opzetstukken, waardoor het naast een stijlborstel ook een föhnborstel kan zijn die wat meer volume kan geven aan je haar. Er zit ook een blaasmond bij die je haar kan laten drogen en een conisch opzetstuk voor een springerige slag in het haar. Deze borstel heeft ook heel veel positieve reviews. 

✓ Twee temperatuurstanden
✓ Veel positieve reviews op Bol.com
✓ Multistyler met meerdere opzetstukken

stijlborstel
Bol.com

3. BaByliss Smoothing Heated Brush Stijlborstel

Dit bekende merk beschikt niet alleen over BaByliss stijltangen, maar ook over BaByliss stijlborstels! Deze Smoothing Heated Brush is misschien nog wel de meest populaire stijlborstel van dit merk. Hiermee maak je je haar stijl mét een beetje volume. De borstel beschikt over een unieke combinatie van drie verschillende borstelpinnen: verwarmde keramische borstelpinnen, flexibele borstelpinnen en harde borstelpinnen. Deze zorgen samen voor een optimaal resultaat. Door ionentechnologie word je haar pluisvrij en nóg gladder. 

✓ Temperatuur: 160°C, 180°C en 200°C
✓ De oppervlakte van de stijlborstel is extra groot
✓ Geavanceerd verwarmingselement

stijlborstel
Bol.com

4. ISO Professional Elektrische Stijlborstel

Deze stijlborstel van ISO is een unieke styling brush waarmee je je haar mooi kan stijlen. Door ionentechnologie wordt je haar pluisvrij gemaakt en wordt je haar niet statisch. De infrarood technologie zorgt ervoor dat de warmte dieper in je haar dringt en je haar langer stijl blijft. De styling brush is verstelbaar van 80°C tot 230°C en is daardoor geschikt voor ieder haartype; van dun tot dik. Ook fijn: er zit een easy grip op waardoor de borstel makkelijk in je hand ligt. 

✓ Temperatuur: 80°C tot 230°C
✓ Ionentechnologie en infrarood technologie
✓ Automatische uitschakelstand

stijlborstel
Bol.com

5. Revamp Progloss Warmteborstel

Ook deze stijlborstel is een soort multistyler. Je kunt hiermee namelijk je haar drogen, borstelen, stylen en vormgeven. Er zitten drie verschillende hitte-en luchtstanden op en de keramische borstelharen beschikken over een Progloss coating. Deze geeft een natuurlijke glans aan je haar en zo wordt je haar ook beschermd tegen de hitte. Ionen technologie zorgt voor pluisvrij haar en de stijlborstel heeft een compact, lichtgewicht design. 

✓ Temperatuur: 0°C tot 210°C
✓ Progloss coating voor glanzend haar
✓ Ionen technologie & keramische borstelharen

Bol.com

6. Remington Keratin Protect Stijlborstel

Last but not least moeten we je nog even vertellen over deze Remington stijlborstel. Deze unieke borstel is verrijkt met keratine en amandelolie voor nóg sterker en gezonder haar. De Keratin Protect Straight Brush is een stijltang en borstel in één en is speciaal ontworpen voor tijdbesparend stijlen. Met drie temperatuur instellingen tot 230°C kun je de temperatuur precies afstemmen op je haartype. Door ionentechnologie blijft je haar pluisvrij en de grote keramische borstelt zijn gemaakt om je haar in één keer te stijlen. 

✓ Temperatuur: 150°C , 190 °Cen 230°C
✓ Grote keramische borstels om in één keer te stijlen
✓ Keramische coating verrijkt met keratine en amandelolie

Hoe gebruik je een stijlborstel?

Een stijlborstel is best makkelijk te gebruiken. Zorg er eerst voor dat je je haar hebt doorgekamd. Stel vervolgens de temperatuur in van de borstel en wacht tot deze helemaal is opgewarmd. Borstel vervolgens langzaam met de stijlborstel door het haar, van de wortels richting de uiteinden. Doe dit lok voor lok en gebruik een paar seconden per lok om de warmte te laten doordringen. Wil je je haar nog gladder maken? Herhaal deze stap dan nogmaals. Na gebruik is je haar helemaal steil. Goed om te weten: een stijlborstel gebruik je alleen op droog haar. Gebruik deze tool dus niet om je kwetsbare, natte haar droog te maken. Dan beschadigd het namelijk erg snel!

Wat is het verschil tussen een stijltang en een stijlborstel?

Een stijlborstel kun je zien als een stijltang, maar dan ook met de functie van een haarborstel in één. Een stijlborstel gebruik je op een lage temperatuur en daardoor bereikt deze niet het effect van een stijltang op je haar. Het voordeel is dat je haar hierdoor minder beschadigd en deze dus beter is voor je haar. Hoe minder hitte, hoe beter dit natuurlijk is voor je haar. Met een stijlborstel wordt je haar dus wellicht iets minder glad, maar het resultaat ziet er wel natuurlijker en volumineuzer uit. Nog een belangrijk verschil is dat bij de stijlborstel de borstelharen verwarmd worden. Bij de stijltang zijn dit natuurlijk de platen. 

Wat is de beste stijlborstel?

De beste stijlborstel volgens ons onderzoek is de Philips StyleCare Essential Stijlborstel. Deze kreeg de beste online reviews bij meerdere webwinkels, zoals Bol.com en Coolblue. Gebruikers zijn vooral positief over hoe snel het apparaat het gewenste resultaat geeft ten opzichte van een stijltang. Ook zijn ze blij met het resultaat: stijl haar maar nog steeds met veel volume en dus niet te plat. De borstel is ook voorzien van een toermalijn-keramische laag om je haar te beschermen tegen de hitte. Door ThermoProtect-Technologie heeft de borstel een constante temperatuur. Er zitten twee temperatuur standen op van 170 en 200 graden. Geschikt voor dun én dik haar!

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Wil je een stijlborstel kopen, dan moet je van te voren met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste is het belangrijk wat de materiaal en structuur van de borstelharen zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld van kunststof of keramiek zijn. Een borstel op keramische basis zorgt voor een betere hittebescherming en meer glans. Ten tweede is de temperatuur instelling belangrijk. Hoe dikker haar je hebt, hoe hoger de temperatuur vaak moet staan om het gewenste resultaat te krijgen. Bij een stijlborstel geldt wel dat je over het algemeen een lagere temperatuur nodig hebt, van zo’n 150 graden voor dun haar en maximaal 200 graden voor dik haar. 

Wil je met een stijlborstel meer kunnen dan alleen je haar stijlen? Kies dan voor een multistyler. Zo’n tang beschikt over meerdere opzetstukken, zodat je ook meer volume, slag of krullen in je haar kunt maken. En dat allemaal met één product! Nog meer eigenschappen om rekening mee te houden zijn de opwarmtijd, het gewicht en de lengte van de kabel. Heb je pluizig haar? Dan kun je een stijlborstel met ionentechnologie gebruiken. De ionische functie voorkomt dat je haar elektrisch geladen wordt tijdens het stijlen. 

Aanbevolen artikelen