Dit zijn de 8 beste krultangen van 2024

beste krultang 2024

Om mooie krullen in je haar te kunnen maken heb je een goede krultang nodig. Je kunt hiermee verschillende krullen maken, bijvoorbeeld beach waves, grove krullen, kleine krullen of zelfs wafels in je haar. Dit zijn allemaal verschillende looks die je op diverse gelegenheden kunt dragen. Wat je favoriete look ook is; voor iedere type krul hebben wij de beste krultangen van 2024 hieronder op een rij gezet. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding en de online reviews die de krultangen hebben gekregen op verschillende websites. Zo kun je ze makkelijk vergelijken met elkaar en vind je uiteindelijk sneller je favoriet in 2024! 

Mijn zoektocht naar de beste krultang

Van alle haarstyling tools zijn krultangen verreweg mijn favoriet. Ik draag mijn haar namelijk het liefst in krullen, want op de een of andere manier staat mij dat beter dan stijl haar. Ik heb ook een aantal föhnborstels geprobeerd, maar de krullen die je daarmee kan maken blijven bij mij helaas niet lang zitten. Ik heb dan ook zeer dik haar van nature dat duidelijk de hoge temperatuur van een goede krultang nodig heeft. Gelukkig blijven die krullen wel lang zitten! Mocht je daar nog enkele tips voor nodig hebben; deze vind je onderaan deze pagina. 

Mijn zoektocht naar een fijne krultang begon jaren geleden. Ondertussen heb ik al een paar krultangen versleten en heb ik daar ook een favoriet tussen gevonden. (Deze heb ik ook opgenomen in deze lijst!). Maar toch blijf ik nog steeds op zoek naar de beste krultang en die zoektocht zal niet zo snel eindigen. Ik ben namelijk altijd benieuwd naar nieuwe haarstyling tools. Wanneer ik weer een nieuwe krultang als beste heb getest, zal ik deze opnemen in deze lijst. Zo blijft deze lijst altijd actueel!

Mijn voorwaarden voor een goede krultang:

  • Volledige keramische platen (i.p.v. een keramische coating)
  • De temperatuur van de krultang is in te stellen op 210 ºC
  • De krultang is gebruiksvriendelijk en ligt goed in de hand
  • De krullen blijven na gebruik lang in model zitten
beste krultang 2024
Bol.com

1. Ghd Curve® Soft Krultang (32 mm)

De beste krultang van 2024 is zonder twijfel de Ghd Curve® Krultang van 32 mm. Deze professionele krultang beschikt over alle eigenschappen die een goede krultang moet hebben. Zo is de tang volledig keramisch, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Hierdoor is de kans zeer klein dat je haar beschadigd raakt. 

Alle stylingtools van ghd werken op een constante temperatuur van 185 °C. Je kunt dus helaas geen andere temperatuur instellen. Echter is deze krultang speciaal ontworpen voor een duurzame styling van alle haartypes. Er zit ultra-zone technologie op, waardoor de krultang zich kan aanpassen aan jouw haar en je manier van krullen. De temperatuur wordt ook 250 keer per seconde gecontroleerd. 

Het resultaat na gebruik? Grove, elegante krullen met veel volume. Binnen 25 seconde is de tang klaar voor gebruik en na 30 minuten schakelt de tang zich automatisch uit. Het enige nadeel? De prijs is hoog, vooral in vergelijking met de andere beste krultangen op deze pagina. Maar daar krijg je dan ook veel voor terug!

✓ Professionele krultang met luxe design
✓ De tang is volledig keramisch
✓ Zeer weinig kans op haarbeschadiging
– De prijs is aan de dure kant

Constante temperatuur: 185 °C

4.9/5
best geteste krultang
Bol.com

2. BaByliss Curling Tong C325E (25 mm)

En dan gelijk ook even een persoonlijke tip, want de BaByliss Krultang 25 mm heb ik namelijk als beste getest. Ik vind dit een hele fijne krultang, omdat je er hele mooie compacte krullen mee kunt maken. Ook merk ik dat ik veel volume in mijn haar krijgt na gebruik van deze BaByliss krultang. Dat krijg ik niet voor elkaar met een brede krultang! Daarom vind ik deze tang de beste koop van 2024. 

De tang is in te stellen op 10 verschillende temperatuurstanden van 110 tot 180 °C (en dus niet hoger dan dat!). Je zou dan denken dat de tang niet geschikt is voor dik haar, maar niets is minder waar. Ik heb zelf namelijk ook erg dik haar en mijn krullen blijven ontzettend goed zitten na gebruik. 

De grootste voordelen van deze goede krultang? Deze haartool is erg goedkoop en je kunt er veel volume mee creëren in je haar. Er zit ook een klem op, maar die gebruik ik zelf nooit. Het grootste nadeel is echter dat er wel een keramische coating op zit, maar de tang niet volledig keramisch is. Dat betekent geen optimale bescherming tegen de hitte tijdens het krullen. 

✓ Voor compacte krullen met veel volume
✓ De prijs van de tang is erg laag
– De tang is niet volledig keramisch

Temperatuur: 110 tot 180 °C

Persoonlijk getest door: Maaike

4.7/5
automatische krultang
Bol.com

3. Philips StyleCare Prestige BHB878/00

Een automatische krultang is dé nieuwste technologie op het gebied van haarstyling. Ideaal als je geen zin hebt om telkens dezelfde beweging uit te voeren, namelijk stuk voor stuk je lokken om een tang heen te draaien. Deze tang doet dat namelijk allemaal voor jou! De beste automatische krultang van 2024 is de Philips StyleCare Prestige. Deze beschikt over keramische platen én ionentechnologie.

Deze beste krultang is qua temperatuur in te stellen van 170 tot 210 ºC. En door het speciale design hoef je niet bang te zijn dat je haar vast blijft zitten. Hoe het werkt? Pak een plukje haar en breng deze aan in de tang. Vervolgens krult de tang je lok op de temperatuur die je hebt ingesteld. Na een paar seconden is de lok klaar en hoor je een geluidje. Het is in het begin even oefenen, maar daarna is het krullen van je haar zo gedaan.

De Philips krultang krijgt op Bol.com een score van 4,5 uit 5 sterren (met 216 reviews). Dat is een hele goede beoordeling! Gebruikers zijn vooral blij met de mooie krullen die je krijgt met relatief weinig werk. Ook vinden zij het fijn dat je de richting van de krullen kunt aanpassen. Een paar kleine minpuntjes zijn echter dat de tang minder geschikt is voor dik haar en je minder volume aan de haarwortels kunt creëren. 

✓ Roteert automatisch een krul in je haar
✓ Volledig keramische platen (& ionentechnologie)
✓ Design voorkomt vastzitten van haren
– Minder geschikt voor dik haar
– Minder volume aan de haarwortels

Temperatuur: 170 tot 210 °C

4.5/5
jose eber krultang
Bol.com

4. José Eber Giraffe Krultang (25 mm)

De José Eber Giraffe Krultang mag zich ook zonder twijfel één van de beste krultangen van 2024 noemen. Oké, van het unieke design met giraffe print je houden. Maar daarnaast is het een zeer professionele krultang. Ideaal als je je haar tijdens het krullen wil beschermen tegen hitte en uitdroging

De krultang is namelijk volledig keramisch. Dat houdt in dat je haar maximaal is beschermd tegen de hitte van de tang. Door gebruik van ionentechnologie wordt je haar gelukkig ook niet statisch of pluizig. En het resultaat na gebruik? Je kunt met deze tang van 25 mm prachtige, normale krullen creëren met veel volume. 

Deze José Eber krultang is de populairste krultang van dit merk; de online reviews van dit product zijn erg positief. Op Bol.com krijgt het haarstyling apparaat een score van 4,7 uit 5 sterren (met 16 beoordelingen in totaal). Gebruikers geven aan dat de krullen erg lang blijven zitten en ze noemen het hun beste aankoop ooit. 

✓ Volledig keramische krultang
✓ Geschikt voor normale krullen
✓ Met ionentechnologie
– De prijs is redelijk hoog

Temperatuur: tot 200 °C

4.5/5
Bol.com

5. CHI 2-in-1 Ceramic en Titanium Krultang

We kennen natuurlijk allemaal de fantastische stijltangen van CHI, maar wist je ook dat dit populaire merk ook beschikt over krultangen? De beste krultang van CHI is de CHI 2-in-1 Ceramic en Titanium Krultang. Deze beschikt over twee verschillende opzetstukken

Je kunt twee verschillende looks maken met dit haarstyling tool. Eén opzetstuk heeft een diameter van 25 mm (voor normale krullen) en het andere opzetstuk heeft een diameter dat afloopt van 25 tot 18 mm (voor beach waves). Deze krultang met opzetstukken is in te stellen op 5 verschillende temperaturen van 170 tot 215 °C. Er zit ook een hittebestendige handschoen bij.

Bijzonder aan deze goede krultang zijn de keramische staven die zijn gecoat met titanium. Dit is ook precies waar de stijltangen van CHI om bekend staan. De keramische staven zorgen voor een goede gelijkmatige verdeling van de hitte. De titanium coating is goed voor de duurzaamheid (zo gaat de tang langer mee!) en glijdt zo ook beter door het haar. Het resultaat? Prachtige, glanzende krullen. 

✓ Verrijkt met keramiek en titanium gecoat
✓ Inclusief 2 verschillende opzetstukken
✓ Zeer geschikt voor kort haar
– Niet geschikt voor lang of dik haar
– De krultang is best prijzig

Temperatuur: 170 tot 215 °C

4.4/5
beste krultang
Bol.com

6. Remington Keratin Protect CI83V6 Krultang

Wil je een keer wat anders creëren in je haar dan normale krullen? Ga dan voor de Remington Keratin Protect Krultang. Met deze beste krultang voor beach waves kun je hele unieke krullen creëren. De tang heeft een diameter van 19 tot 28 mm en beschikt over 5 temperatuurinstellingen van 150 tot 210 °C. Daarmee is deze geschikt voor zowel dun als dik haar. 

Omdat de tang van boven naar beneden varieert in qua breedte, kun je hele mooie losse krullen maken. Breng het begin van je lok aan op het brede stuk en rol de krul door richting het dunne stuk. Zo maak je de mooiste beach waves! Ook fijn is dat de krultang is verrijkt met keratine en amandelolie voor sterker en gezonder haar. Zo kun je zonder schuldgevoel iedere dag je haren krullen. 

Het grootste voordeel van deze beste krultang is het feit dat deze lekker goedkoop is. En daar krijg je best veel voor terug! Echter beschikt deze tang helaas niet over een keramische buis, maar wel over een keramische coating. Deze kan langzaam slijten bij veelvuldig gebruik en dat zorgt er na lange tijd voor dat je haar minder goed beschermd is tegen de hitte van de tang. 

✓ Ideaal voor het maken van beach waves
✓ Verrijkt met keratine en amandelolie
✓ De prijs is lekker laag
– De tang is niet volledig keramisch
– Geen ionentechnologie

Temperatuur: 150 tot 210 °C

4.3/5
beste krultang 2021
Bol.com

7. Carmen CT6350 3-in-1 Krultang

Wil je het liefst één krultang waarmee je drie verschillende krullen kunt creëren? Dan kun je het beste voor deze Carmen 3-in-1 Krultang gaan. Deze krultang beschikt namelijk over 3 verschillende opzetstukken. Het opzetstuk van 19 mm is ideaal voor het maken van kleine krullen. Het opzetstuk van 25 mm is perfect voor het maken van normale krullen en met het opzetstuk van 32 mm maak je mooie, grove krullen. 

De haartang beschikt ook over een keramische coating voor een egale warmteverspreiding. De buizen zijn dus helaas niet volledig keramisch. Dat betekent dat je haar niet volledig is beschermd tegen de hitte van de krultang. De keramische coating zorgt er echter wel voor een egale warmteverspreiding. 

De tang heeft nog een groot pluspunt: er zit namelijk een timer op die na de ingestelde tijd per haarlok automatisch begint te piepen. Je kunt deze timer instellen op 5, 8 of 10 seconden. Ook wordt er een handig opbergetui en hittebestendige handschoen bijgeleverd. 

✓ Krultang met drie opzetstukken
✓ Met handige ingebouwde timer 
– De tang kan zwaar in de hand liggen
– Niet volledig keramisch

Temperatuur: 130 tot 200 °C

4.3/5
Bol.com

8. Max Pro Twist (19 mm)

De meeste krultangen die in deze lijst staan hebben een diameter van 25 of 32 mm. Deze Max Pro Twist Krultang heeft echter een diameter van 19 mm. Hier kun je zeer compacte, kleine krullen mee creëren. Ideaal als je graag ook meer volume in je haar wil maken. 

Deze beste krultang voor kleine krullen is qua temperatuur in te stellen van 80 tot 220°C. Daarmee is deze tool geschikt voor zowel dun als dik haar. Tevens beschikt de tang over een volledig keramische buis. Dat is het beste als je je haar wil beschermen tegen de hitte. Ook een pluspunt: er wordt een hittebestendige handschoen bijgeleverd en de tang is binnen 4(!) seconden klaar voor gebruik. 

Op Bol.com krijgt de Max Pro Twist een score van 4,5 uit 5 sterren (uit 272 beoordelingen). Gebruikers geven aan dat zij vooral erg blij zijn met de krullen die super lang blijven zitten. De prijs valt bovendien ook erg mee. Zit er dan ook een minpunt aan deze krultang? Ja, de tang heeft geen Cooltip, dus gebruik van de handschoen is wel echt aan te raden. 

✓ De buis is volledig keramisch 
✓ Ideaal voor het maken van kleine krullen
– Geen Cooltip waar je de tang aan vast kan houden

Temperatuur: 80 tot 220 °C

4.3/5

Hoe blijven je krullen langer zitten?

Dit is een vraag die mij ook lang heeft bezig gehouden. Als je nou eenmaal je haar hebt gekruld, wil je natuurlijk ook dat deze krul zo lang mogelijk blijft zitten. Als iemand die al jaren haar lokken om de dag krult, heb ik hiervoor een aantal tips. De eerste tip is: krul je haar altijd zo snel mogelijk na het douchen. Dan bedoel ik niet wanneer je haar nog nat is, maar wel gelijk nadat deze helemaal is opgedroogd. Je krullen blijven zo veel langer zitten dan wanneer je hier langer mee wacht. 

Tijdens het krullen van je haar kun je het beste de krultang op een hoge temperatuur zetten. Hoe hoger de temperatuur, hoe beter je krullen blijven zitten. Maar let op: hoe hoger je de temperatuur instelt, hoe meer je je haar kunt beschadigen. Experimenteer vooral dus even met verschillende temperaturen en kijk bij welke temperatuur je het beste resultaat krijgt. 

Voeg na het krullen een haarstyling product toe aan je haar die je krullen fixeren. Ik zelf gebruik altijd een haarmousse en ik merk dat mijn krullen langer blijven zitten dan wanneer ik dit niet doe. Dit maakt namelijk je krullen een stuk stugger. Ga vooral zelf op zoek naar de beste haarmousse voor jouw haar. Voor mij is dit een hele goedkope, namelijk de Andrélon Perfecte Krul Haarmousse. Maar in plaats daarvan kun je ook een haarlak gebruiken. 

Zorg ervoor dat je je haar niet direct blootstelt aan wind of regen na het krullen. Dat betekent dat je het beste je haren even in een staart kunt dragen als je gaat fietsen of wandelen. Vooral direct na het krullen is dit heel belangrijk! Soms regent het buiten niet, maar is de lucht wel erg vochtig. Ook dan kun je het beste je haar even in een staart dragen. 

Welke krullen kun je maken met een krultang?

Met een krultang kun je veel verschillende krullen creëren; van kleine, compacte krullen tot grove, subtiele krullen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van diverse krullen die je kunt creëren met daarbij de krultang die dan het beste kunt gebruiken. 

kleine krullen

Kleine krullen

  • Krultang van 10 mm
compacte krullen

Compacte krullen

  • Krultang van 19 mm
normale krullen

Normale krullen

  • Krultang van 25 mm
grove krullen

Grove krullen

  • Krultang van 32 mm
elegant slag

Elegant slag

  • Krultang van 38 mm

Wat is de beste krultang van 2024?

Om de beste krultang te vinden voor je haar, moet je eerst weten welk type haar je hebt. Heb je dik haar? Dan zoek je een krultang die je kan instellen op een hoge temperatuur. Heb je dun haar? Dan is een hoge temperatuur minder belangrijk. Heb je kort haar? Dan gebruik je de beste krultang voor kort haar. Heb je beschadigd haar? Dan gebruik je het liefst een krultang die verrijkt is met keramiek, zodat de hitte goed verdeeld wordt en de kans kleiner is dat je haar beschadigd.

Welke krultang is door mij als beste getest?

Zelf heb ik verschillende krultangen getest en deze heb ik ook meegenomen in dit artikel. Qua haarstyling tools zijn krultangen namelijk echt mijn favoriet! Ik krul mijn haren om de dag en ik vind het altijd leuk om te experimenteren met een nieuwe haarstyling tool. De best geteste krultang is de BaByliss Krultang van 25 mm. Deze is van alle krultangen mijn favoriet! Hoewel de tang niet volledig keramisch is (en je haar dus niet optimaal beschermd tegen hitte), kun je met deze krultang wel ontzettend mooie, compacte krullen maken met extra veel volume.

Aanbevolen artikelen