Dit zijn de beste föhns van 2023

beste föhn

Met al het aanbod dat er is, kan het lastig zijn om de beste föhn te vinden. Wat kan helpen om een goede keuze te maken, is om bij jezelf na te gaan welk type haar je hebt, welke eisen je hebt aan een haardroger en welke accessoires je graag wil hebben. Je haartype is als eerste erg belangrijk bij de beslissing. Heb je bijvoorbeeld dik haar? Dan heb je een extra krachtige haardroger nodig die je haar snel kan drogen.

Zodra je weet wat je haartype is, is het belangrijk om na te gaan waar de haardroger volgens jou aan moet voldoen. Wil je alleen je haar drogen of wil je je föhn ook gebruiken voor het in model brengen van je haar? In dat laatste geval is het handig om te gaan voor een haardroger met opzetstukken. Het kan ook zijn dat je al een voorkeur hebt voor een merk. Allemaal punten om rekening mee te houden tijdens de zoektocht.

Wat is de beste föhn voor mijn haartype?

  • Heb je dun haar? Gebruik een föhn van 1500 Watt of hoger.
  • Heb je normaal haar? Gebruik een föhn van 1800 Watt of hoger. 
  • Heb je dik haar? Gebruik een föhn van 2100 Watt of hoger. 
  • Heb je droog/pluizig haar? Gebruik een föhn met ionen technologie
  • Heb je beschadigd haar? Gebruik een föhn met keramische elementen

Hulp nodig bij jouw keuze? Bekijk hieronder onze aanraders voor de beste föhns!

Fohn van Babyliss
Bol.com

Beste föhn van 2022
BaByliss Salon Air Brilliance

Deze BaByliss föhn heeft een krachtige blaassnelheid van 129 km/u. Je haar ziet er na gebruik uit alsof je net bij de kapper bent geweest. In het filter aan de achterkant van het apparaat zit titanium en keramiek verwerkt. Hierdoor kan de tool meer ionen genereren. Dit maakt je haar geheel pluisvrij! Kies uit 2 snelheden en 3 temperatuurinstellingen. De haardroger wordt geleverd met een smalle blaasmond en een diffuser om je natuurlijke krul te definiëren.

✓ Beste prijs/kwaliteit verhouding
✓ Blaassnelheid: 129 km/u
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Met Coolshot functie
✓ Vermogen: 2200 Watt

5/5
beste föhn
Bijenkorf

Beste professionele föhn
Ghd Air Premium Haardroger

Zoek jij een haardroger voor professioneel gebruik of wil je zelf graag de allerbeste föhn gebruiken? Het merk ghd staat bekend om haar kwalitatieve haarstyling apparaten, zoals deze ghd Air Premium Haardroger. Deze ghd föhn levert een krachtige luchtstroom voor een snelle styling. De haardroger maakt gebruik van ionen-technologie dat je haar glanzend, pluisvrij en zacht maakt. Er wordt een mondstuk, diffuser een brush, 2 haarklemmen en een katoenen beschermhoes bijgeleverd. Met de haarklemmen kun je je haar gemakkelijk vastzetten tijdens het föhnen. 

✓ Beste föhn voor professioneel gebruik
✓ Twee blaassnelheden
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Vermogen: 2100 Watt

4.8/5
carmen föhn
Bol.com

Beste föhn met diffuser
Carmen HD2195 Diffuser Föhn

Dankzij de zeer krachtige motor van 2300 Watt is deze föhn met diffuser zelfs geschikt voor dik haar. Je kapsel is extra snel droog na gebruik. Op de Carmen föhn zitten twee blaasstanden, drie warmtestanden, een Coolshot functie en een diffuser. Na gebruik van de diffuser hebben jouw krullen extra veel volume gekregen. Gebruik de Coolshot functie om het drogen van je haar mee af te ronden. Hiermee blijft je haar veel langer in model zitten. 

✓ Beste föhn voor het maken van krullen
✓ Geschikt voor extra dik haar
✓ Blaassnelheid: 120 km/u
✓ Met Coolshot functie
✓ Vermogen: 2300 Watt

4.6/5
beste föhn
Bol.com

Beste roterende föhn
BaByliss Beliss Big Hair

Ben jij op zoek naar een roterende föhn om meer volume in je haar te maken? Gebruik dan een roterende föhnborstel. Deze BaByliss föhn roteert automatisch en is geschikt om je haar te drogen, voluminiseren, modelleren en te steilen. Een multifunctionele haardroger dus! De föhnborstel is een stuk minder krachtig dan andere haardrogers. Maar wil je je haar prachtig in model kunnen brengen terwijl je föhnt, dan is deze haar tool de beste variant voor jou. 

✓ Beste föhn die automatisch roteert
✓ Ideaal voor meer volume in je haar
✓ Met ionische anti-frizz functie
✓ Vermogen: 1000 Watt

4.6/5
Bol.com

Beste föhn met opzetstukken
Remington D5706 Curl & Straight

De beste föhn met opzetstukken is de Remington Curl & Straight Confidence. Deze Remington föhn krijgt zeer goede recensies op meerdere online webshops. En dat is niet voor niets, want hiermee kun je veerkrachtige coupes maken alsof je net van de kapper komt. De haardroger heeft 3 opzetstukken. Er zit een ronde föhnborstel bij van 45 mm voor het maken van slag, een breed opzetstuk met smalle opening voor het maken van stijl haar en een diffuser voor het maken van natuurlijke krullen. De Remington föhn heeft een blaassnelheid van 90 km/u en beschikt over ionen-technologie en een Cool shot functie.

✓ Föhn met de beste opzetstukken
✓ Voor het maken van diverse coupes
✓ Blaassnelheid: 90 km/u
✓ Met Coolshot functie en ionen-technologie
✓ Vermogen: 2200 Watt

4.5/5
Bol.com

Mooiste design föhn
Philips Moisture Protect Föhn

Het oog wil natuurlijk ook wat hebben. Daarom hebben wij ook  de beste haardroger met het mooiste design opgenomen in deze lijst. Deze Philips föhn heeft een zeer moderne uitstraling. De body is wit en de blaaskop heeft een gouden/lichtbruine tint. Ook heeft deze föhn een Moisture Protect sensor. Met infraroodtechnologie wordt je haar beoordeeld op de vochtbalans. De temperatuur wordt hier vervolgens automatisch op aangepast. Het resultaat: je haar glanst en voelt zacht aan, omdat je haar optimaal vocht vasthoudt. Ook maakt deze haar tool gebruik van ionentechnologie voor pluisvrij haar.

✓ Coolshot functie en ionentechnologie
✓ 6 temperatuurstanden
✓ Blaassnelheid: 120 km/u
✓ 2100 – 2300 Watt

4.5/5

Hittebescherming voor je haar

Gebruik je vaak een hittestyling apparaat? Gebruik altijd een hittebescherming product voordat je je haar gaat stylen met hitte. Ook kan je beschadigde haar baat hebben bij een Olaplex set. Deze haarverzorgingsset bevat producten van Olaplex die de zwavelbruggen in je haar kan herstellen. Hierdoor komt je haar weer terug in de oorspronkelijke vorm. Veel haarliefhebbers zweren bij deze Olaplex producten, omdat het haar weer volledig wordt hersteld. De set is ideaal voor haar dat is afgebroken door haarkleuring of haar dat vaak is blootgesteld aan hitte of de zon. Olaplex heeft diverse haarproducten, zoals shampoo, conditioner, haarmasker en haarolie. Alle producten bevatten geen siliconen, parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten.

Aanbevolen artikelen