7x de beste mini stijltangen voor kort haar (of op reis)

beste mini stijltang

Een mini stijltang is onwijs handig wanneer je op reis bent. De stijltang past gemakkelijk in je handbagage en ook is een reis stijltang vaak draadloos wat ook zo zijn voordelen heeft. Een stijltang met stoom is namelijk erg zwaar. Een gemiddelde kleine stijltang is ongeveer 15 tot 20 cm lang. Dat is veel kleiner dan de lengte van een gemiddelde stijltang, namelijk 25 tot 30 cm. De beste mini stijltang is ook enorm handig voor mensen met kort haar. De platen van een kleine stijltang zijn natuurlijk een stuk kleiner dan een ‘normale’ stijltang. Zo klein dat zelfs mensen met erg kort haar er hun haar mee kunnen stijlen. Ben jij op zoek naar zo’n handige stijltang in een klein formaat? Wij hebben een top 7 gemaakt met daarin de beste stijltangen met een mini formaat! 

mini stijltang
Bol.com

1. Revamp Progloss Liberate Draadloze Mini Stijltang

De Revamp Progloss Liberate is de perfecte reis stijltang om overal mee naar toe te nemen. Door het compacte formaat kun je heel gemakkelijk onderweg je haar bij werken. De beste mini stijltang is slechts 21 cm lang en kan door de hittebestendige hoes die erbij wordt geleverd gemakkelijk mee in je handbagage of handtas.

Je kunt de haarstyling tool tot wel 30 minuten draadloos gebruiken. Er zitten drie temperatuurstanden op van 160 °C, 180 °C en 200 °C. De keramische platen beschikken over een Progloss coating. Ze zijn verrijkt met keratine-, argan- en kokosnootolie. Dat geeft je haar een extra glans! Er zit tevens ionentechnologie op, wat je haar mooi pluisvrij maakt. 

Je betaalt er iets meer voor dan een gemiddelde kleine stijltang, maar daar krijg je dan ook wel kwaliteit voor terug. De tang is ondanks zijn formaat erg krachtig en kun je op een relatief hoge temperatuur zetten in vergelijking met andere tangen met een klein formaat. Maar onthou: de tang is wellicht niet zo krachtig als een gewone stijltang. 

✓ Beste mini stijltang voor op reis
✓ 30 minuten draadloos te gebruiken
✓ Drie temperatuurstanden (160 °C, 180 °C en 200 °C)
– Net iets prijziger, maar nog betaalbaar

5/5
draadloze stijltang
Bijenkorf

2. ghd Cordless Styler Unplugged

Waar de meeste mini stijltangen qua kracht en kwaliteit veel te wensen over laten, is de ghd Cordless Styler Unplugged alles wat je wél mag verwachten. Dit is namelijk een hele krachtige snoerloze stijltang. Geavanceerde lithiumbatterijen zorgen voor krachtige prestaties bij een constante temperatuur van 185°C.

Door het handige, kleine formaat en het feit dat je hem draadloos kunt gebruiken, kun je hem makkelijk meenemen op reis of onderweg gebruiken. Door de korte platen is dit ook een goede stijltang voor kort haar. Door het relatief grote handvat heb je namelijk extra veel grip. En dat helpt je om de mooiste korte coupes te maken. Er zit een oplader bij waarmee je hem onderweg kunt opladen en een hittebestendige case. De kleine stijltang is 20 minuten draadloos te gebruiken en binnen 2 uur is hij weer opgeladen. 

Ook fijn is de slimme batterij indicator met maar liefst 5 niveaus. Zo krijg je een goede indruk van hoe lang de tang nog meegaat. De gladde platen beschikken over een hoogglans coating die zorgen voor extra glans in je lokken. Het enige nadeel is dat deze beste mini stijltang erg prijzig is. Voor de beste kwaliteit moet je wat over hebben!

✓ Beste stijltang voor kort haar
✓ Constante temperatuur van 185 °C
✓ 20 minuten draadloos te gebruiken
– De stijltang is erg prijzig

4.8/5
kleine stijltang
Bol.com

3. Max Pro XS Mini Stijltang

Nog een zeer krachtige mini stijltang die zeker niet in de top 3 mag ontbreken, is de Max Pro XS Mini Stijltang. De volledig titanium platen zorgen voor een goede warmtebegeleiding en beschermen het haar tegen extreme hitte tijdens het stijlen. Omdat de platen zijn afgerond, kun je je lokken er ook makkelijk mee krullen. Ook zit er ionentechnologie op, wat zorgt voor pluisvrij haar.

De kleine platen van de Max Pro stijltang zorgen ervoor dat je dicht bij de haaraanzet kunt komen. Daarom is deze stijltang ook zeer geschikt voor kort haar en voor kroeshaar. Door het compacte formaat van 20 cm past deze gemakkelijk in je handtas. Het enige nadeel is dat deze kleine stijltang niet draadloos is. Je kunt hem dus onderweg niet zo gemakkelijk gebruiken, tenzij er een stopcontact in de buurt is. 

De stijltang is geschikt voor gebruik in het buitenland met de Dual Voltage. Tevens is het apparaat binnen 6 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik. De temperatuur kan oplopen tot 220 °C. De haarstyling tool krijgt een score van 4,6 uit 5 sterren op Bol.com (met 82 beoordelingen). Gebruikers van het product zijn vooral blij met de kwaliteit van het product. Hij warmt snel op en werkt gewoon heel erg goed, ondanks zijn formaat!

✓ Beste prijs/kwaliteit verhouding
✓ Compact formaat van 20 cm
✓ Temperatuur in te stellen op: 220 °C
✓ Ideaal voor kort haar en op reis
– Helaas geen draadloze stijltang

4.6/5
mini stijltang
Bol.com

4. Beurer HS20 Reis Stijltang

Wil jij graag een draadloze mini stijltang die niet al te duur is? Deze Beurer HS20 Straightener valt precies in dat rijtje! Er zitten drie variabele temperatuurinstellingen op van 160 tot 210 °C. Je kunt hem binnen 2 uur opladen en vervolgens 30 minuten lang draadloos gebruiken. Perfect voor op reis, voor onderweg of een overnachting op een festival. 

De kleine stijltang beschikt over een coating van keramiek en toermalijn dat zorgt voor een goede warmebegeleiding. Het haar wordt zo goed beschermd tegen oververhitting en beschadiging. Er zit een hittebestendige beschermkap bij zodat je hem zo nog makkelijker kunt meenemen. 

De reis stijltang krijgt op Bol.com een score van 3,6 uit 5 sterren. De kleine haarstyling tool is lekker betaalbaar en dat is een grote pluspunt. Maar volgens gebruikers van het product is de tool snel weer leeg en moet je hem dus na gebruik weer snel opladen.

✓ Kleine stijltang van 21,8 cm
✓ 30 minuten draadloos te gebruiken
✓ Temperatuur: 160 – 210 °C
– Je moet hem redelijk snel weer opladen

3.6/5
stijltang voor kort haar
Bol.com

5. ghd Gold Mini Styler Voor Kort Haar

Zoek jij de perfecte stijltang voor kort haar, dan is de ghd Gold Mini Stijltang een ideale optie. Deze ghd stijltang is wat minder geschikt om mee te nemen op reis, vanwege de lengte van 35 cm. Daarentegen heeft de stijltang hele smalle platen en is daarmee ideaal voor precisiestyling van bijvoorbeeld pony’s en kort haar. 

De platen van keramiek zorgen ervoor dat je lokken niet worden blootgesteld aan een te hoge temperatuur. Ook warmt deze stijltang voor kort haar zich razendsnel op: binnen 30 seconden is deze klaar voor gebruik. De stylingtools van ghd werken op een constante temperatuur van 185 °C, zo ook deze. De stijltang is speciaal ontworpen voor een duurzame styling van alle haartypes. 

Fijn om te weten: er zitten afgeronde platen op, waarmee je naast stijlen ook je korte haar kunt krullen. Helaas is de stijltang niet draadloos, dus je moet hem elke keer met een snoer gebruiken. Ook betaal je er best wat voor, maar daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug. Ideaal als je alleen maar het beste voor je kort haar wilt. 

✓ Perfect voor kort haar, pony’s en precisiestyling
✓ Minder handig voor op reis (lengte: 35 cm)
✓ Eén temperatuurstand van 185 °C
– Geen draadloze stijltang

3.6/5
mini stijltang kort haar
Bol.com

6. BaBylissPRO BAB2050E Mini Stijltang

Zoek je een simpele reis stijltang om mee te nemen? Dan is deze BaByliss stijltang perfect voor jou. De stijltang heeft een lengte van 15 cm (dat is kleiner dan de stijltangen die hierboven zijn benoemd). Uniek zijn de zeer smalle platen van 13 mm breed. Hiermee kun je een zeer precieze styling uitvoeren, wat heel handig is voor kort haar of het bijwerken van je pony. 

Binnen 30 seconden is de kleine stijltang opgewarmd tot 200 °C. Dat is tevens ook de enige temperatuurstand die deze tool heeft. De platen hebben een keramische coating. Hiermee wordt het haar beschermd tegen de hitte van de stijltang tijdens het stijlen. 

De mini stijltang doet goed zijn werk, is handig mee te nemen en kun je met kort haar dus ook gebruiken. De Dual Voltage functie is ook erg handig. Hiermee kun je hem overal ter wereld gebruiken. De reis stijltang is helaas niet draadloos en er worden geen accessoires bijgeleverd. Daarentegen heeft deze wel een fijne prijs. 

✓ Smalle platen voor een precieze styling
✓ Zeer compact met een lengte van 15 cm
✓ Eén temperatuurstand van 200 °C
– Geen draadloze stijltang

3.5/5
Bol.com

7. Remington S2880 Kleine Stijltang

Nog een handige mini stijltang voor op reis is deze Remington stijltang. Met een lengte van slechts 15 cm kun je hem heel makkelijk meenemen in je handbagage of handtas. Door de snelle opwarmtijd is de tool binnen 60 seconden opgewarmd op 200 °C. Dit is tevens de enige temperatuurstand die deze kleine stijltang heeft. 

De platen beschikken over een Advanced Ceramic coating. Hierdoor zit er 10x meer keramiek in de coating dan normaal. glijdt de tang heel gemakkelijk door het haar. Een fijne pluspunt is de hittebestendige etui die je erbij geleverd krijgt. Na gebruik onderweg kun je hem hier gelijk in opbergen. De mini stijltang beschikt niet over afgeronde platen. De stijltang is dus alleen geschikt voor het stijlen van je haar, en dus niet voor het maken van krullen. 

Goed om te weten: de stijltang heeft een snoer en is dus niet draadloos

✓ Zeer klein door de lengte van 15 cm
✓ Eén temperatuurstand van 200 °C
✓ Platen met keramische coating
– Geen draadloze stijltang

3.5/5

Wanneer komt een mini stijltang van pas?

Een mini stijltang kan in verschillende situaties van pas komen. Thuis stijl je je haar vaak met een goede stijltang, deze zijn over het algemeen heel krachtig. Ook zijn deze vaak 25 tot 30 cm lang. Een mini stijltang is handig om mee te nemen, aangezien de lengte van deze stijltangen vaak tussen de 15 en 25 cm ligt. Dat is een stuk kleiner dan een normale stijltang! Daardoor kun je deze stylingtools makkelijker meenemen in je handbagage of handtas, zonder dat ze enorm veel ruimte innemen.

Een kleine reis stijltang is ook heel handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld een festival met overnachting. Deze zijn namelijk ook draadloos verkrijgbaar. Je kunt ze dan tot maximaal 30 minuten draadloos gebruiken en vervolgens kun je ze weer opladen. 

Een mini stijltang is ook heel handig voor kort haar. Een lange stijltang is vaak heel lomp in gebruik als je niet zo veel haar hebt om te stijlen. Je kunt dan beter een kleine stijltang voort kort haar gebruiken. Deze beschikken vaak over hele smalle platen, zodat je heel precies en netjes kan werken. Zo’n stijltang is ook heel handig voor bijvoorbeeld het bijwerken van je pony. En vooral een kleine stijltang met een groot handvat werkt het beste. Hierdoor heb je namelijk maximale grip waarmee je makkelijker kan stijlen. De meeste mini stijltangen hebben namelijk een klein handvat, die zijn iets lastiger te gebruiken tijdens het stijlen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

  • Een mini stijltang is over het algemeen niet zo krachtig als een normale stijltang
  • Denk van te voren goed na of je een draadloze stijltang wilt of niet
  • Hoe krachtiger de stijltang is, hoe meer je daarvoor moet betalen
  • Voor even je haar bijwerken onderweg heb je niet zo’n krachtige stijltang nodig
  • Een stijltang voor kort haar beschikt over smalle platen voor precisiestyling
  • Voor kort haar is een groot handvat fijn voor meer grip tijdens het stijlen

Wat is de beste mini stijltang voor op reis?

De beste mini stijltang is de Revamp Progloss Liberate. Deze tang is namelijk slechts 21 cm en daardoor kun je deze heel makkelijk meenemen op reis. Dat wordt je ook nog extra makkelijk gemaakt door de hittebestendige hoes die je erbij geleverd krijgt. Wat deze kleine stijltang zo goed maakt? Je kunt hem tot wel 30 minuten draadloos gebruiken, er zitten drie temperatuurstanden op en de keramische platen beschikken over verzorgende oliën. Je betaalt er iets meer voor, maar dan krijg je daar wel een hele krachtige reis stijltang voor terug die je zonder snoer kunt gebruiken. 

Wat is de beste mini stijltang voor kort haar?

De beste stijltang voor kort haar is de ghd Cordless Styler Unplugged. De korte platen zijn heel handig voor het stijlen van kort haar. Bovendien heb je door het relatief grote handvat extra veel grip, waardoor precisiestyling makkelijker is. De kleine stijltang is 20 minuten draadloos te gebruiken. Heel handig, want dan heb je tijdens het stijlen geen last van een snoer waar je de hele tijd aan moet trekken. Ook fijn is dat deze stylingtool erg krachtig is en werkt op een constante temperatuur van 185°C. Het enige nadeel is dat deze kleine stijltang erg prijzig is. Voor de beste kwaliteit moet je wat over hebben!

Aanbevolen artikelen