Dit zijn de 7 best verkochte föhns in 2024

beste föhn

Met al het aanbod dat er is, kan het lastig zijn om de beste föhn te vinden. Wat kan helpen om een goede keuze te maken, is om bij jezelf na te gaan welk type haar je hebt, welke eisen je hebt aan een haardroger en welke accessoires je graag wil hebben. Je haartype is als eerste erg belangrijk bij de beslissing. Heb je bijvoorbeeld dik haar? Dan heb je een extra krachtige haardroger nodig die je haar snel kan drogen.

Zodra je weet wat je haartype is, is het belangrijk om na te gaan waar de beste haardroger volgens jou aan moet voldoen. Wil je alleen je haar drogen of wil je je föhn ook gebruiken voor het in model brengen van je haar? In dat laatste geval is het handig om te gaan voor de beste haardroger met opzetstukken. Het kan ook zijn dat je al een voorkeur hebt voor een merk. Allemaal punten om rekening mee te houden tijdens de zoektocht.

Wat is de beste föhn voor mijn haartype?

  • Heb je dun haar? Gebruik een föhn van 1500 Watt of hoger.
  • Heb je normaal haar? Gebruik een föhn van 1800 Watt of hoger. 
  • Heb je dik haar? Gebruik een föhn van 2100 Watt of hoger. 
  • Heb je droog/pluizig haar? Gebruik een föhn met ionen technologie
  • Heb je beschadigd haar? Gebruik een föhn met keramische elementen

Hulp nodig bij jouw keuze? Bekijk hieronder onze aanraders voor de beste föhns!

beste haardroger
Bol.com

1. Philips Moisture Protect Föhn

Het oog wil natuurlijk ook wat hebben. Daarom hebben wij ook de beste haardroger met het mooiste design opgenomen in deze lijst. Deze Philips föhn heeft een zeer moderne uitstraling. De body is wit en de blaaskop heeft een gouden/lichtbruine tint. Ook heeft deze föhn een Moisture Protect sensor. Met infraroodtechnologie wordt je haar beoordeeld op de vochtbalans. De temperatuur wordt hier vervolgens automatisch op aangepast. Het resultaat: je haar glanst en voelt zacht aan, omdat je haar optimaal vocht vasthoudt. Ook maakt deze haar tool gebruik van ionentechnologie voor pluisvrij haar.

✓ De beste föhn voor beschadigd haar
✓ Coolshot functie en ionentechnologie
✓ 6 temperatuurstanden
✓ Blaassnelheid: 120 km/u
✓ 2100 – 2300 Watt

4.9/5
Fohn van Babyliss
Bol.com

2. BaByliss Salon Air Brilliance

Deze BaByliss föhn heeft een krachtige blaassnelheid van 129 km/u en mag zich de beste föhn noemen. Je haar ziet er na gebruik uit alsof je net bij de kapper bent geweest. In het filter aan de achterkant van het apparaat zit titanium en keramiek verwerkt. Hierdoor kan de tool meer ionen genereren. Dit maakt je haar geheel pluisvrij! Kies uit 2 snelheden en 3 temperatuurinstellingen. De beste haardroger wordt geleverd met een smalle blaasmond en een diffuser om je natuurlijke krul te definiëren.

✓ Beste prijs/kwaliteit verhouding
✓ Blaassnelheid: 129 km/u
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Met Coolshot functie
✓ Vermogen: 2200 Watt

4.8/5
Bijenkorf

3. Dyson Supersonic Föhn

Je kunt er niet omheen; de Dyson Supersonic is de beste professionele föhn die op dit moment verkrijgbaar is. De föhn beschikt verreweg over de meest luxe eigenschappen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan vijf opzetstukken (inclusief het Flyaway opzetstuk), intelligente warmteregeling en een krachtige V9-motor die gemiddeld 6 keer krachtiger is dan een ‘normale’ haardroger. Bovendien is de haardroger stiller en vriendelijke voor het haar dan elke andere haartool. Ideaal voor stel drogen en precisiestyling. En ook niet onbelangrijk: de haardroger heeft een prachtig design.

✓ De beste föhn met luxe eigenschappen
✓ Vijf opzetstukken (inclusief Flyaway)
✓ 4 temperatuurstanden & 3 snelheden
✓ Intelligente warmteregeling
✓ Coolshot functie

4.7/5
beste föhn
Bijenkorf

4. Ghd Air Premium Haardroger

Zoek jij de beste professionele föhn? Het merk ghd staat bekend om haar kwalitatieve haarstyling apparaten, zoals deze ghd Air Premium Haardroger. Deze ghd föhn levert een krachtige luchtstroom voor een snelle styling. De haardroger maakt gebruik van ionen-technologie dat je haar glanzend, pluisvrij en zacht maakt. Er wordt een mondstuk, diffuser een brush, 2 haarklemmen en een katoenen beschermhoes bijgeleverd. Met de haarklemmen kun je je haar gemakkelijk vastzetten tijdens het föhnen. 

✓ De beste professionele föhn
✓ Twee blaassnelheden
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Vermogen: 2100 Watt

4.6/5
Bol.com

4. Braun HD 780 Föhn

Wist je dat Braun een paar keer is uitgeroepen tot de beste föhn door de Consumentenbond? Dit is de meest geavanceerde haardroger van dit merk, inclusief intelligente sensortechnologie die de temperatuur controleert en deze aanpast om hittebeschadiging te verminderen. Ook zit er een krachtig ventilatorsysteem op wat zorgt voor een snelle geconcentreerde luchtstroom voor het efficiënt stylen van je haar. Kortom: deze haardroger zorgt voor professionele prestaties die je met andere haardroger niet kunt evenaren. 

✓ Beste föhn volgens de Consumentenbond
✓ Geschikt voor extra dik haar
✓ Blaassnelheid: 190 km/u
✓ Met Coolshot functie
✓ Vermogen: 2000 Watt

4.5/5
carmen föhn
Bol.com

5. Carmen HD2195 Diffuser Föhn

Dankzij de zeer krachtige motor van 2300 Watt is deze haardroger met diffuser zelfs geschikt voor dik haar. Je kapsel is extra snel droog na gebruik. Op de Carmen föhn zitten twee blaasstanden, drie warmtestanden, een Coolshot functie en een diffuser. Na gebruik van de diffuser hebben jouw krullen extra veel volume gekregen. Gebruik de Coolshot functie om het drogen van je haar mee af te ronden. Hiermee blijft je haar veel langer in model zitten. 

✓ Beste föhn voor het maken van krullen
✓ Geschikt voor extra dik haar
✓ Blaassnelheid: 120 km/u
✓ Met Coolshot functie
✓ Vermogen: 2300 Watt

4.5/5
beste föhn
Bol.com

6. BaByliss Beliss Big Hair

Ben jij op zoek naar de beste roterende föhn om meer volume in je haar te maken? Gebruik dan een roterende föhnborstel. Deze BaByliss föhn roteert automatisch en is geschikt om je haar te drogen, voluminiseren, modelleren en te steilen. Een multifunctionele haardroger dus! De föhnborstel is een stuk minder krachtig dan andere haardrogers. Maar wil je je haar prachtig in model kunnen brengen terwijl je föhnt, dan is deze haar tool de beste variant voor jou. 

✓ Beste föhn die automatisch roteert
Beste krulborstel met opzetstukken
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Vermogen: 1000 Watt

4.5/5
beste föhn
Bol.com

7. Remington D5706 Curl & Straight

De beste föhn met opzetstukken is de Remington Curl & Straight Confidence. Deze Remington föhn krijgt zeer goede recensies op meerdere online webshops. En dat is niet voor niets, want hiermee kun je veerkrachtige coupes maken alsof je net van de kapper komt. De haardroger heeft 3 opzetstukken. Er zit een ronde föhnborstel bij van 45 mm voor het maken van slag, een breed opzetstuk met smalle opening voor het maken van stijl haar en een diffuser voor het maken van natuurlijke krullen. De Remington föhn heeft een blaassnelheid van 90 km/u en beschikt over ionen-technologie en een Cool shot functie.

✓ Föhn met de beste opzetstukken
✓ Voor het maken van diverse coupes
✓ Blaassnelheid: 90 km/u
✓ Met Coolshot functie en ionen-technologie
✓ Vermogen: 2200 Watt

4.4/5

Wat is de beste föhn die je kan kopen in 2024?

De beste föhn van 2024 is de Dyson Supersonic Föhn. Deze haardroger beschikt verreweg over de beste eigenschappen en accessoires. Denk aan vijf opzetstukken (inclusief Flyaway opzetstuk), intelligente warmteregeling een een krachtige digitale V9-motor. De haardroger creëert een snelle, gecontroleerde luchtstroom en is daarmee ideaal voor snel drogen en precisiestyling. De föhn is ook nog eens bijna helemaal geruisloos. 

Maar omdat deze Dyson haardroger nogal duur is (je moet het geld er voor over hebben), kun je ook de BaByliss Salon Air Brilliance kopen. Deze föhn heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding en een krachtige blaassnelheid van 129 km/u. Uniek aan deze haardroger is de filter aan de achterkant waarin titanium en keramiek verwerkt zit. Hierdoor kan de haartool meer ionen genereren. Het resultaat? Glanzend haar, zonder pluis! 

Welke föhn is het beste voor je haar?

De beste föhn voor je haar is de Philips Moisture Protect HP8280/00. Deze haardroger is speciaal gemaakt om je haar te beschermen tijdens het föhnen en om je haar een gezonde glans te geven. De speciale Moisture Protect-sensor gebruikt infraroodtechnologie. Deze beoordeelt je haar en past de temperatuur daarop aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden. Is je haar droog, dan stelt deze automatische een lagere temperatuur in. Zo beschermt deze je haar tegen oververhitting. Andere föhns hebben dit niet, waardoor ze je haar kunnen uitdrogen. Voor beschadigd en droog haar is het dus beter om deze haardroger te gebruiken. 

Wat is de beste haardroger voor krullen?

Mocht je op zoek zijn naar de beste haardroger voor krullen, dan kun je het voor de beste föhn met diffuser gaan. En het liefst een krachtige föhn met een diffuser opzetstuk erbij, zoals de Carmen HD2195 Diffuser Föhn. Na gebruik hebben je krullen een boost volume gekregen en vallen ze mooi in vorm. Er zit ook een Coolshut functie op de haardroger die je kunt gebruiken om je stylingsessie mee af te ronden. Daarna blijven je krullen namelijk extra lang in model zitten. 

Hoe kun je je haar het beste föhnen?

Als eerste is het belangrijk om te investeren in een goede föhn, bijvoorbeeld een die haarbeschadiging minimaliseert. Laat je haar na het douchen eerst even aan de lucht drogen. Gebruik pas een haardroger als je haar bijna helemaal droog is. Breng dan een goede hittebeschermer aan. Dit product is onmisbaar in je föhn routine! Breng daarna het juiste opzetstuk aan op je haardroger. Gebruik een ronde borstel voor meer volume, gebruik het platte mondstuk voor stijl haar of de diffuser om je krullen te definiëren. Föhn je haar van voor naar achteren en met de haarschubben mee, in plaats van tegen de haarschubben in. Dit zorgt ervoor dat je haren gaan glanzen in plaats van gaan pluizen. Voor meer volume föhnt je je haar ondersteboven. 

Aanbevolen artikelen