De 8 beste automatische krultangen van 2024

automatische krultang

Een automatische krultang is dé nieuwste technologie op het gebied van haarstyling. Waarom? Zeg nou zelf: hoe fijn is het dat je in plaats van jezelf een apparaat het werk kan laten doen? Een automatische krultang is een krultang die zelf de krullen draait. Het grote voordeel is natuurlijk dat je krullen sneller gemaakt zijn, maar ook dat je je handen niet meer kunt verbranden aan je krultang! In het begin is het even oefenen, maar je zal al gauw merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat. Als je eenmaal weet hoe een roterende krultang werkt, zal je het ook snel niet meer verleren. Na een tijdje wil je ook niet meer anders! Ben je benieuwd naar wat de beste krultangen zijn die automatisch roteren? Wij hebben een aantal haarstyling apparaten voor je op een rij gezet!

Dit zijn de beste automatische krultangen

automatische krultang
Bol.com

1. Philips StyleCare Prestige BHB876/00 Krultang

Als je het hebt over de beste automatische krultangen, dan staat de Philips StyleCare Prestige Krultang op één. Deze krultang maakt prachtige krullen in je haar dankzij het innovatieve slimme krulsysteem.

Waar je bij andere automatisch roterende krultang vaak maar kleine plukjes kan krullen, kun je bij deze krultang door de lange staaf veel meer haar tegelijkertijd krullen. Daardoor ben je veel sneller klaar in vergelijking met andere automatische haarkrullers. De krultang beschikt over keramische platen, ionentechnologie en bovendien voorkomt het design het vastzitten van haren. Ook hoor je een geluidje wanneer je krul klaar is. 

Met een score van 4,5 uit 5 sterren op Bol.com (met 212 beoordelingen) kun je dit product met gemak de beste koop noemen. Gebruikers van de krultang zijn vooral enthousiast over het gebruikersgemak. Door de kwaliteit hoef je bijvoorbeeld absoluut niet bang te zijn dat je haar vast blijft zitten in de krulkamer. 

✓ 27 stylingmogelijkheden
✓ Temperatuur van 170 ºC tot 210 ºC
✓ Keramische platen & ionenverzorging
✓ Beste koop door hoge score op Bol.com

automatische krultang
Bol.com

2. BaByliss Curl Secret Shine Automatische Krultang

De BaByliss Curl Secret Shine is een automatische krultang met een unieke functie. Er zit namelijk een speciaal stoom systeem op. Dit heeft twee voordelen: je haar wordt gehydrateerd tijdens het krullen en na gebruik krijgen je lokken een extra glans. Het werk ongeveer hetzelfde als bij een stoom stijltang. De functie is wel optioneel, dus die kun je ook uitschakelen wanneer jij dat wilt.

Voor verschillende krul effecten kun je experimenteren met 3 tijdinstellingen. Voor een losse krul of beach wave kies je voor 8 seconden, voor een normale krul kies je voor 10 seconden en voor een kleine, compacte krul kies je voor 12 seconden. De temperatuur kun je instellen op 3 standen, namelijk op 190°C voor dun haar, op 210°C voor normaal haar en op 230 °C voor dik haar. Dit is niet heel optimaal, want het liefst wil je zoveel mogelijk temperatuurstanden hebben. 

Ook beschikt de roterende krultang over een keramische coating en ionentechnologie. Daarnaast kun je gebruik maken van de krulrichting controle. Het krul apparaat wisselt dan automatisch van richting. Hiermee creëer je een hele natuurlijke look. 

✓ 3 tijdsinstellingen voor verschillende soorten krullen
✓ Stoomfunctie voor extra hydratatie en glans
– Slechts 3 hittestanden van 190 ºC tot 230 ºC

krullen apparaat
Haibu

3. Max Pro Twist Autocurler 34 mm

Deze automatische krultang van Max Pro maakt moeiteloos prachtige krullen of golven in je haar. Uniek is de semi-transparante cover die er op zit, zodat je je haar kunt zien terwijl deze wordt gekruld. Zo blijf je altijd controle en vertrouwen houden. 

Er zitten drie instelbare temperatuur standen op van 180 °C, 200 °C en 230°C. Voor meer volumineuze en gedefinieerde krullen zet je de temperatuur hoger. Daarnaast beschikt de roterende krultang over een uniek koelsysteem, namelijk AirFlow technologie. Hierdoor koelt je haar sneller na het krullen en worden je krullen perfect vastgezet.

De roterende keramische verwarmingsplaten helpen om haarbeschadiging te verminderen en mooie, veerkrachtige krullen te maken in je haar. Ook heel fijn om te weten: de tool geeft standaard 2 jaar garantie. Het enige minpunt is dat er geen timer op zit, dus je moet zelf goed in de gaten houden wanneer je krul klaar is. 

✓ Uniek koelsysteem om je krul te fixeren
✓ Drie temperatuurstanden tot 230 ºC 
✓ Roterende keramische verwarmingsplaten
– Geen timer om de tijd in de gaten te houden

automatische krultang
Bol.com

4. Revamp Progloss Hollywood Curl Autocurler

Voor snelle en gemakkelijke styling moet je bij de Revamp Progloss Hollywood Autocurler zijn. Deze krultang heeft een keramische en ionische staaf met een automatisch roterende top. Met één druk op de knop kun je prachtige krullen en golven maken in je haar. 

De automatische krultang kun je instellen op twee draairichtingen; links en rechts. De temperatuur kun je instellen van 150 °C tot 210 °C. Helaas niet tot 230 °C dus, maar je kunt deze tang wel bijna op elke temperatuurstand instellen als je maar wilt. Andere automatische krultangen hebben namelijk vaak maar 3 of 4 temperatuurstanden. 

Deze krultang komt uit de progloss-serie van Revamp. Dat betekent dat de staven zijn verrijkt met keratine-, argan- en kokosoliën. Dit zorgt voor extra glad en zacht haar na het krullen. Ook fijn om te weten: er zit een meedraaiend snoer op en er wordt een hittebestendige mat bijgeleverd. 

✓ Voor snel en gemakkelijk krullen
✓ In te stellen op bijna elke temperatuur die je wilt
✓ Staaf is verrijkt met oliën voor zacht haar
– Niet hoger in te stellen dan 210 °C

Bol.com

5. BaByliss Wave Secret Air Curl 

Met de BaByliss Wave Secret Air Curl maak je door de grote krulkamer hele mooie golven en losse krullen. In vergelijking met andere automatische krultangen heb je in deze krulkamer meer ruimte voor langer haar en grotere plukken. 

Nadat de pluk is gekruld en deze loslaat, blaast het Cool Air Smart System koele lucht langs de haarlok. Hiermee wordt de krul goed gefixeerd en blijft je haar langer in model zitten. Het verwarmingssysteem bevat 4 krachtige verwarmingselementen die zorgen voor een constante temperatuur zonder extreme hitte. Omdat de krulkamer keramisch is, hoef je je ook geen zorgen te maken over hittebeschadiging. 

Op de roterende krultang zitten 3 temperatuurinstellingen van 180°C, 200°C en 230°C. Er zitten drie krulrichting standen op; links, rechts en afwisselend. Die laatste functie is handig om een natuurlijke look te creëren. Er zit alleen geen timer op, dus je moet zelf goed in de gaten houden wanneer je krul klaar is. 

✓ Extra grote krulkamer voor grove krullen
✓ Drie hittestanden van 180 ºC tot 230 ºC
✓ Coolshot functie om je haar te fixeren
– Geen timer die aangeeft wanneer je lok klaar is

Bol.com

6. Silk’n AutoTwist Krultang

Mocht jij dromen van prachtig golvend haar, maar heb je geen tijd om je haren te krullen? Dan kun je de Silk’n AutoTwist krultang gebruiken. Dit is een zeer professionele automatische krultang waarmee je in een oogwenk de mooiste golvende krullen maakt.

De keramische staaf is 25 mm breed en beschikt over een toermalijncoating en een cool tip. Er zitten 4 temperatuurinstellingen op van 150 tot 210 ºC. Je haren worden automatisch gedraaid rond de ultragladde keramische staaf. Hier wordt je haar vanuit alle kanten geleidelijk verwarmd. 

De krultang kan automatisch roteren naar twee richtingen, links of rechts. Er zit een curl ready timer op die je vertelt wanneer je krul klaar is. Daardoor kan je haar nooit verbranden. Er zitten diverse veiligheidsfuncties op deze krultang, waardoor je haar nooit vast komt te zitten. 

✓ Automatische krultang met krulkamer
✓ 4 hittestanden van 150 tot 210 ºC
✓ Ultragladde keramische staaf
✓ Creëert grove, losse krullen

roterende krultang
Bol.com

7. Ultron Revolv’it Roterende Krultang

Met de Ultron Revolv’it Roterende Krultang kun je ook in één handomdraai de mooiste krullen creëren. De automatische krultang beschikt namelijk over een speciaal rotatiesysteem. Hierdoor draait de tang vanzelf en hoef jij niet meer je haar om de krultang heen te wikkelen. Zo verbrand jij nooit meer je vingers!

Het is een keramische tang, wat betekent dat de hitteverdeling over de tang optimaal is. Zo wordt je haar beschermt tegen extreme hitte en heb je minder kans op haarbeschadiging. Ook handig is het meedraaiende snoer wat erbij zit. Dat scheelt je heel wat gedoe tijdens het krullen. 

Een minpunt is de temperatuur die maar op één stand gezet kan worden, namelijk 200°C en niet hoger of lager. Ook wordt er geen handschoen bijgeleverd, maar wel een bescherm etui om je krultang makkelijk in op te bergen, zelfs als deze nog warm is. 

✓ Krultang die automatisch roteert
✓ Keramische tang met meedraaiend snoer
✓ Creëert grove, losse krullen
– Slechts eén hittestand van 200 ºC

automatische haarkruller
Bol.com

8. Curlglam Original Pro Automatische haarkruller

Deze automatische haarkruller is net wat anders dan de andere krultangen in deze lijst. De Curlglam Original Pro is namelijk een snoerloze krultang. Je kunt deze heel gemakkelijk meenemen onderweg of op reis. Zo kun je overal waar je bent je haren nog even bijwerken! 

Het krullen apparaat heeft zes verschillende temperatuurstanden en je kunt de timer op 4 verschillende standen zetten (6 sec, 8 sec, 10 sec en 12 sec). Er zit ook een vrij instelbare rotatierichting op, zodat je zelf kunt bepalen of je je krullen links- of rechts gedraaid wilt hebben. Gebruikers vinden het product fijn, omdat je hiermee heel gemakkelijk mooie krullen mee kunt maken. En de prijs? Die valt heel erg mee!

De haarkruller is oplaadbaar met een USB. Na 3,5 uur is deze helemaal opgeladen en kun je er een tijdje mee verder. Een nadeel is echter dat de temperatuur niet al te hoog gezet kan worden (maximaal 200 ºC), daardoor is deze automatische haarkruller minder geschikt voor dik haar. Ook gaat de batterij niet zo lang mee en duurt het opladen juist redelijk lang. 

✓ Draadloos, dus makkelijk mee te nemen
✓ Zes hittestanden van 150 ºC tot 200 ºC
✓ Twee draairichtingen (links & rechts)
– Temperatuur kan niet zo hoog

Wat is een automatische krultang?

Een automatische haarkruller is een krultang die zelf draait. Om mooie krullen te creëren hoef je dus zelf geen draaiende bewegingen meer te maken. Dat doet een automatische krultang allemaal voor jou. Vaak werken deze automatische haarkrullers erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een plukje haar te pakken en deze aan te brengen in de krultang. Vervolgens krult de tang deze zelf in een speciale krulkamer. Na slechts enkele seconden zijn je lokken klaar. Een andere variant is de roterende krultang. Dit is een krultang met een grote tang die ronddraait. Ook hier is het grootste voordeel dat je zelf niet meer de lok om de tang heen hoeft te draaien. Zo verbrand je je vingers ook niet meer zo snel!

Welke automatische krultang past het beste bij mij?

Er bestaan tegenwoordig een aantal verschillende automatische krultangen. Zo bestaan er automatische krultangen met een zogenoemde krulkamer. Een voorbeeld is de BaByliss Curl Secret Shine. Hier breng je telkens een lok haar op aan, zodat de krulkamer vervolgens zijn werk kan doen. Je lok wordt gekruld en na een paar seconden krijg je een seintje dat de lok klaar is. Ook heb je automatisch roterende krultangen die – de naam zegt het al – automatisch roteren. Een voorbeeld is de Ultron Revolv’it Roterende Krultang. Zo hoef jij je haar niet meer zelf om de krultang heen te krullen, maar dit doet het apparaat voor jou. Hoe handig! 

Ook zijn er draadloze krultangen die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis. En deze passen zelfs in je handbagage, want deze hebben een klein formaat. Zoals de Curlglam Original Pro Automatische Haarkruller. Deze kan met een volle batterij 60 minuten lang krullen maken in je haar. De krultang kun je opladen met een USB. Heb je last van haar dat snel pluist? Ga dan voor een roterende krultang met ionentechnologie. En wil je graag glanzend haar hebben, gebruik dan een automatisch roterende krultang met een keramische coating. Dit voorkomt dat er veel vocht uit je haren onttrekt wordt. 

Wat is de beste automatische krultang?

Volgens ons onderzoek is de Philips StyleCare Prestige BHB878/00 de beste automatische krultang. Deze haarkruller heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Oftewel: hier krijg je het meeste kwaliteit voor terug voor wat je betaalt. Het grootste pluspunt aan deze roterende krultang is het feit dat de krulstaaf veel langer is dan andere krultangen, waardoor je er grotere lokken in kwijt kan. Dit scheelt je heel veel tijd. Bovendien krijgt deze krultang een heleboel positieve online reviews op bijvoorbeeld Bol.com. 

Aanbevolen artikelen