De beste shampoos tegen haaruitval (top 7)

beste shampoo tegen haaruitval

Als je last hebt van haaruitval, kun je er baat bij hebben om een shampoo tegen haaruitval te gebruiken. Dit is een van de middelen om de conditie van je haar te verbeteren en om (nieuwe) haargroei te stimuleren. In veel van deze shampoos zitten bepaalde haargroei stimulerende ingrediënten, zoals cafeïne. Naast het gebruiken van de beste shampoo tegen haaruitval kun je ook haargroei lotion, de beste haar supplementen of de beste haarvitamines proberen. Haarvitamines zijn voedingssupplementen met belangrijke bouwstoffen om weer gezond haar te krijgen. Shampoos zijn makkelijk in gebruik en zorgen in combinatie met andere anti-haaruitval middelen vaak voor een goede effectiviteit. Ben jij benieuwd naar de beste shampoos tegen haaruitval? Bekijk hieronder onze top 8!

beste shampoo tegen haaruitval
HairLust

1. Hair Grow Perfect Shampoo voor mannen

De shampoo zonder siliconen is speciaal ontwikkeld voor mannen die last hebben van beginnend haaruitval. Deze beste shampoo tegen haaruitval bevat een mix van actieve stoffen, waaronder AnaGain. Het is klinisch bewezen door onafhankelijke laboratoria dat deze mix de haargroei kan stimuleren en de haardichtheid kan vergroten. Biologische aloë vera en rozemarijnolie voeden en stimuleren het haar en de hoofdhuid. Kortom: deze shampoo tegen haaruitval voor mannen draagt bij aan een gezonde haargroei en een hoofdhuid zonder irritaties.

beste natuurlijke shampoo
HairLust

2. Hair Split Fix Shampoo voor vrouwen

Dit is de beste shampoo tegen haaruitval voor vrouwen. Ideaal voor droog, breekbaar of beschadigd haar. Je haar wordt op een milde wijze gereinigd. Elke haarlok wordt hersteld om gespleten haarpunten en haarbreuk te voorkomen. Ook vormt de shampoo zonder sulfaten en parabenen een beschermend schild om je haarlokken, zodat het haar veerkrachtiger, gladder en glanzender wordt. Er zit ook cafeïne in om de circulatie naar de hoofdhuid te stimuleren. Heb je een gevoelige hoofdhuid? Dan kun je naast deze milde shampoo die door iedereen gebruikt kan worden ook een hoofdhuid scrub gebruiken tegen irritatie.  

beste shampoo tegen haaruitval
Douglas

3. DS Laboratories Revita Shampoo

Met deze anti-haaruitval shampoo maak je je haar vitaler en je haarzakjes gezonder. Ook stimuleert de shampoo de haargroei door een combinatie van verschillende ingrediënten. Zo zit er onder andere cafeïne, peptiden en procyanidin in. De shampoo is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. Of de shampoo tegen haaruitval écht werkt? Uit een klinische studie is gebleken dat maar liefst 90% van de mensen minder haaruitval ervaarden. 85% meldde een beter uiterlijk van het haar en 70% meldde een snellere haargroei. 

beste shampoo tegen haaruitval
Bol.com

4. Neofollics Hair Growth Shampoo tegen haaruitval

De Neofollics Hair Growth Stimulating Shampoo gaat haarverlies tegen en zorgt voor bevordering van de haargroei. De inhoud bestaat uit een klinisch bewezen combinatie van actieve ingrediënten. Het product is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Doordat de shampoo zo mild is, is hij geschikt voor dagelijks gebruik. Om het haar en de hoofdhuid te verzorgen zit er arganolie en Akkermuntolie in verwerkt. Ook is de Neofollics shampoo effectief tegen roos en zorgt het product voor dikker en voller haar. Kortom: dit is de perfecte basis voor gezondere haargroei en voor het voorkomen van haaruitval. 

haaruitval shampoo
Bol.com

5. Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo

Dat Kérastase een goed merk is, wist je waarschijnlijk al. Ook dit professionele haarverzorgingsmerk heeft een speciale lijn uitgebracht om haaruitval tegen te gaan. Deze Brain Nutri-Fortifiant Shampoo tegen haaruitval bevat Aminxil, een ingrediënt dat in de hoofdhuid trekt om de zwakke haarwortels te herstellen. Dit zorgt voor een vermindering van haaruitval. Na gebruik van deze shampoo breekt het haar 93,3% minder af. Ook reinigt en voedt het product je haar op een milde wijze. Je haar wordt veerkrachtiger en krijgt een gezonde, volle look. 

Holland & Barrett

6. Zarqa Magnesium Shampoo tegen haaruitval

Deze milde shampoo met magnesium ondersteunt de celvernieuwing door de hoofdhuid, wat zorgt voor een gehydrateerde hoofdhuid met vol haar. Dankzij cafeïne en Stimucap gaat de shampoo haaruitval tegen. De kans op irritaties is ook minimaal, omdat deze beste natuurlijke shampoo geen onnodige toegevoegde ingrediënten bevat. Het product is speciaal gemaakt voor mensen met futloos, dun haar en/of een gevoelige hoofdhuid. Het resultaat nadat je het product een aantal keer hebt gebruikt is voller haar met een natuurlijke glans en een irritatieloze hoofdhuid.

Kapperskorting

7. Mediceuticals Bioclenz Shampoo

De Mediceuticals Shampoo herstelt dunner wordend haar en gaat overmatig haarverlies tegen. Het ingrediënt triaminocoptinol draagt hieraan bij. Nog een ingrediënt van deze beste shampoo tegen haaruitval is nutracell. Dit stimuleert de bloedsomloop, zodat de hoofdhuid beter voedingsstoffen kan opnemen. Het ingrediënt Estrolin zuivert en ontgift de hoofdhuid. De shampoo tegen haaruitval is sulfaatvrij en zorgt voor voller en steviger haar en draagt ook tevens bij aan haargroei. De shampoo werkt het beste bij fijn tot normaal haar.

Veelgestelde vragen

Hoe goed werkt een shampoo tegen haaruitval?

Een shampoo tegen haaruitval versterkt het haar en stimuleert (nieuwe) haargroei. Hiervoor heb je wel een goede shampoo nodig die de juiste ingrediënten bevat. Naast een shampoo gebruiken zijn er nog meer manieren om haaruitval tegen te gaan, zoals haarvitamines slikken en bepaalde haarlotion en serum gebruiken. Een combinatie van deze manieren is vaak het meest effectief wanneer je last hebt van veel haaruitval. Echter kan haaruitval ook genetisch bepaald zijn of kan een ziekte de oorzaak zijn. In dat geval maakt een shampoo tegen haaruitval niet veel verschil.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval bij mannen? 

Voor mannen is haaruitval erg vervelend. Omdat mannen vaak kort haar hebben, is dit eerder zichtbaar dan bij vrouwen. Mannen kunnen baat hebben bij een goede shampoo zonder sulfaten en met actieve ingrediënten die zorgen voor een effectieve werking tegen haaruitval. Bijvoorbeeld de Hair Growth & Repair Shampoo van HairLust. Dit is een shampoo zonder agressieve ingrediënten en met AnaGain en biologische rozemarijn waarvan bekend is dat deze de haargroei stimuleren en de hoofdhuid voeden.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval bij vrouwen?

Vrouwen kunnen net als mannen last hebben van haaruitval. Wanneer je merkt dat je meer haar verliest dan voorheen, kan je baat hebben bij de beste shampoo tegen haaruitval voor vrouwen. Ga in dat geval bijvoorbeeld voor de Hair Growth & Repair Shampoo van HairLust. Deze is speciaal gemaakt voor vrouwen die struggelen met haarverlies. Er zit cafeïne in, wat helpt om de bloedsomloop te versterken zodat de haarzakjes genoeg voedingsstoffen krijgen.

Aanbevolen artikelen