7x de beste krultangen voor kort haar

krultang voor kort haar

Wil jij prachtige krullen creëren in kort haar? Dan is het heel belangrijk dat je de juiste en beste krultang voor kort haar gebruikt. Hoe korter je haar is, hoe dunner en kleiner de krultang namelijk moet zijn. Hoe zonde is het als je zomaar een tang aanschaft en er na het eerste gebruik achter komt dat deze helemaal niet geschikt is voor jouw haartype en  -lengte? Heb je een kort kapsel, dan is er ook minder haar om rond de krultang te wikkelen. Je kan met een mini krultang voor kort haar nauwkeuriger werken, krullen accentueren en verschillende stijlen creëren. Benieuwd welke variant perfect is voor jou? We zetten de beste krultangen voor korte haren voor je op een rijtje!

beste krultang voor kort haar
Bol.com

1. CHI 2-in-one Ceramic en Titanium

Wanneer je de mooiste krullen of golven in je haar wilt maken is de CHI krultang perfect. De professionele CHI 2-in-one Ceramic en Titanium tang wordt geleverd met twee keramische en titanium opzetstukken, een rechte staaf en een kegelvormig opzetstuk. Hierdoor creëer je eenvoudig de mooiste kleine tot middelgrote krullen of juist speelse golven.

De staven zijn ook relatief korter dan andere krultangen. Daardoor kun je gemakkelijker je korte haar krullen.

De titanium coating zorgt ervoor dat de tang eenvoudig door het haar glijdt en dat het haar tegelijkertijd beschermd is tegen de warmte. Ook ideaal aan deze mini krultang voor kort haar is dat er een thermische handschoen wordt meegeleverd. Hierdoor verbrand je je hand niet tijdens het krullen. 

✓ Twee keramische opzetstukken
✓ Hittebestendige handschoen
✓ Relatief korte staven t.o.v. andere krultangen
✓ Zeer geschikt voor korte kapsels

krultang voor kort haar
Bol.com

2. Max Pro Twist 19 mm Krultang

Wil je snel de mooiste krullen creëren in kort haar? Dan is de Max Pro Twist 19 mm misschien wel de beste variant! Hij warmt in slechts 4 seconden op dus je kan al snel aan de slag. Door de keramische staaf en de korte krultijd beperk je beschadigingen aan je haar tot het minimum.

Ook ideaal aan deze fijne tang is dat de temperatuur in te stellen is tussen 80°C – 220°C, hij beschikt over een LCD-display én dat hij voor kort haar en alle haartypes geschikt is. Het is daarnaast fijn dat hij automatisch uitschakelt na één uur. Wel zo veilig wanneer je in alle haast de tool uit vergeet te schakelen.

✓ Volledig keramische staaf
Hittebestendige handschoen
✓ Anti-pluis (ionen) technologie

krultang voor kort haar
Bol.com

3. Carmen CT4620 Chopstick Krultang

Wil jij een flinke bos met kleine krullen? Dan is de Carmen Chopstick Krultang iets voor jou! Deze chopstick krultang voor alle haarlengtes heeft een diameter van 10 mm, waardoor je gedurfde en kleine krulletjes kan maken. Ook is het mogelijk om spiraalvormige krullen of slag te creëren.

De tang heeft een temperatuur van 200 °C, die dankzij de keramische coating gelijkmatig wordt verdeeld. Het fijne van deze mini krultang voor kort haar is dat hij snel opwarmt en geschikt is voor alle haartypes én lengtes.

✓ Dunne krultang voor kort haar
360˚  meedraaiend snoer
✓ Keramische coating

Bol.com

4. Remington CI5318 Keratin Protect

Ben je als beginner op zoek naar een goedkope, goede én kleine krultang voor kort haar? Dan is de Remington CI5318 Keratin Protect tang met een diameter van 19 mm perfect! Door de aantrekkelijke prijs en het eenvoudige gebruik is dit product van Remington ideaal voor iedereen, maar vooral voor mensen die het nog niet gewend zijn om krullen te maken. Dit is dankzij de klem een stuk gemakkelijker.

De mini krultang voor kort haar van Remington beschadigt je haar niet doordat hij verrijkt is met keratine- en amandelolie. Je geniet hierdoor van mooie, strakke en glanzende krullen. Daarnaast warmt de tang in 30 seconden op, schakelt hij uit na één uur en beschikt hij over een meedraaiend snoer van 1,8 meter.

✓ Coating met keratine- en amandelolie
✓ 8 temperatuurstanden
✓ Ideaal voor kort haar

mini krultang voor kort haar
Bol.com

5. Esperanza 10 mm Krultang Voor Kort Haar

Wil je kleine, spiraalvormige krullen maken in jouw korte coupe? Dat kan met de Esperanza krultang met een diameter van 10 mm. Het maakt niet uit of je dun, beschadigd of geverfd haar hebt; dankzij de keramische coating krult deze dunne krultang eenvoudig alle haarsoorten. Het is de beste krultang voor kort haar, mede dankzij het lichte gewicht en de gebruiksvriendelijkheid. De krullen blijven ook nog eens heel goed zitten.

✓ Dunne krultang voor kort haar
✓ Comfortabel in gebruik
✓ Keramische coating

Bol.com

6. BaByliss 19 mm Krultang voor Kort Haar

Op zoek naar de beste krultang voor kort haar van 19 mm? Naar een versie met maar liefst 10 temperatuurstanden én een cooltip? Dan is de BaByliss 19 mm C319E tang hét product dat je zoekt. Naast dat hij geschikt is om korte haren mooi te krullen, kan hij ook gebruikt worden als je dun of fijn haar hebt. Het product is prettig in gebruik doordat hij de haren vastklemt tijdens het krullen.

Het beste van alles? Hij is ideaal voor korte haren en ook nog eens hartstikke goedkoop! Oké… Het is ook wel héél fijn dat hij jouw haren laat glanzen en pluisvrij krult dankzij ionentechnologie en de Satin Touch coating.

✓ 10 temperatuurstanden
✓ Inclusief haarklem
✓ Satin Touch coating

Bol.com

7. BaByliss 25-13 mm Conische Krultang

Deze conische krultang van BaByliss is geschikt om korte lokken te krullen, maar ook voor alle haarsoorten. Heb je dun, dik, fijn, beschadigd of geverfd haar, dan is deze variant alsnog geschikt voor jou. Het bijzondere aan deze tang, is dat hij conisch is. Dit houdt in dat hij afloopt van 25 mm naar 13 mm, waardoor je krullen natuurlijker ogen.

De staaf is van Quartz en keramiek, waardoor deze snel warm is, de warmte goed wordt verdeeld én de tang niet afkoelt als hij jouw koude haar raakt. Dankzij de toevoeging van Quartz worden de krullen nóg soepeler en glanzender. Stel de juiste temperatuur in voor jouw haarsoort en geniet binnen no-time van prachtige krullen in jouw korte haar!

✓ Perfect voor korte lokken door conische vorm
✓ 6 temperatuurstanden
✓ Extra lang snoer van 2,5 meter

Waaraan herken je een goede krultang voor kort haar?

Voor kort haar kun je beter geen dikke krultang gebruiken. Het beste is om een dunne krultang die minder dan 20 mm breed is te gebruiken. Zo voorkom je dat de krultang te breed is om je korte lokken er volledig omheen te wikkelen. Dat gaat met een dunne krultang veel makkelijker.

Daarnaast is een kegelvormige krultang (ook wel een conische krultang genoemd) ook een goede krultang voor kort haar. Waarom? Deze tang is dunner aan de bovenkant en loopt breder af naar beneden. Ook hiermee kun je dichterbij je haaraanzet komen. Op die manier kun je de mooiste coupes creëren met veel volume. Een kegelvormige krultang is vaak ook de mooiste krultang voor beach waves. En ja, je kan dus ook met jouw korte coupe de mooiste beach waves creëren! 

Nog een optie is een mini krultang voor kort haar. De staaf van zo’n krultang is net wat kleiner dan normaal. Dat betekent dat je heel gemakkelijk je korte haar kan krullen. Je komt met een mini krultang namelijk heel goed in de buurt van je haaraanzet. En je hoeft niet te klooien met een te grote krultang, waarvan je de lange staaf toch nooit volledig kunt gebruiken. 

Wat is de beste krultang voor kort haar?

De beste krultang voor kort haar is de CHI 2-in-One Ceramic en Titanium Krultang. Deze krultang is zeer geschikt voor kort haar, omdat de staven relatief kort zijn in vergelijking met andere krultangen. Dat zorgt ervoor dat je je korte haar erg gemakkelijk in de krul kunt zetten. Je komt makkelijk bij de haaraanzet en door de relatief dunne staven maak je de mooiste kleine krullen in je haar. 

Het fijne aan deze krultang voor kort haar is dat deze beschikt over twee verschillende opzetstukken. Zo is er één cilindervormig opzetstuk voor normale krullen en één kegelvormig opzetstuk voor de mooiste beach waves. Kun je zelfs met je korte haar nog verschillende coupes creëren!

De keramische opzetstukken zijn bovendien extra voorzien van een titanium coating. Dit zorgt voor een hele goede hittebegeleiding over de krultang heen. Het gevolg? Minder beschadigd haar. Altijd fijn meegenomen natuurlijk! En goed om te weten: keramische opzetstukken zijn altijd beter in hittebegeleiding dan keramische coatings. 

Aanbevolen artikelen